AXI CARD - Ce este bine sa facem cu cardul de credit si ce nu?

Ce este bine sa facem cu cardul de credit si ce nu?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.06.2018
blog-views-icon 1891

In acest articol de pe blogul AXI Card vrem sa vorbim inca odata despre una dintre cele mai importante subiecte legate de cardurile de credit, si anume cum si in ce situatii sa le folosim. Folosirea corecta a cardului de credit este de importanta majora, in special daca vrei ca acest instrument de plata sa lucreze in favoarea ta si sa fie benefic finantelor tale. Ca sa poti culege beneficiile folosirii unui card de credit, si ca sa te ajute in atingerea obiectivelor financiare, am decis sa scoatem in evidenta cateva practici bune si nu prea bune in legatura cu folosirea cardului de credit. Mai jos gasesti mai multe informatii.

Cardul tau de credit – cum sa il folosesti corect

Utilizarea corecta si sensibila a cardului de credit iti va aduce beneficii cu siguranta – incepand de la posibilitatea de a castiga diversepremii si de a beneficia de reduceri, oferte pana la imbunatatirea considerabila a ratingului de creditare. Iata cateva activitati folositoare pe care ar trebui sa le incepi ca sa iti folosesti cardul de credit in cel mai bun mod posibil:

Cumpara putin si regulat– cardul de credit este instrumentul perfect sa te ajute la cumparaturi mici si variate care reprezinta nevoile tale zilnice. Aceste achizitii pot varia de la a cumpara mancare, haine sau pantofi, carti sau alte produse similare. Valoarea totala a acestor produse nu este foarte mare, asta faca soldul de pe card sa fie mai mic si usor de replatit. Insa, alegand sa platesti cu cardul de credit pentru aceste produse, iti poti ajuta si ratingul de credit. Ratingul de credit este impactat pozitiv de aceste activitati, in special daca la sfarsitul perioadei reusesti sa platesti tot soldul detinut. Asta este o indicatie clara catre creditorii tai ca esti o persoana care ia situatia sa financiara in serios si urmareste strict obligatiile contractuale.

Ia cardul cu tine in vacanta– fara nici un dubiu, cardul de credit poate deveni un instrument de nepretuit de cate ori calatoresti in strainatate. Cardul de credit AXI Card este un card international sub sigla is MasterCard care poate fi folosit oricand in orice tara din lume. Va fi folositor de cate ori faci rezervari sau platesti in hoteluri, magazine, restaurant, inchirieri masini si multe altele. De cate ori calatoresti in afara tarii, este mult mai sigur sa folosesti un card de debit decat unul de debit. Motivul este, cardul tau de credit nu este legat de contul tau bancar personal, asta reduce semnificativ riscul de frauda financiara sau furtul din contul tau. Pe langa asta, utilizatorii cardului de credit AXI Card beneficiaza de securitate adaugata, au acces la contul personal de client si pot urmari usor istoricul tranzactiilor oricand doresc.

Foloseste bonusurile si profita de termini preferentiali – un numar considerabil de companii care emit carduri de credit, ofera clientilor bonusuri. Aceste bonusuri pot avea termeni preferentiali la cumpraturi precum si posibilitatea de a primi diferite beneficia si premii bazat pe puncte colectate. Nu ezita sa profiti de benficiile si bonusurile oferite de cardul tau de credit.

Cardul tau de credit – cum sa nu il folosesti

Cand folosesti un card de credit, este posibil sa faci greseli serioase care te pot opri din a profita de benficiile oferite, si asta poate avea ramificatii serioase si de durata pentru tine. Cea mai intalnita consecinta negativa din asemeanea greseli se refera la ratingul de credit si la oportunitati financiare pe viitor. In urmataorele randuri, vom semnala ce nu trebuie sa faci cu cardul de credit.

Sa nu ramai in urma cu platile – sub nici o forma nu uita data scadenta a platii. Trebuie sa iti platesti facturile la cardul de credit la timp, altfel risti sa ai probleme serioase cu istoricul de creditare si ratingul de credit. Pe langa asta, daca nu respecti termenii din contractual de credit in legatura cu plata poate duce la probleme de incredere si tensiuni inutile intre tine si emitent.

Nu da cardul de credit nimanui! – aceasta regula se aplica in intregime indiferent cui dai cardul – fie ca este ruda sau prieten apropiat. Nu uita, cardul de credit este emis pe numele tau, asta insemana ca tu esti responsabil in totalitate pentru tranzactiile facute cu acel card. Din acest motiv, nu este o idee buna sa lasi cardul in mainile altora riscand sa ai probleme pe viitor.

Daca nu ai experienta cu cardurile de credit, AXI Card este cea mai buna alegere pentru tine. Garanteaza viteza maxima si eficienta cand vine vorba de plati dar iti si asigura un nivel inalt de siguranta pentru finantele tale. Alege cardul de credit AXI Card si burura-te de utilizarea unui produs de credit care este mereu langa tine si care se potriveste nevoilor si asteptarilor tale.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii