AXI CARD - Cardul de credit iti ofera libertate financiara

7 motive pentru care un card de credit iti ofera libertate financiara

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 09.06.2017
blog-views-icon 3329

Sunt un tanar de 23 de ani care se muta in Bucuresti pentru primul job. Cum salariul meu de inceput nu este tocamai substantial, sunt ingrijorat de situatia mea financiara. Cum nu vreau sa ma imprumut de la parinti, caut o optiune care sa ma ajute in situatii de urgenta si sa imi suporte cheltuielile zilnice.

Suna cunoscut acest scenariu? Sunt sigur ca ne este familiar tuturor.

In asemenea situatii este un singur instrument la indemana pe care ne putem baza – cardul de credit. Deci, ce este mai exact un card de credit? Pus simplu, este o intelegere financiara intre un utilizator si un emitent, care permite utilizatorului sa imprumute fonduri imediat cu promisiunea ca va plati inapoi suma in viitorul apropiat. Creditorul este de accord cu o anumita perioada in care platile trebuie efectuate si percepe dobanda daca se intarzie sau nu depinde de creditor.

Faptul ca, un card de credit iti permite sa imprumuti bani instant aproape peste tot, iti ofera anumite avantaje indispensabile care pot fi cheia asigurarii libertatii tale financiare. Sa vedem cateva din aceste caracteristici:

Capacitate de cheltuiala extinsa – atata timp cat poti replati ce ai imprumutat de la creditor, poti folosi cardul de credit sa acoperi acele mici spatii intre cheltuieli si venituri. Ce este foarte interesant in legatura cu cardurile de credit este perioada fara dobanda (de obicei 40-50 zile) de care te poti bucura. Mai mult, planul de plati este flexibil si poti face plati minime lunare in loc sa pui inapoi toti banii. Aditional, ai optiunea de a converti plati mari facute prin cardul de credit in rate, asa ai timp sa platesti datoriile fara sa platesti si dobanda.

Reduceri la combustibil si mile de zbor - depinzand de cum calatoresti si pe ce dai cei mai multi bani, cardurile de credit sunt un avantaj. Insa, alegerea cardului corect este cheia, poti castiga – mile de zbor, reduceri la combustibil precum si gratuitati la shopping, restaurante si altele. Punctele castigate facand cumparaturi cu cardul pot fi folosite pentru alte gratuitati cum ar fi vouchere, combustibil gratuit sau bilete de avion. Insa, fiecare card de credit de acest gen are o anumite structura de puncte deci trebuie sa citesti oferta atent inainte sa semnezi.

Administrare situatie financiara– unul dintre cele mai mari avantaje ale cardului de credit este ca, vei avea mereu o imagine clara a fiecarei tranzactii efectuate fie ca este vorba de plati sau achizitii. Asta te ajuta sa tii usor evidenta situatiei tale financiare si sa iti planuiesti bugetul lunar.

„Sanatatea“ creditului – Dupa cum stim ratingul de credit este foarte important. Creditorii depind de informatii privind solvabilitatea posibililor clienti, ii ajuta sa faca decizii corecte despre imrpumuturi viitoare sau carduri de credit. In aceste cazuri, aplicantii care au un istoric de creditare pozitiv care scoate in evidenta solvabilitatea lor, sunt preferentiati. De asta, un card de credit te poate ajuta sa iti construiesti un scor de credit pentru viitor.

Disciplina Financiara (fortata)– multi dintre noi avem nevoie de un pic de ajutor in a administra finantele mai ales in primii ani. Cardurile de credit insa te pot invata multe despre responsabilitatea financiara si disciplina. In timp de folosesti un card de credit vei invata cum sa te tii de un plan de plata, cum sa calculezi dobanda si cel mai important, cum sa iti asministrezi veniturile si cheltuielile.

Convenabilitate marita – doar un swipe pe un POS si semneaza chitanta. Asta e tot ce ai nevoie sa completezi o tranzactie cu succes asta daca nu ti-ai depasit limita de credit. Mai mult, cardurile de credit fac shopping-ul online mai usor, marile magazine de electronice ofera discounturi mari daca platesti cu cardul de credit.

Securitate crescuta – in afara de inscriptarea electronica normala, cardurile de credit au multiple nivele de securitate incorporate. De la verificarea in doi pasi la protectie prin parola, cardurile de credit sunt unul dintre cele mai sigure instrumente de plata sau tranzactii in general. Daca iti pierzi cardul sau iti pierzi portofelul, trebuie doar sa suni la compania de credit si iti vor bloca acel card si iti vor emite altul. Esti protejat chiar daca cineva iti foloseste cardul de credit pentru activitati suspecte.

Desi multi vad cardul de credit, ca si o problema financiara nu este neaparat asa. Daca folosesti un card de credit (orice finante de altfel) cu cap, pot fi un ajutor nu problema. Insa, cheltuiala negandita si necunoasterea limitei financiare pot duce la probleme financiare in viitor. Ca sa facem un sumar, daca esti prudent si echilibrat cu finantele tale, cardul de credit este perfect in a-ti garanta libertate financiara in prezent si pe viitor.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii