AXI CARD - Intrebari frecvente despre cardurile de credit

Intrebari frecvente despre cardurile de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 26.06.2018
blog-views-icon 2323

La fel ca majoritatea celor care au carduri de credit, des ajungi in situatii in care trebuie sa iei decizii legate de folosirea lor corecta. Daca ai probleme in a intelege unele dintre regulile de utilizare ale cardurilor de credit, poti avea probleme mai tarziu.

Iata cateva dintre cele mai intalnite si ingrijoratoare intrebari despre cardurile de credit si raspunsurile:

Trebuie sa imi salvez informatia de card de credit si profilul pe pagina retailer-ului?

Raspunsul este “Da”, asta numai daca este un site unde faci cumparaturi des si stii ca este de incredere.

Paginile web, operate de companii reputabile (cum ar fi Amazon, care aplica mai multe sisteme de Securitate) isi propun sa protejeze datele personale si informatiile oferite de utilizatori intr-un loc sigur.

Insa, intrebarea devine greu de raspuns, cand luam in considerare alt factor care se poate tranforma intr-un potential pericol: dorinta ta de a face cumparaturi. Daca ti se pare dificil sa iti controlezi pornirile de shopping, mai bine nu iti inregistra cardul pe site. Daca toate detaliile de shopping sunt incarcate in sistem, a cumpara ceva devine un click usor pe butonul “cumpara”, care poate duce la chetuieli mari si probleme financiare. Daca trebuie sa introduci manual informatiile de card de credit, pe de alta parte, iti da un timp in care poate te razgandesti si nu mai cumperi produsul.

Sa folosesc card de debit sau credit cand fac shopping?

Alege cardul de credit de cate ori stii sigur ca la data facturarii vei avea destui bani sa replatesti imediat de datorezi. Daca nu esti sigur ca poti face asta, ar fi mai bine sa optezi pentru card de debit.

Daca iti cunosti situatia financiara te va proteja de datorii nedorite.

Pe langa asta, cardurile de credit sunt folositoare mai ales cand acoperi cheltuieli de transport. De exemplu, daca folosesti un card de debit sa platesti la un hotel  sau inchiriezi o masina, suma ramasa pe card s-ar putea sa fie blocata de catre companie sa acopere toata perioada in care stai acolo impreuna cu taxe si comisioane aditionale. Asta poate insemna sa faci plati automate cat inca esti in vacanta.

Ba mai mult, unele comapnii de creditare ofera beneficii aditionale utilizatorilor de card, cum ar fi privilegii la liniile aeriene ca cele de bagaj, asigurare personala aditionala si altele – toate bune imbolduri sa iti platesti cardul. Pe de alta parte, este posibil sa nu fii fan shopping online pentru ca iti place sa mergi la magazine traditionale. Asta inseamna ca, uneori ai nevoie de bani cash. Daca, insa, ai un card AXI Card, retragerea banilor de pe cardul de debit nu are rost, AXI Card iti permite sa profiti de creditul valabil de la orice bancomat din tara fara sa platesti taxe aditionale. Singurele taxe sunt cele de dobanda pe suma extrasa fara insa sa mai fie adaugate comisioane aditionale pentru ca ai retras bani de la Bancomat.

Ar trebui sa semnez un contract de card de credit daca mi se ofera?

Semnarea unui contract de credit fara sa fii informat despre optiunile disponibile pe piata si fara sa te gandesti bine, nu este o idee buna. Nu uita ca, nu toate cardurile de credit sunt potrivite pentru tine si nevoile tale – poate nu iti ofera beneficiile de care ai nevoie si vei folosi sau depasi asteptarile specifice. Inainte sa aplici pentru un card de credit, ar trebui sa iei in considerare ratingul de creditare, care trebuie sa fie indeajuns de bun ca sa fii aprobat. Multe banci refuza un aplicant pentru un card de credit care are istoric de creditare slab sau nu are deloc. Aceste cunostinte despre ratingul tau de creditare te vor ajuta sa nu iti pierzi timpul aplicand la carduri de credit pe care oricum nu le vei primi pentru ca nu intrunesti cerintele institutiei financiare. Pe de alta parte exista alte carduri de credit, cum este si AXI card, care iti dau aprobare mai usor. Cardul de credit AXI Card este mult mai convenabil pentru utilizatorii normali de zi cu zi, fiind un card nebancar nu are procedurile tipice de banca.

Din aceste motive, trebuie sa te gandesti bine la optiunile valabile pe piata si alege una care ti se potriveste cel mai bine.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii