Card pentru cumparaturi online  de la axi card in 2024

Cum se folosește eficient un card pentru cumpărături?

blog-calendar-icon Created at: 14.02.2024
blog-views-icon 153

Tot mai mulți români au apelat în ultimii ani la un card de cumparaturi. Chiar dacă la prima vedere pare o soluție ideală pentru achiziția pe loc a produselor dorite, fără a fi nevoie să mai aștepți să strângi banii necesari, acest card are și dezavantaje. În cazul în care cardul nu este folosit eficient pot fi aplicate dobânzi mari prin care vei plăti produsul aproape dublu. 

Un card pentru cumparaturi poate fi solicitat de orice angajat care are 18 ani și o vechime de câteva luni în câmpul muncii. De regulă, majoritatea băncilor îți oferă pe cardul de credit valoarea a trei salarii. În cadrul analizei cererii de credit se va stabili însă suma exactă care îți poate fi creditată. 

La ce folosești un card pentru cumparaturi 

Cea mai eficientă măsură este să folosești acest card doar la plata în rate pentru produsele dorite. De exemplu, dorești să-i schimbi telefonul. Alege un comerciant care acceptă plata cu cardul de cumpărături și achită produsul cu acesta. La unele bănci trebuie să alegi în momentul plății și numărul de rate fără dobândă ales: de exemplu 12 rate. Asta înseamnă că timp de 1 an vei plăti lunar o rată lunară pentru acest telefon. 

În momentul în care băncile îți emit extrasul de cont lunar cu suma minimă pe care o ai de plată vei observa că aceasta este mai mică decât valoarea ratei. Practic banca nu te obligă să plătești valoarea ratei ci o sumă mai mică. Deși poate părea avantajos, nu este chiar așa. În cazul în care alegi să plătești doar suma minimă vei constata că ți se va aplica și dobândă. Asta înseamnă că tu vei plăti mai mult pentru produsul deja cumpărat. Cel mai bun sfat pe care putem să ți-l acordăm este să plătești mereu rata întreagă, pentru a evita costuri suplimentare. 

Dacă totuși întâmpini probleme financiare și nu reușești să plătești toată rata, ține cont că trebuie să plătești suma minimă. În cazul în care nu achiți nici această sumă, ți se vor aplica penalizări pentru fiecare zi de întârziere. 

Poți folosi cardul de cumpărături și pentru a face plata la magazine online. La fel ca și la magazinele fizice, poți alege plata în rate, însă doar în cazul în care comerciantul oferă acest serviciu. Unele bănci oferă posibilitatea de plată în rate chiar și magazinele care nu au acest serviciu. Practic faci plata în mod normal cu cardul pentru cumparaturi și apoi eșalonezi plata din aplicația mobilă. Perioada minimă pentru eșalonare este de 3 luni. Poți alege o perioada mai lungă la partenerii băncii. 

Cardul de cumpărături poate fi folosit și pentru împrumuturi pe termen scurt. De exemplu, trebuie să faci o plată neprevăzută și ai rămas fără bani până la salariu. După ce ai realizat plata ai perioada de grație în care poți depune banii înapoi în contul cardului fără a ți se aplica dobânzi. Dacă reușești să te încadrezi în această perioadă vei beneficia practic de un împrumut fără dobândă. 

Creditorii nu te limitează în ceea ce privește cheltuielile pe care le faci. Cele mai multe carduri de cumpărături le vei putea folosi chiar și pentru achiziții din străinătate. Fie că plătești în magazin sau comanzi online. În schimb, la aceste plăți nu vei putea beneficia de 12 rate. Doar achizițiile de la parteneri pot fi eșalonate în 12 sau mai multe rate. Perioada maximă de rate este 24 de luni. Aceasta este însă posibilă doar la anumiți parteneri. Înainte de a face plata cu cardul de cumpărături la un magazin, verifică dacă acesta este pe lista partenerilor și dacă vei putea împărți suma totală în rate lunare. 

Tot la capitolul avantaje trebuie să știi că vei putea refolosi banii de mai multe de ori. De exemplu, ai o sumă de 6.000 de lei disponibilă pe card și ai realizat o plată cu toți banii. Înainte de data scadentă ai decis să returnezi toată suma. Oricând vei dori, vei putea folosi din nou banii respectivi. Nu trebuie să mai soliciți aprobări sau să depui noi cereri. 

Un alt exemplu, pentru aceeași sumă de 6.000 de lei. Ai realizat o plată cu toți banii și ai ales plata în 6 rate. După ce ai achitat prima rată de 1.000 de lei, pe card vei avea disponibilă această sumă. Poți să o folosești pentru a realiza o plată nou. În cazul în care faci mai multe astfel de plăți în rate, ține evidența mereu. În caz contrar riști să uiți care este suma pe care trebuie să o plătești. 

Una dintre contraindicațiile specialiștilor financiari spune să nu retragi bani de pe cardul de cumpărături. Acest tip de utilizare card va atrage aplicare de comisioane suplimentare și dobânzi. Cardul pentru cumpărături este destinat, după cum o spune și numele, doar cumpărăturilor. Utilizări precum exemplul de mai sus pot atrage cheltuieli suplimentare. 

Card de cumpărături IFN

Până acum am vorbit doar despre cardurile pentru cumpărături emise de bănci. Astfel de oferte vei putea însă accesa și la unele instituții financiare nebancare. În plus, de multe ori oferta poate fi chiar mai avantajoasă. Compară mereu mai multe oferte de credit înainte de a lua decizia finală. Nu uita că Dobânda Anuală Efectivă (DAE) este un instrument foarte bun de a compara creditele bancare și împrumuturile IFN. 

Un exemplu de card pentru cumpărături de la o instituție financiară nebancară este AXI Card. Acesta este practic o linie de credit care funcționează la fel ca și un card de cumpărături. Poți să folosești banii fără nicio restricție. Pe parcurs ce returnezi banii cheltuiți, vei avea din nou bani în cont pe care îi poți folosi. Poți refolosi AXI Card de oricâte ori ai nevoie. Durata contractului este de 5 ani, perioadă care poate fi ulterior prelungită. 

Cum aplici pentru AXI Card

Procesul de aplicare este foarte simplu și rapid. Poți aplica pentru AXI Card online, prin telefon sau e-mail. Noi îți recomandăm să aplici online, direct pe site-ul axi-card.ro. Accesează site-ul și în colțul dreapta sus vei avea butonul „Aplică acum”. Pagina de aplicare este una simplă, în cadrul căreia ți se solicită câteva informații. Completează chestionarul cu numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și codul numeric personal. Acestea sunt toate informațiile pe care trebuie să ni le furnizezi. 

Tot pe această pagină vei avea posibilitatea de a alege dacă vrei să semnezi online contractul de credit. Acest proces este mult mai rapid decât metoda clasică. În metoda clasică trebuie să aștepți să-ți fie livrat contractul la domiciliu prin curier. După ce îl semnezi vei retrimite contractul la noi, pentru a-l înregistra. Poți însă scurta acest proces și să semnezi contractul online în doar câteva minute. 

După ce completezi și trimiți chestionarul, reprezentanții AXI Credit vor analiza cererea de credit. În cadrul acestei analize se verifică situația de la Biroul de Credit și datele din cadrul ANAF. Acestea din urmă sunt necesare pentru a avea o evidență a veniturilor tale. Pe baza veniturilor încasate lunar putem stabili care este suma la care te încadrezi. Conform legilor actuale, gradul maxim de îndatorare este de 40% din venitul net. Asta înseamnă că dacă ai un venit net lunar de 4.000 de ei, valoarea maximă a ratelor lunare nu poate depăși 1.200 de lei. În cazul în care ai și alte credite în derulare, se va ține cont și de acestea. În urma acestei analize se stabilește o limita maximă pe care o poți primi. 

Condiții AXI Card

După cum ai observat deja, în cadrul aplicării nu se va sollicită dovada locului de muncă sau o adeverință de salariu. Cu toate acestea, în momentul în care soliciți un credit trebuie să ai un venit constant. Pensia, salariul, încasări din chirii, toate acestea sunt acceptate și considerate venituri constante. Principalul lucru de care mai ai nevoie este actul de identitate. În momentul în care aplici, actul de identitate trebuie să fie valabil cel puțin 3 luni de zile. Tot la capitolul condiții intră și vârsta aplicanților. AXI Credit oferă credite doar persoanelor între 18 - 70 de ani. Un lucru foarte important este și cetățenia. AXI Card este un credit la care pot aplica doar cetățeni români. 

În primă fază nu ți se solicită numai cardul de identitate. În cazul în care situația ta este neclară, este posibil să îți fie solicitate și alte documente pentru a-ți dovedi venitul. 

Avantaje AXI Card

Avantajele acestui credit, care este precum un card pentru cumparaturi, sunt numeroase. Primul lucru pe care trebuie să-l precizăm este că îl poți folosi cum dorești. Poți folosi cardul pentru plăți la orice magazin care acceptă plata cu cardul. AXI Card este compatibil și pentru plăți online. Poți realiza plăți la magazine online din țară sau din străinătate.

Pentru acest card nu trebuie să plătești nimic dacă nu folosești banii. Nu ți se solicită comision de analiză dosar și nici taxă de emitere card. Imediat după ce intri în posesia cardului poți începe să-l folosești. În cazul în care nu folosești banii, nu ai nimic de plată. La finalul fiecărei luni se emite o situație a contului tău și ți se transmite cât ai de plată. Acest lucru se va întâmpla însă doar dacă ai cheltuit din banii primiți și nu i-ai înapoiat până la emiterea bilanțului. Ține minte că plata ratelor se poate realiza în intervalul 1-5 din fiecare lună. În cazul în care faci plata prin transfer bancar trebuie să ți cont de faptul că durata de realizare a acestuia poate fi de 1-2 zile lucrătoare. 

Pentru a-ți gestiona însă creditul cât mai eficient nu uita să te înregistrezi pe site-ul axi-card.ro Prin intermediul contului online poți să vezi extrasul de cont și să faci internet banking. Tot aici vei vedea lista completă a tranzacțiilor realizate. Dacă observi o tranzacție care nu îți aparține poți să-ți blochezi cardul rapid. În cadrul contului vei avea și alte funcții importante care te vor ajuta să-ți gestionezi mai eficient creditul. 

Acest cont poate fi accesat și de pe telefon mobil. Accesează-l dintr-un browser mobil sau descarcă aplicația AXI RO pentru a putea face mobile banking. Aceasta este disponibilă pe telefoane mobile cu sistem de operare Android și iOS. Accesează Google Play sau App Store, descarcă și instalează aplicația AXI RO și administrează-ți contul online. 

Dacă ești în căutarea unui card pentru cumparaturi cu multiple avantaje, aplică acum pentru AXI Card


 

0 comentarii