- Home
- Blog
- Card de credit
6 Trucuri de shopping care te ajuta sa economisesti
Vrei sa platesti mai putin pe achizitii mici sau mari? Aceste sase trucuri de cumparaturi te vor ajuta sa dai mai putin pe lucrurile pe care le iubesti.
Majoritatea dintre noi adora shopping-ul – dar nu si bonul care vine cu ele. Fie ca achizitionezi cele necesare sau articole de lux, vrei sa vezi costurile pentru cele cumparate sa fie cat mai mici fara sa lasi din calitate. Din fericire, sunt destule modalitati in care poti reduce cheltuielile si totusi sa iti cumperi cele necesare. Defapt, daca urmaresti aceste sase trucuri simple, s-ar putea sa economisesti sute de lei.
1. Afla programul reducerilor
Produsele intra la reduceri in aceleasi perioade previzibile. Asta se aplica si la magazinele mici sau lanturile mari de hipermarket. Magazinele alimentare, de exemplu, pun aceleasi produse la reducere la fiecare 6-8 saptamani. Deci, daca o cutie de cereale iti ajunge pentru doua saptamani, nu cumpara doar o cutie – cumpara trei ca sa nu mai cumperi altul pana la urmatoarele reduceri.
Cand vine vorba de produse mai mari, reducerile se intampla in anumite perioade din an. August este luna ideala sa cumperi laptop-uri, imprimante, casti sau tablete in timp ce produse de fitness sau TV au reduceri in Ianuarie. Cauta in cataloguri aceste perioade de reduceri si cronometreaza achizitiile tale strategic atunci cand pretul este cel mai mic.
2. Foloseste cupoane cat poti de des
Ok, poate cei care stau la coada nu adora femeia obsedata de cupoane (sau barbatul) – dar adevarul este ca, aceste cupoane iti pot economisi multi bani daca le folosesti in mod corect.
Nu trebuie sa cumperi ziarul de duminica doar sa pui mana pe toate cupoanele care exista. Poti cumpara cupoane individuale pentru putini bani in diferite magazine, incearca sa le aduni ca sa beneficiezi de cele mai bune preturi.
Inainte sa faci cumparaturi online, este bine sa verifici daca sunt cupoane disponibile, sau voucher-e cu care doar adaugi codul promotional si beneficiezi de preturi reduse.
3. Lasa produse in cosul de cumparaturi online
Cumparaturile online au devenit un mod e viata pentru multi, dar stiai ca poti manipula internetul sa iti trimita cupoane de reduceri pentru produse de care esti interesat? Este adevarat – le adaugi in cosul de cumparaturi online dar nu finalizezi comanda, deseori poti primi cupoane de la site.
Desi aceasta metoda nu functioneza la fiecare comerciant online, merita incercat, adauga cateva produse in cos si lasa-le cateva zile. Aceasta perioada va acorda timp comericantului sa te faca sa cumperi prin trimiterea unui cupon, vei avea timp sa te si gandesti daca vrei sa faci acea achizitie.
Cand te intorci in cateva zile, acei pantofi sau acea bormasina s-ar putea sa nu mai para atat de interesante – faptul ca nu cumperi deloc poate fi cel mai mare castig.
4. Inscrie-te la programe cash-back
Alta modalitate buna de a economisi bani este sa fii platit pentru cumparaturile facute. Folosind un card de credit cu cash back este exact modul de a face asta, in special daca aplici pentru uncard de credit care te rasplateste daca faci cumparaturi frecvent.
Sunt si anumite site-uri care te rasplatesc dupa ce faci achizitii si iti dau inapoi o parte din bani sau iti fac reduceri la cumparaturile viitoare.
5. Profita de aplicatii
Exista o aplicatie pentru aproape tot, asta include economisirea banilor la cumparaturile zilnice.
Foloseste aplicatii ca Honey, care este o extensie adaugata la browser si te ajuta sa gasesti coduri promotionale pentru cumparaturi automat.
Cand descarci un app care te ajuta sa economisesti, asigura-te ca citesti review-uri independente sa eviti instalarea unor app-uri care au virusi sau ocupa mult loc pe calculator. Sunt destule aplicatii bune – trebuie doar sa alegi cu grija.
6. Cumpara cand nu ti-e foame
Probabil ai auzit deja ca nu ar trebui sa te duci sa cumperi mancare atunci cand iti este foame – dar ai fi surprins sa afli ca nu ar trebui sa faci cumparaturi deloc pe stomacul gol.
Potrivit unor cercetari recente, cumparatorii carora le este foame, cheltuiesc cu pana la 60% mai mult pe achizitii care nu se incadreaza la mancare comparativ cu cei carora nu le era foame. Problema este ca, foamea te poate face mai dispus la cumparaturi, pentru ca vrei sa cumperi ceva care sa iti satisfaca nevoile – chiar daca nu poti sa le manaci.
7. Poti fi un shopper destept si intuitiv
Acum ca stii aceste ponturi cheie cand vine vorba de cumparaturi, vei fi mai chibzuit la shopping si nu vei pierde asa multi bani zilnic pe produse care nu sunt necesare. Banii tai raman, si ii poti folosi pentru lucruri importante cum ar fi plata unor datorii sau economii pentru un viitor mai bun.
Cardul de credit AXI te ajuta cand ai nevoie de bani repede, este flexibil si nu te costa nimic daca nu il folosesti.