AXI CARD - Ce este un card de credit virtual

Ce este un card de credit virtual

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 01.11.2017
blog-views-icon 4414

Fiecare utilizator stie ce caracteristici au cardurile de credit si ce beneficii, cum sa ii folosesti si care sunt avantajele. Cardurile de credit au fost parte din viata noastra demult si evolueaza constant multumita progresului tehnologic, prin asta incercand sa satisfaca cerintele schimbatoare ale utilizatorilor moderni. Desi cunosti beneficiile aduse de cardurile de credit si caracteristicile lor, poate nu esti chiar familiarizat cu conceptul de card de credit virtual.

Defapt, termenul de card de credit virtual s-a nascut in 2017 si pentru multi este un concept strain.

In cele ce urmeaza va vom explica pe scurt principalele functionalitati ale cardului de credit virtual si ce beneficii aduce utilizatorului modern.

In realitate, cardurile de credit virtuale exista din 2009 si sunt un fel de card online, care insa nu este emis in forma de plastic emis de o firma financiara. Cardul este deobicei parte dintr-un serviciu gratuit oferit de un emitent care doreste sa ajute detinatorii de carduri care opteaza sa cumpere online. Cardurile de credit virtuale includ un numar de card unic, care poate fi folosit odata. Daca acest numar ramane nefolosit, dupa un anumit timp devine invalid – acest lucru este folosit sa previna posibilele fraude.

In practica, cardul de credit virtual este defapt doar un numar de credit. Emitentul acestui tip de card ofera un soft special, care poate fi instalat pe calculatorul clientului, si prin care este generat un numar de card de credit temporar, care mai tarziu devine unul permanent. Odata creat acest numar temporar poate fi folosit de catre cumparator la achizitii online.

Alt detaliu folositor despre acest numar de card de credit virtual este ca, poate fi identificat utilizatorul, care ajuta la identificarea utilizatorului de card sau al cardului in sine. Asta reprezinta o masura de securitate, care previne furtul de identitate sau posibila frauda.

Mai jos o lista ale celor mai importante beneficii ale cardului de credit virtual, care asigura securitatea si convenabilitatea acestuia ca si metoda de plata.

- Clientii au o limita minima si maxima pe tranzactiile zilnice;

- Cardurile de credit virtuale sunt valide numai o anumita perioada de timp, definita de emitentulde card;

- Detinatorii de card fac doar o tranzactie pe numar de card de credit unic (un card virtual). Balanta de credit poate fi folosita partial sau total. Dupa ce se face o plata, insa, numarul devine inactiv si nu mai poate fi folosit de fraudatori.

- Daca ramane o suma ne-cheltuita pe cardul virtual, se transforma in credit in contul clientului;

- Cardurile de credit virtuale sunt emise numai detinatorului principal si nicioadata unui detinator secundar de carduri de credit virtual;

Acest tip de card de credit este creat sa faciliteze utilizatorul controland parametrii platilor facute – si anume prin setarea unor limite pe utilizarea numarului de card de credit unic.

Nu uita ca acest card de credit virtual poate fi folosit numai in locuri unde exista conexiune de internet. Cardul de credit virtual nu poate fi folosit in locuri unde se cere card de credit din plastic – magazine fizice care au numai POS.

Pe langa asta, cardurile de credit virtuale reprezinta o facilitate si pentru utilizatori dar si pentru corporatii. In zilele noastre, multi angajatori ofera angajatilor acces la conturi de cheltuiala ale corporatiei fara a fi nevoie sa emita carduri de credit fizic. In acest caz, cardul de credit virtual este ideal pentru manageri sa monitorizeze tranzactii si sa delege plati catre angajatii mai inferiori.

Din ce in ce mai multi vad beneficiile conditiilor oferite de cardurile de credit virtuale care sunt interesante in special din cauza ca ofera securitate online. In practica, este mult mai sigur sa faci cumparaturi cu un card de credit online decat cu unul fizic, de plastic. Motivul pentru asta este ca, acest card de credit virtual nu detine informatiile tale personale, spre deosebire de unul de plastic, al carui numar ramane activ si care poate fi furat daca nu esti atent.

In final, trebuie sa iei in considerare faptul ca aceste carduri de credit virtuale sunt prin natural or virtuale nu sunt ceva ce poti sa tii in mana fizic, este practice imposibil sa le copiezi, ceea ce adauga la securitate si asigura un shopping online fara griji.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii