AXI CARD - Ce inseamna o balanta buna pe cardul de credit?

Ce inseamna o balanta buna pe cardul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 19.09.2017
blog-views-icon 3282

Balanta ta pe cardul de credit inseamna suma tranzactiilor datorate la creditor bazat pe ce ai imprumutat si inca nu ai dat inapoi. Fiecare achizitie, transfer de balanta, si retragere de numerar pe care o faci adauga la balanta de pe cardul de credit. Taxele si dobanzile deasemenea cresc balanta. Platile si depunerile reduc din balanta de credit. Balanta de pe cardul de credit poate sa fie si negativa, daca ai platit mai mult decat creditul restant sau ti s-a aplicat credit pe cont dupa ce ti-ai platit balanta in intregime.

Este important sa tii cont de balanta de pe cardul de credit, sa nu lasi sa scape de sub control, sa o mentii la un nivel rezonabil.

De ce conteaza sa ai o balanta buna pe cardul de credit

A tine o balanta buna pe cardul de credit este important nu doar pentru scorul de credit, dar si pentru sanatatea ta financiara. O balanta mare pe cardul de credit, in comparatie cu limita de credit, iti poate dauna scorului de credit. Cu cat e mai mare balanta, cu atat mai mare este suma minima de plata si cu atat mai multi bani trebuie sa aloci cardului de credit lunar. O balanta mare insemna deasemenea ca ai mai putini bani disponibili pentru achizitii.

Ce balanta este buna pentru scorul tau de credit?

Cand vine vorba de scorul tau de credit, o balanta buna de card de credit este mai putin de 30% din limita de credit, daca ai un card de credit cu limita de 1000 RON, balanta ta ar trebui sa fie mai putin de 300 RON. Cea mai buna balanta insa este cea de 0 RON pentru ca asta inseamna ca nu ai datorii deloc la cardul de credit.

Sa tii o balanta de 0 RON este aproape imposibil in afara de situatia in care nu folosesti deloc cardul. Poti insa, sa te asiguri ca esti raportat la biroul de credit cu balanta zero platind balanta in intregime inainte de ultima zi din scadenta.

Lasand scorul de credit, o balanta buna la cardul de credit inseamna cea pe care o poti replati.

De vreme ce, cea mai buna metoda de a controla datoria cardului de credit este sa platesti balanta lunar, nu ar trebui sa cheltui mai mult decat ce castigi lunar. Adica, venitul tau dupa taxe si cheltuieli.

Balantele tale dauneaza scorului de credit?

Fa o lista cu toate cardurile tale de credit. Noteaza limita de credit si balanta fiecarui card. Apoi, pentru fiecare card de credit, imparte balanta la limita de credit. Inmulteste cu 100 sa transformi rezultatul in procentaj. Orice card de credit cu balanta peste 30% iti poate afecta scorul de credit. Incearca sa reduce aceste balante pentru un scor de credit mai bun.

Cum sa intretii o balanta buna pe cardul de credit

Balanta cardului de credit poate scapa de sub control cand cheltuiesti fara a gandi inainte si fara sa verifici daca balanta se apropie de limita de credit. Fa-ti o obisnuinta din a verifica sistematic balanta cardului de credit, odata pe saptamana, ca sa stii ca nu e mai mare de 30% din limita de credit. Cu cat creste balanta mai mult, poti face ao plata ca sa mai reduce din suma.sau, daca iti permiti sa platesti o bucata mai semnificativa din balanta cardului, nu mai folosi cardul pana nu reduci nivelul balantei intr-o zona mai acceptabila.  


Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii