AXI CARD - Cand ar trebui sa iti schimbi cardul de credit?

Cand ar trebui sa iti schimbi cardul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 13.11.2017
blog-views-icon 1951

Este foarte posibil ca deja detii un card de credit si ca ai facut cumparaturi cu el de mai multe ori. Cresterea numarului de utilizatori la astfel de carduri este ceva normal, in special cand ne gandim la faptul ca traim in era dezvoltarii tehnologice.

Cand vine vorba sa alegi un card de credit, piata ofera o varietate de produse, fiecare cu parti pozitive si negative.

In cele ce urmeaza nu ne vom uita la alegerea facuta de tine pentru un card de credit, ci momentul exact cand realizezi ca trebuie sa iti schimbi cardul curent cu altul, care se muleaza mai mult nevoilor tale.

Un studiu recent despre folosirea cardului de credit, facut in 2016, a dezvaluit ca 25 milioane de detinatori de carduri de credit isi folosesc cardul de credit preferat cel putin 10 ani. Tinerii, sunt mai pasibili sa isi schimbe cardul mai devreme, spre deosebire de utilizatorii de varsta mijlocie, care folosesc un card de credit si ar fi retinuti sa schimbe la o alta metoda de plata.

Un detaliu interesant este ca, majoritatea detinatorilor de carduri de credit se tem sa inchida un card, pentru ca le este frica sa nu isi faca rau la scorul de credit.

Lista de mai jos insa, iti ofera informatii despre cand ar trebui sa te gandesti la o posibila schimbare a metodei de plata, cu una care este mai potrivita stilului tau de viata si cerintelor tale.

Primesti constant oferte noi de carduri de credit

Evident, nu toate ofertele sunt bune, dar asta nu inseamna ca nu trebuie macar sa te uiti la termeni si conditii. Chiar daca nu iti vei schimba metoda de plata, cel putin vei fi la current cu noile tendinte de pe piata in ceea ce priveste cardurile de credit. Bineinteles, nu va fi o surpriza, daca gasesti in aceste oferte noi de carduri de credit, conditii mai bune si mai avantajoase, ceva ce cautai mereu dar nu ai gasit pana in acel moment. Nu uita insa, sa compari cu grija termenii noului card cu cel detinut deja ca sa intelegi bine diferenta si posibilele avantaje ale schimbarii instrumentului de plata.

Ti s-a imbunatatit rating-ul de credit

Daca ai folosit un card de credit si ai facut platile la timp, sau daca ai un imprumut si nu ai intarziat niciodata cu o plata a ratei, este foarte posibil ca istoricul tau de creditare ti-a imbunatatit rating-ul de credit. Asta inseamna ca, de cate ori o banca sau un IFN iti analizeaza soolvabilitatea pe anumite criterii, iau in considerare acesta imbunatatire. Ca rezultat, vei intra in grupul selectat, adica cei care pot fi automat aprobati pentru o anumita limita de credit. Din aceasta cauza, te poti astepta sa primesti oferte de carduri de credit prin email sau posta.

Este mai bine pentru tine sa nu ratezi astfel de oferte, fara insa sa te grabesti, asta mai tarziu ar putea sa aibe consecinte devastatoare pentru tine. Insa, un rating the credit mai bun va insemna cu siguranta o limita de credit mai buna si conditii mai bune pentru tine.

Nu uita, insa, ca sa ai un istoric de creditare bun, trebuie intai sa ai un card de credit. AXI card este modul perfect in care iti poti imbunatati ratingul de credit, in special daca nu ai avut istoric bun cu bancile. Acest card este un instrument eficient sa iti imbunatatesti rating-ul de credit si sa iti construeisti un istoric financiar mai bun, care conteaza mult pentru institutiile financiare.

Nu primesti bonusuri de la cardul tau de credit

Toti stim care este functionalitatea principala a cardului de credit. Asta nu inseamna, insa, ca nu trebuie sa cautam valoare adaugata de la compania de creditare.

Asemenea beneficii ale metodelor modern de plata, transforma cardurile de credit in produse foarte cautate. Nu doar detinatorii de card din Romania, dar si cei straini au ales sa nu se multumeasca doar cu un card de credit standard, ci unul care le ofera valoare adaugata. De asta te sfatuim, daca in acest moment cardul de credit detinut nu iti ofera beneficii aditionale, sa cauti alt card care iti va oferi ce ai nevoie. Ba mai mult, ca sa te convingi de avantajele pe care le ofera AXI card, ar trebui sa fii foarte atent la beneficiile pe care le ofera si care il transforma intr-un card de credit modern.

In concluzie, ar trebui sa te avertizam ca, nu este tocmai in avantajul tau sa iti anulezi cardul vechi pe care nu il mai folosesti. In loc sa le anulezi, poti mereu sa iti faci alt card pe care sa il folosesti active, in timp ce cardul pe care nu il folosesti periodic ar trebui folosit cat mai putin posibil doar cat sa tii contul active. Aceasta practica este utila, si te va ajuta sa nu iti strici rating-ul de credit. Pe de alta parte, daca te hotarasti sa iti inchizi cardul de credit vechi, s-ar putea sa se vada negativ pe istoricul tau de credit. In articole mai vechi, am mentionat ca, a anula un card de credit, nu iti afecteaza pozitiv dosarul de credit.

Daca te-ai hotarat sau nu sa iti schimbi cardul de credit, este bine sa fii mereu vigilent la noi tendinte pe piata si oferte mai bune. Nu doar bancile, dar si institutiile financiare non bancare pot avea oferte avantajoase, care se pot dovedi a fi cele mai bune solutii pentru un viitor financiar mai bun.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii