Care sunt cele mai bune strategii pentru plata datoriilor?

Care sunt cele mai bune strategii pentru plata datoriilor?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 27.01.2022
blog-views-icon 822

Majoritatea dintre noi am trecut, cel puțin o data, prin situatii financiare limita in care am fost nevoiti să imprumutam bani sau sa apelam la credite de nevoi personale. 

Chiar daca unele dintre motivele pentru care am ajuns in aceasta situatie nu sunt intotdeauna intemeiate, in acest articol iti vom o serie de sfaturi prin care poti sa scapi de datorii mai repede.

In cazul in care ai un credit rapid la o dobanda prea mare, poti sa-l achiti cu un produs financiar mai avantajos, cum ar fi un credit nebancar in rate. Acest tip de card de credit poate fi pastrat si pentru cheltuieli neprevazute, deoarece nu vei plati taxe sau comisioane ascunse. In cazul in care nu folosesti cardul AXI, nu vei avea de plata nimic. Doar dupa ce efectuezi prima plata cu cardul ti se vor calcula ratele pe care le ai de plata. 
•    Primul pas pentru a scapa de datoria unui credit este sa platesti ratele la timp. In cazul in care nu achiti ratele pana la data scadentei iti vor fi aplicate penalizari care te vor impovara financiar si mai tare. 
In cazul in care esti intr-o situatie financiara delicata, achita macar suma minima datorata. Orice suma platita peste suma minima datorata va duce la scaderea valorii totale a datoriei, dar și la perioada de plata a acesteia. 
•    Plateste mai mult. De fiecare data cand ai economisit o suma de bani o poti folosi pentru a plati suplimentar din datorie. In acest mod vei reusi sa scapi de datorii inainte de termen. 
•    Evita intarzierile la plata unui credit IFN rapid. Daca inregistrezi intarzieri constante creditorul iti poate aplica penalizari. Citeste cu atentie contractul incheiat cu creditorul si vezi care sunt masurile pe care acesta le poate lua in cazul in care platesti rata cu intarziere sau daca nu o platesti deloc. 
•    Cat despre cheltuielile lunare, specialistii financiari recomanda ca acestea sa nu depașeasca o treime din venituri. Astfel vei reusi sa economisesti bani, iar cheltuielile neprevazute nu te vor prinde nepregatit. 

Pe langa penalizari, majoritatea institutiilor, atat bancare cat și nebancare, te vor inregistra ca și rau platnic in cadrul Biroului de Credit. Acest lucru te va afecta in momentul in care vei incerca sa accesezi noi credite.
Daca ai accesat imprumuturi rapide online si ai inregistrat o intarziere la plata ratei mai mare de 30 de zile, creditorul va raporta acest lucru la Biroul de Credit. 
Prioritizeaza cheltuielile importante 

Pune-ti in ordine finantele incă de la inceputul lunii și calculeaza care sunt cheltuielile pe care le ai cu facturile lunare si cu plata eventualelor rate. Acestea sunt cele mai importante cheltuieli si trebuie să le achiti prima data, pentru a evita debransari, penalizari sau alte taxe suplimentare. 
Dupa ce toate facturile au fost achitate, calculează-ti suma de bani ramasa si incearcă sa o imparti pentru restul cheltuielilor. Alimentele, produsele de igiena si eventualele medicamente sau suplimente nutritive sunt următoarele pe lista, pentru ca apoi sa aloci bani pentru transport (masina, transport in comun sau alte metode) și alte cheltuieli casnice. 
Prin reducerea cheltuielilor care nu sunt urgente (de ex: abonament sala de fitness, cina in oras, excursii, calatorii cu taxiul etc) vei reusi sa economisesti bani pe care ii poti folosi ulterior pentru a acoperi o suma mai mare din plata unui credit. Cel mai simplu lucru pentru a stabili produsele de care te poți lipsi este să alcătuiești o listă în care să treci toate cheltuielile. La finalul lunii vei putea observa pe ce s-au dus banii tai si care sunt produsele de care te poti lipsi in luna urmatoare. Prin eliminarea unor cheltuieli vei reusi sa economisesti constant sume de bani pe care le poti folosi ulterior pentru a reduce datoriile inregistrate. 

Pentru a cheltui mai putini bani lunar nu ezita sa folosesti mijloacele de transport in comun sau chiar sa mergi pe jos sau cu bicicleta. Comenzile de la restaurante si iesirile cu prietenii pot fi inlocuite cu gatitul si cu intalnirile acasa, ai timp ce vizionarea de filme acasa poate lua locul cinematografului. Acestea sunt doar cateva dintre metodele eficiente prin care poti economisi bani fara a-ti schimba obiceiurile prea mult. 

0 comentarii