AXI CARD - Ce se intampla daca nu platesti cardul de credit?

Ce se intampla daca nu platesti suma folosita de pe cardul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.06.2017
blog-views-icon 3517

O greseala comuna facuta de consumatori atunci cand folosesc cardul de credit este neplata sumei cheltuite la timp, sau macar minimul de plata stabilit in contractul de imprumut. Neplata la timp a ratei, intarzierea platii sau neplata sumei minime poate avea consecinte severe. Ce se intampla daca nu platesti suma folosita de pe cardul de credit? Afla aici!

In cazul in care nu se achita datoriile aferente cardului de credit sau daca plateste tarziu, clientul va suporta urmatoarele trei consecinte:

Comisioane de intarziere

Comisioanele de intarziere sunt aplicate atunci cand faci o plata mai tarziu fata de perioada mentionata in contract sau daca nu platesti deloc. O penalizare de intarziere este adaugata la balanta ta. Atentie: vei fi taxat de fiecare data cand ratezi o rata. 

Cresterea ratei de dobanda

Daca faci o plata tarzie sau ratezi o rata, ai putea observa ca dobanda ta se ridica la procentajul implicit al creditorului, care poate fi foarte mare. Dobanzile implicite, numite si dobanzi penalizatoare, pot fi destul de ridicate.

Dauna la scorul de credit

De cate ori intarzii 30 de zile cu plata cardului de credit, abaterea ta va fi raportata in biroul de credit. Asta va scadea scorul tau de credit. Daca intarzii mai putin de 30 zile NU vei avea probleme la scor. Daca o plata tarzie a fost raportata in biroul de credit, acest fapt va ramane pe raportul tau de credit timp de 7 ani.

Dauna facuta de o plata tarzie de 30 de zile nu este foarte severa, insa trebuie evitata daca este posibil. Cu cat ramane contul tau “delincvent” cu atat mai in urma o sa ramai, si vei avea un efect negativ asupra scorului de credit. O plata mai tarzie de 60 zile poate cauza o dauna mai serioasa decat una de 30 zile si tot asa.

Evita problema! Achita la timp datoriile!

  • Daca stii ca vei intarzia cu o plata la cardul tau de credit, fa efortul de a contacta creditorul personal. Daca aceasta problema este prima ta abatere, creditorul poate sa renunte la taxa de intarziere sau nu iti va creste dobanda la rata implicita. Creditorul poate spune si nu, dar daca nu intrebi, vei suferi consecintele platii tarzii.
  • Uneori, poti rata o plata nu pentru ca nu ai bani, ci pentru ca pur si simplu ai uitat. Fii responsabil! Noteaza-ti zilele alocate platii cardului de credit!
  • Poti seta plati automate pentru o suma care va acoperi suma minima de plata necesara lunar. Probabil poti seta aceste plati automat la creditor sau cu serviciul de plata facturi aferent creditorului tau. Seteaza plata la patru sau cinci zile inainte de data scadenta. In acest fel, poti monitoriza daca plata a fost primita sau nu, vei avea timp sa contactezi creditorul in caz ca ceva nu merge cum trebuie.
  • Tine minte ca poti suplimenta o plata oricand! Adaugarea de fonduri la suma de plata minima reduce balanta principala si reduce alte taxe in viitor.

Daca nu reusesti sa achiti datoriile la timp, fii sigur ca ai verificat si comparat toate optiunile posibile pentru a iesi din impas!

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii