AXI CARD - Ce faci cand cardul de credit e gol si esti falit?

Ce faci cand cardul de credit e gol si esti falit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 16.03.2018
blog-views-icon 2870

Cand nu castigi destui bani sa iti acoperi stilul de viata, poti alege sa folosesti un card de credit sa acoperi diferenta. Dar, poti face asta doar pana ti se termina limita de credit alocata. Nu dureaza mult sa se termine suma disponibila din limita de credit pe toate cardurile tale de credit, pana si cele cu limita mare.

O vreme, iti vei putea suplimenta veniturile poate prin alt card de credit, dar, eventual, creditorii iti vor refuza aplicarile pentru alte carduri de credit din cauza soldurilor tale ridicate.

Din pacate, daca esti falit si cardurile de credit te-au tinut la suprafata in ultimele luni, greu este un cuvant prea slab pentru a exprima situatia ta. Iti oferim mai jos cateva modalitati de a reveni cu finantele pe drumul cel bun.

Nu cere o marire de limita de credit

O limita de credit mai mare iti poate da un respiro temporar, asta daca ti se aproba cererea, insa temporar este cuvantul cheie aici. Iti cumperi putin timp doar pana trebuie sa dai ochii cu datoriile acumulate. Si daca ai acumula si mai multe datorii peste ce aveai deja, va fi si mai rau. Este timpul sa nu mai folosesti cardul de credit si sa gasesti un mod mai sustenabil de a trai – unul care nu include alte datorii.

Nu aplica pentru un alt card de credit

Cel mai probabil, oricum ti se va refuza cererea pentru alt card de credit. Dar in cazul in care mai exista un creditor care vrea sa iti acorde alt credit – cel mai probabil cu o dobanda enorma – nu iti mai face alt card de credit.

Cardurile tale de credit curente deja au limita cheltuita, si esti falit. Un alt card de credit, o alta plata pe luna, va ingreuna si mai rau situatia platilor tale lunare.

Nu imprumuta bani din alte surse

Asta include imprumut pana la salariu, rate lunare si alte forme de imprumut rapid. A imprumuta mai multi bani este o rezolvare rapida a situatiei tale daca se poate numi rezolvare.

A face un imprumut cand deja esti in datorii face situatia si mai rea. Cu cat iei mai mult imprumut, cu atat trebuie sa platesti mai mult inapoi. Rezista tentatiei de a imprumuta bani ca sa mentii nivelul curent de cheltuiala. In schimb, forteaza-te sa traiesti pe cat castigi, facand orice sacrificiu necesar sa scazi cheltuiala.

Fii la zi cu platile

Chiar daca asta insemna sa platesti doar suma minima. Daca ramai in urma cu platile, chiar si cu o luna, pot trece luni sau poate ani pana reusesti sa revii la zi. O plata ratata se poate transforma in doua, apoi trei si in cateva luni, toate conturile tale vor fi inchise si date la colectare. In acelasi timp, creditul tau va suferi mult si poate dura ani de zile pana repari asta. Va necesita munca multa si sacrificiu, dar a sta la zi cu platile este un element critic sa ramai pe linia de plutire.

Pregateste un buget

Pentru ca toate cardurile tale de credit sunt goale, sunt sanse bune sa nu fi trait in limitele posibilitatilor tale. Acum e momentul sa iti faci un buget. Este singura solutie sa poti reveni pe drumul cel bun. Nu trebuie sa fie complicat. Doar fa o lista cu toate cheltuielile lunare, apoi compara totalul cu castigul tau lunar si vezi daca ai destui bani intrati pe luna sa acopere toate necesitatile.

In cel mai fericit caz, cheltuielile sunt sub ce castigi si iti vor ramane niste bani cu care sa acoperi balnata cardurilor tale de credit. Insa, este o posibilitate mare sa fie adevarul exact opusul, si va trebui sa faci pasi in plus sa traiesti in limitele posibilitatilor tale. Incearca sa urmaresti cheltuielie tale daca ai probleme sa te tii de un buget lunar.

Taie cheltuielile in plus

Adevarul brutal este ca, momental nu iti permiti cheltuieli in plus. Esti indatorat si nu ai bani desponibili. Reducand cheltuielile poate doar sa te ajute. Daca elimini cheltuielile in plus, va fi mai usor sa traiesti din venitul tau, cu putin noroc nu va trebui sa te bazezi pe cardul de credit, poti aloca mai mult catre datorii si poate poti sa si economisesti ceva. Daca te intrebi ce pot reduce, ia in considerare cablul, abonament la sala (asta daca nu va trebui sa platesti taxa de reziliere), radio sau alte servicii de internet radio, adonamente la diferite ziare, calatorii care nu sunt necesare, menajera sau obiceiuri scumpe.

Plateste in plus cand poti

Sa reduci balantele de card de credit, va trebui sa platesti mai mult decat plata minima. Cand banii sunt putini, asta nu mereu va fi posibil. Dar, cat de des ai sansa, pune pitin mai multi bani macar pe un card pana se termina balanta. Cabnd ai platit acel card de credit, fa acelasi lucru cu alt card de credit si altul pana platesti tot.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii