AXI CARD - Ce tip de utilizator de carduri de credit exista?

Ce tip de utilizator de carduri de credit exista?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 09.06.2017
blog-views-icon 2970

Ca un set de chei, nu exista un card de credit care se potriveste la toate si la toti. Ce este important pentru o persoana nu este pentru alta, ca sa iti gasesti cardul perfect trebuie sa te uiti la obiceiurile tale de cheltuiala, asta iti va arata ce este important.

Cardurile de credit sunt folosite in general ca resursa aditionala pentru achizitionarea de bunuri si servicii; insa, oamenii folosesc cardurile de credit in multe moduri diferite. Unora le este greu sa platesca rata lunar, folosindu-le ca un imprumut pe termen lung, pe cand altii vaneaza recompense si nu platesc nicioadata dobanda, platind rata la timp invariabil.

Este util sa recunoastem aceste obiceiuri de cheltuiala ele vor juca un rol vital in alegerea unui card de credit. Bazat pe aceste obiceiuri sunt patru profile de cheltuiala ca sa te ajute sa iti gasesti cardul de credit perfect pentru nevoile tale. Daca iti dai seama la ce profil te incadrezi, poti economisi bani pe o oferta buna de card de credit.

Cheltuitorul prin obisnuinta

Te cam chinui sa iti platesti cardul de credit lunar?

Dobanda? Ce-I aia? Cheltuitorii din obisnuinta isi folosesc cardul de credit ca si cum ar fi de debit si acumuleaza constant dobanda si platesc datorii.

Daca ti-e greu sa iti platesti cardul lunar, poti beneficia de un card cu rate scazute si care are taxa anuala mica sau nu are deloc. Daca esti chiar sclavul obisnuintei si deja ai o datorie solida la un card de credit, te poti gandi la un transfer de balanta sau un imprumut personal.

Cheltuitorul impulsiv/ocazional

Nu folosesti cardul de credit des?

Cardul tau de credit nu este un accesoriu ci un instrument financiar necesar. Il poti folosi sa faci achizitii mai mari pentru care nu ai banii jos si platesti pe o perioada mai lunga datoria.

Daca folosesti cardul pentru urgente si cheltuieli ocazionale, cum ar fi perioada de reduceri sau sarbatori, si folosesti urmatoarele cateva luni platesti balanta, ar trebui sa gasesti un card cu rata scazuta care are o taxa anuala mica sau deloc. Daca ai nevoie doar sa faci achizitii online sau in afara tarii, un card de debit ar putea fi de ajuns.

Fii atent insa, cele mai multe carduri cu taxa scazuta ofera acest beneficiu doar o perioada de timp ca sa fie siguri ca iti vei plati intreaga datorie in acest interval, pentru ca dupa va creste brusc dobanda, asa iti va fi mai greu sa platesti.

Cheltuitorul zilnic

Folosesti pentru produse zilnice si platesti regulat?

Folosesti cardul de credit aproape zilnic sa faci cumparaturi gospodaresti, platesti online sau facturi, dar ti-e greu cand vine momentul sa iti platesti cardul de credit lunar. Cheltuiesti lunar cam 2000 RON.

Daca folosesti cardul de credit regulat si platesti balanta lunar, nu vei avea problema dobanzii mai mult te vei gandi la beneficiile si comisioanele cardului. Va trebui sa gasesti un card care iti ofera un program de recompense de care esti interesat, cum ar fi cash-back sau mile de zbor.

Tine minte ca recompensele uneori vin cu cost anual mai mare, deci fii sigur ca alegi unul care iti va folosi cel mai mult, la cel mai scazut cost.

Marele cheltuitor

Folosesti pentru tot si platesti regulat?

Cum sugereaza si numele, esti un cheltuitor mare si dai cam 5000 RON pe luna pe cardul de credit. Poate folosesti cardul sa castigi puncte de recompensa, sau pentru convenienta, dar esti mereu la zi cu platile la cardul de credit.

Daca ai venituri mari dar si cheltui mult care isi achita mereu factura, ai putea sa cauti un card care ti-ar putea oferi avantaje pe care le folosesti des. Acestea pot include asigurare de calatorie gratuita, servicii de administrare sau programe de recompense. Cauta un card cu recompense din care vei beneficia cel mai mult.

Alegerea cardului potrivit stilului de viata este foarte important. Cauta un card care se potriveste obiceiurilor tale de cheltuiala, si nu iti face un card care are multe caracteristici decat daca ai nevoie de ele cu adevarat. Poti ajunge sa platesti o taxa anuala mare pentru servicii pe care nu le folosesti. AXI card poate fi perfect pentru ce iti doresti daca ai nevoie de bani pentru cheltuieli zilnice sau doar sa ai cash, cu AXI nu ai taxa de administrare nici de emitere sau retragere numerar.

Acum ti-ai identificat profilul de cheltuiala poti incepe sa faci comparatii sis a iti alegi cel mai potrivit card care se va potrivi cu nevoila tale si obiceiurile de cumparaturi.

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii