Cand sa aplicam pentru un card de credit?

Cand sa aplici pentru un card de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 31.01.2019
blog-views-icon 1613

Inainte sa te grabesti catre urmatoarea aplicare pentru un card de credit, considera faptul ca 1 din 5 clienti folosesc un card de credit care nu li se potriveste, si majoritatea nu folosesc un card care sa le fie benefic.

Mai trebuie sa te gandesti si la faptul ca aplicarile tale pot dauna scorului tau de credit si scad sansele de a primi aprobare, insa si numarul cardurilor detinute poate dauna in acelasi fel.

Din pacate, scorurile de credit nu sunt intuitive, si cel mai bun sfat despre cardurile de credit nu este mereu la ce te astepti. Mai jos cateva ponturi care sa te ajute cand aplici pentru un card de credit.

4 situatii cand nu este indicata aplicarea pentru un card de credit

Primul lucru de luat in considerare este sau nu timpul potrivit de a aplica pentru un card de credit. Daca aceasta situatie ti se aplica, mai bine astepti.

Deja ai datorie la alt card de credit

Daca platesti in prezent o datorie la un card de credit, asta ar trebui sa fie focusul tau principal din punct de vedere financiar. Daca iti iei alt card de credit te va incuraja sa aduni si mai multa datorie. Este o singura exceptie la aceasta regula – daca tu crezi ca poti sa te descurci cu cheltuielile si iti poti plati datoriile in 15 sau 21 de luni, un transfer de balanta corect te poate ajuta sa scapi de datorie mai repde.

Faci cumparaturi impulsive

Fii onest cu tine: daca nu poti sa te abtii de la cheltuieli mari, nu aplica pentru un card de credit. Nici un beneficiu cu potential de a creste creditul nu merita sa te indatorezi si mai rau.

Ai plati tarzii recente

Istoricul tau de plata este cel mai important factor in scorul tau de credit. Daca ai avut o plata tarzie recent, focusul tau ar trebui sa fie sa iti pui finantele in ordine si sa inveti sa iti administrezi platile mai bine inainte sa mai adaugi inca o plata in mix.

Ai aplicat pentru un card de credit acum mai putin de trei luni

De fiecare data cand aplici pentru un card de credit nou, ti se verifica raportul de credit. Asta poate cauza scorul tau sa scada temporar. Desi cateva verificari nu iti vor dauna grav, sa ai prea multe cereri pe raport insa va dauna. In general, ar trebui sa lasi trei sau sase luni intre noi aplicari pentru carduri de credit.

4 situatii cand ar trebui sa aplici pentru un card de credit

Sa stii cand sa aplici pentru un card de credit inseamna sa iti evaluezi situatia financiara. Daca te gasesti in una din situatiile de mai jos, este timpul potrivit sa aplici pentru un card de credit.

Nu detii un card de credit

Cardurile de credit sunt parte esentiala in construirea si mentinerea scorului de credit. Daca nu ai carduri de credit, poti sa aplici pentru unul care este special creeat celor care nu au istoric de creditare. AXI Card este ceea ce ai nevoie pentru a construi un istoric solid, folosit corect devine valoros pentru viitorul tau financiar. Acestea pot fi carduri de credit securizate, sau poate un card la o banca deja cunoscuta.

Trebuie sa reconstruiesti creditul

Nu ar trebui sa iti faci un card de credit daca nu il poti folosi responsabil. Insa, doar pentru ca ai facut greseli in trecut nu inseamna ca esti sortit sa le repeti. Daca scorul de credit a suferit lovituri majore dar esti pregatit sa cheltui responsabil, sa iti faci un card de credit securizat pentru cei cu istoric negativ, este cea mai buna cale sa iti cresti scorul de credit, atata timp cat il folosesti corect.

Ai credit bun si detii doar un singur card de credit

Ideea ca cel mai bun mod de a pastra scorul de credit este de a avea doar un card de credit pe care il folosesti doar la achizitii urgente este un mit. O analiza recenta FICO a aratat ca utilizatorii cu scor de credit de peste 800, considerat excelent, au trei carduri de credit in mod general. Pana si cele mai cunoscute agentii de credit admit ca iti trebuie cel putin doua carduri de credit ca sa ai un scor de credit ridicat. Pe langa toate acestea, sa ai un card de credit de rezerva este un lucru destept.

Primesti beneficii de la cardul tau de credit curent

Daca ai credit pozitiv, ar trebui sa profiti de asta. Cele mai bune carduri cu beneficia, cum ar fi cardurile de calatorii sau cardurile de credit cu cash-back, iti pot economisi sute de lei anual daca nu mii. Daca vrei sa iti strangi beneficiile, cauta cardurile de credit cu bonus mare la aplicare.

Ce sa faci inainte sa aplici pentru un card de credit?

Daca ti se pare ca este o perioada buna sa aplici pentru un card de credit, asigura-te ca esti pregatit corespunzator inainte sa trimiti aplicatia.

Cauta cardul de credit care se potriveste nevoilor tale mai ales obiceiurilor de cheltuiala, si fii sigur ca iti cunosti scorul de credit ca sa stii daca ai sau nu o sansa sa fii aprobat pentru acel card de credit. In cele din urma, plata cardurilor tale cel putin cu cateva saptamani inainte de data scadenta iti poate scade rata de utilizare a creditului si sa iti ajute sansele de aprobare.

Tine minte ca datoria cardului de credit este una dintre cele mai scumpe pe care le poti avea. Cel mai important sfat aici este, ca intotdeauna, plateste soldul in intregime in fiecare luna sau inainte de scadenta.  

Afla mai mult despre AXI Card

0 comentarii