De ce mi s-a refuzat marirea limitei de credit?

Motive posibile pentru care ti s-a refuzat marirea limitei de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 30.01.2019
blog-views-icon 4603

O limita de credit mai mare iti da o putere de cumparare sporita, ajuta utilizarea creditului, te ajuta sa iti ridici scorul de credit, ba chiar te poate ajuta sa te califici pentru carduri de credit cu limita mai mare. In lipsa unei majorari automate de la emitent, poti cere o majorare de limita in anumite conditii. Emitentul cardului tau va lua in considerare istoricul contului, venitul si istoricul de creditare pentru a decide daca ti se poate mari limita sau nu. Din pacate, uneori aceste cereri de marire limita sunt refuzate.

Mai jos cateva dintre motivele pentru care se refuza aceste cereri

Ai intarziat cu plata la cardul de credit sau alt card de credit in ultimele 12 luni

Platile tarzii indica probleme in gestionarea obligatiilor tale de credit. De vreme ce emitentul iti poate verifica raportul de credit pentru a mari limita de credit, platile tarzii la oricare dintre cardurile de credit pot duce la refuzarea cererii de crestere a limitei de credit.

Soldul pe cardul tau de credit este mare in comparatie cu limita aprobata

Soldurile mari de pe cardul de credit pot insemna ca deja esti intr-o situatie nu chiar roz. Emitentii de carduri de credit vor avea ezitari sa iti acorde mai mult credit daca se pare ca deja ai destule datorii.

Ai deschis prea multe conturi in ultimii doi ani

Ce inseamna “prea multe” varieaza de la un emitent la altul. Poate insemna cinci, sau poate zece. Daca ti-ai deschis mai multe carduri de credit in ultimii doi ani, nu fi surprins daca ti se refuza o cerere de marire limita.

Ai prea mult credit disponibil sau prea multe carduri de credit

Daca ai mai multe carduri de credit sau credit mult la dispozitie deja, esti un risc pentru datorii pe viitor. Emitentul cardului nu vrea sa te vada in datorii, pentru ca nu vor sa ratezi platile cardului si devii restant, daca ar mari limita de credit ar creste riscurile indatorarii tale.

Ai trimis prea multe aplicari pentru carduri de credit in ultima vreme

Aplicarile recente pentru credit iti pot dauna saneslor de a primi o marire de limita la cardul de credit, chiar daca nu ti s-au aprobat cererile sau daca ai fost refuzat. Prea multe aplicari recente indica intentia ta de a lua prea mult credit sau ca esti intr-o situatie financiara dificila care trebuie reparata cu credit.

Contul tau e prea nou

Multi emitenti de carduri de credit cer contul sa fie deschis macar 6-12 luni inainte sa fii considerat pentru marire de limita. La AXI Card acest interval este de doar 3 luni de utilizare regulata si plata la timp a cardului. Daca abia ti-ai deschis contul, asteapta cel putin sase luni inainte sa ceri o marire de limita de credit ca sa ai sansele cele mai bune de aprobare.

Nu ai destul venit pentru o marire de limita de credit

Limita de credit este des legata de venitul tau lunar. Daca acest venit este prea mic (potrivit standardelor emitentului), cererea ta pentru marire de limita poate fi refuzata.

Ai avut o marire de limita de credit recent

Nu te astepta sa primesti mariri de limita zilnic. Este cel mai bine sa astepti sase luni inainte sa ceri o alta marire de limita.

Platile lunare au fost prea scazute

Daca platesti doar minimul de plata lunar sau poate putin mai mult, poate insemna ca nu iti permiti soldul cardului tau de credit. Daca vrei o limita mai mare de credit, va trebui sa platesti mult mai mult decat minimul. Incearca sa achiti mare parte din soldul tau lunar daca nu chiar tot.

Scorul de credit este prea mic

Scorul tau de credit permite emitentului cardului de credit sa decida repede daca iti ofera o marire de limita sau nu. Un scor de credit mic semnaleaza probleme cu alte credite si asta te face un candidat cu risc pentru o marire de limita. Verifica scorul de credit si afla de ce este mic.

Ai delincvente mari pe raportul de credit recent

Daca chiar si o plata tarzie de 30 de zile te poate tine de o marire de limita, nu ar trebui sa fie o surpriza ca alte delincvente mai serioase cum ar fi o reposesie va duce la refuzarea cererii de marire a limitei.

Ce se intampla dupa ce ti se refuza marirea de limita

Emitentul cardului tau te va informa si nu este obligat sa iti si comunice care dintre aceste motive au dus la decizia luata.

Daca anticipezi ca vei vrea o limita de credit mai mare, folosete cardul de credit intr-un mod care te va ajuta sa fii aprobat. Efectueaza platile lunare la timp. Foloseste cardul de credit lunare si achita soldul regulat. Facand achizitii mari si platind o mare parte din sold te ajuta daca vrei o limita de credit mai mare. Dar, fii atent sa nu cheltui mai mult decat poti plati. In cele din urma, aplica pentru alte carduri cat mai putin posibil inainte sa faci o cerere de marire limita.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii