Afla ce este retragere de numerar

Ce inseamna retragere de numerar?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 25.03.2019
blog-views-icon 5601

Cu unele carduri de credit ai posibilitatea sa retragi numerar de la bancomat. Poti lua in considerare utilizarea acestuia atunci cand doresti sa obtii bani de pe cardul tau de credit, dar stii ca acesta este unul dintre cele mai scumpe tranzactii cu cardul de credit. AXI Card nu are comision de retragere numerar de la orice bancomat din tara.

Ce este retragere de numerar?

Retragere de numerar de pe cardul de credit este o suma de numerar imprumutata in functie de limita de credit. Este ca si cum ai retrage bani din ATM cu cardul tau de debit, cu exceptia faptului ca banii provin din limita creditului, ceea ce inseamna ca trebuie sa-l platesti inapoi cu dobanda. Poti efectua o retragere in numerar de pe cardul tau de credit prin utilizarea codului PIN la un bancomat sau prin utilizarea unui comision de verificare pe care emitentul tau de card ti-a trimis-o.

Nu confunda o retragere de numerar de pe cardul de credit cu un imprumut pana la salariu obtinut de la un creditor. Aceasta forma de imprumut nu necesita verificare de credit si trebuie rambursat direct creditorului, de obicei la urmatorul salariu.

Retragerea de numerar pe care o faci de pe cardul de credit este legat de acel card (care necesita verificare de credit) si vine cu optiunea de a plati pe o perioada de timp mai lunga atata timp cat efectuezi plati minime.

Suma valabila la retragere poate fi mai mica decat limita aprobata daca ai deja sold pe cardul de credit.

Costul unei retrageri de numerar

O retragere de numerar in mod normal are costuri destul de mari, insa AXI Card nu are deloc comision de retragere de la orice bancomat din tara.

Retragerile de numerar sunt insotite de o taxa in mod normal, au dobanda mai mare decat alte tranzactii. Aceasta taxa de retragere poate fi un procentaj din suma retrasa sau o taxa fixa. Verifica termenii cardului tau inainte sa retragi bani de pe cardul de credit, unele carduri nu au taxa daca repui banii in 24 de ore, sau nu au taxa de retragere deloc, AXI Card de exemplu nu iti ia taxa de retragere si poti sa scoti bani de la orice bancomat din tara.

Retragerile de numerar nu au de obicei o perioada de gratie, in afara de cateva carduri care ofera 24 de ore sa repui banii in intregime, si incep sa calculeze dobanda imediat de ai facut tranzactia. Asta se aplica chiar daca iti platesti soldul in intregime si incepi perioada de facturare cu sold zero. Vei plati o alta taxa pe retragere chiar daca ai soldul achitat in fiecare luna. Ca sa reduci suma dobanzii acumulate, plateste retragerea in cel mai scurt timp, chiar inainte sa vina factura lunara. Cu AXI Card nu ai aceste probleme, nu platesti deloc taxe pe retragere si nu trebuie sa iti faci griji pentru costuri suplimentare.

Plata avansului de numerar

Soldul de numerar este deparat de soldul tau de achizitii. Platile tale lunare sunt impartite intre solduri pentru ca au dobanzi diferite. Daca faci doar plata sumei minime, cel mai probabil va fi aplicata la soldul cu cea mai mica dobanda – asta depinde de emitent.

Doar o plata mai mare decat suma minima se aplica la soldul cu cea mai mare dobanda, care cel mai probabil este retragerea de numerar. Deci, daca ai solduri multiple, va trebui sa platesti mai mult decat suma minima sa reduci soldul retragerii de numerar cat mai repede.

Aplica pentru un AXI Card si nu trebuie sa iti faci griji pentru comisioane sit axe la retragerile de numerar de la orice bancomat din tara.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii