De ce conteaza suma disponibila pe cardul de credit?

De ce este importanta suma disponibila de pe cardul de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 18.03.2019
blog-views-icon 3735

Poti cheltui doar o anumita suma de bani pe cardul tau de credit. Emitentul cardului tau de credit atribuie o limita de credit la contul tau, care reprezinta suma maxima a datoriilor restante pe care ti le poti permite sa le ai in cont in orice moment. Poti continua sa efectuezi achizitii pana la valoarea limitei de credit, atata timp cat ai creditul disponibil.

Ce este creditul disponibil?

Cunoasterea creditului disponibil este importanta daca vrei sa pastrezi soldul cardului in limita creditului. In functie de termenii cardului tau de credit, pot exista sanctiuni si consecinte pentru depasirea soldului cardului tau de credit.

Creditul tau disponibil este suma creditului pe care il poti utiliza pentru achizitii la un moment dat. Suma se modifica in functie de soldul cardului tau de credit si de limita de credit. Creditul disponibil pe cardul tau de credit este, de obicei, limita de credit minus soldul curent, dar ar putea fi mai mic daca ai tranzactii in asteptare care nu au fost inca afisate in extrasul de credit. De exemplu, daca limita de credit este de 2.000 Lei si ai un sold de 500 Lei, atunci vei avea 1,500 Lei din creditul disponibil. O tranzactie in asteptare de 100 de lei ar reduce creditul disponibil la 1.400 Lei.

Poti verifica creditul disponibil, sunand la emitentul cardului tau de credit prin intermediul numarului de pe spatele cardului tau de credit sau prin conectarea la contul tau online. Retine ca declaratia de facturare a cardului de credit nu este cel mai potrivit mod de a verifica creditul disponibil din cauza tranzactiilor care ar fi putut fi postate in contul tau dupa emiterea extrasului tau de credit.

Importnata creditului disponibil

Sa ai mult credit disponibil este bine pentru scorul tau de credit, pentru ca inseamna ca tii echilibrul cardului tau de credit scazut. In consecinta, utilizarea creditului tau, care reprezinta 30% din scorul tau de credit, va fi, de asemenea, scazuta. Este o idee buna sa tii soldul cardului tau de credit sub 30% din limita creditului. Aceasta inseamna ca vi avea un sold de 300 si respectiv 700 lei credit disponibil pe un card de credit cu o limita de 1.000 de lei.

Cu cat ai mai putin credit disponibil, cu atat este mai putin valoros cardul tau de credit. Cu o suma mica de credit disponibila, nu vei putea sa utilizezi creditul atunci cand aveți nevoie, de exemplu, pentru a inchiria o masina sau pentru a rezerva un hotel. In schimb, va trebui sa utilizezi cardul tau de debit, care ar putea necesita un depozit de securitate sau o documentatie suplimentara pentru anumite tranzactii.

Ce se intampla daca depasesti creditul disponibil?

Daca incerci sa cheltuiesti mai mult decat creditul disponibil, tranzactia ta va fi refuzata, cu exceptia cazului in care ai optat pentru efectuarea unor tranzactii peste limita. Opting-in permite emitentului de carduri de credit sa proceseze tranzactii care sunt peste limita de credit aprobata, dar te supune unei taxe, daca emitentul cardului de credit o percepe. Depasirea limitei de credit poate, de asemenea, sa declanseze taxa de penalizare pe cardul tau de credit.

Poti creste suma creditului disponibil pe cardul tau. de credit prin plata soldului. Dupa efectuarea postarilor de plata in contul tau, creditul disponibil creste cu suma pe care ai platit-o. Retine ca ar putea dura doua-trei zile lucratoare pentru ca plata sa se vada in creditul disponibil, in functie de politica de publicare a platilor emitentului cardului tau de credit. Daca incercii sa faci o achizitie, va trebui de obicei sa efectuezi o plata cu cateva zile inainte de momentul in care ai nevoie. Asta insa depinde de emitent, la unele carduri de credit suma depusa devine disponibila doar dupa data facturarii, verifica termenii contractului tau inainte sa faci achizitii.

O crestere a limitei de credit poate ridica, de asemenea, creditul disponibil. Poti solicita o crestere a limitei de credit de la emitentul cardului de credit si ei vor evalua contul si istoricul de credit pentru a aproba solicitarea. Vei avea totusi aceeasi suma de datorii, dar daca este aprobata, cresterea limitei de credit va mari creditul disponibil.

AXI Card este un card de credit flexibil, fara taxe si comisioane chiar si la retragerile de numerar. Acest card este foarte simplu de folosit exact cand ai nevoie. Este acel ajutor de care ai nevoie cand ramai in pana de bani, daca pui banii la loc in timp util nu vei plati in plua si vei avea mereu bani disponibili.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii