AXI CARD - Ce tip de card de credit este potrivit pentru mine?

Ce tip de card de credit este potrivit pentru mine?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.06.2017
blog-views-icon 2919

Cardurile de credit sunt un mod convenabil pentru o varietate larga de cumparaturi, de la o genata pana la o vacanta. Iti ofera protectie la achizitii mici sau mai mari, si pot fi, depinde ce card iti faci, un mod eficient sa scapi de datorii.

Dar tine minte ca, atunci cand folosesti un card de credit, practic imprumuti bani. Si cum dobanzile cardurilor de credit tind sa fie cele mai mari din zona de imprumuturi, te poti alege cu o datorie destul de costisitoare, asta nu se va intapla insa daca iti administrezi datoria cu grija.

Cum functioneaza cardurile de credit?

Emitentul cardului tau de credit iti va trimite lunar o factura cu toate tranzactiile tale. Daca platesti factura in intregime, de obicei nu platesti dobanda, in acest caz cardul functioneaza ca un imprumut fara dobanda.

Insa daca nu iti permiti sa platesti datoria lunar, poti incepe sa platesti dobanda care difera de la creditor la creditor. Cu alte cuvinte, cardurile de credit pot fi scumpe daca nu esti atent, si nu sunt o modalitate sa administrezi o datorie pe termen lung.

Fii vigilent la costurile cardurilor de credit

Majoritatea cardurilor de credit practica taxe penalizatoare pentru plati tarzii sau neplata. Vei fi taxat si daca cheltui peste limita de credit.

Ar trebui sa fii atent si la comisionul de retragere la ATM. Cele mai multe companii de carduri de credit aplica o taxa de 2% pe retrageri. De obicei nu este nici o perioada de gratie, deci incepi sa strangi dobanda imediat.

Tine minte deasemenea ca, daca platesti doar suma minima lunar, poate dura ani de zile pana iti platesti datoria si poti plati sute de Lei in dobanda.

Ce card de credit este bun pentru mine?

Sunt sute de oferte de card de credit pe piata, insa in mare pot fi grupate in sase categorii. Cel mai bun card de credit pentru tine depinde de mai multi factori, inclusive capabilitatea de a plati rata si modul cum vei folosi cardul.

Carduri de recompensa

Sunt trei mari categorii de carduri de credit de recompense: cardurile cashback, carduri cu “mile de zbor” si cardurile de loialitate in hipermarketuri.  

Multe dintre aceste carduri sunt accesibile doar celor cu credit scor impecabil si necesita o suma minima de cheltuiala lunar.

Potrivit pentru: Cei care isi pot plati balanta in totalitate lunar, daca nu faci asta, orice beneficiu acumulat se va anula de catre dobanda datorata.

Imprumuta bani gratis

Cardurile de credit cu dobanda 0% la cumparaturi sunt un mod perfect de a esalona costul unui produs scump.

Cardul potrivit pentru tine depinde de mai multi factori, inclusiv faptul daca vei plati sau nu datoria totala lunar, si cum intentionezi sa folosesti cardul.

Atat timp cat iti platesti datoria curenta inainte ca perioada fara dobanda sa treaca, imprumutul este gratuit. Poate fi o idee buna sa iti setezi un debit direct ca sa fii sigur ca platesti balanta inainte sa se termine perioada de gratie, altfel dobanda poate creste brusc.

Poti beneficia de perioade fara dobanda pana la 2 ani la unele carduri sau poate si mai mult.

Potrivit pentru: Pentru cei care au produse voluminoase de cumparat, cum ar fi masina de spalat sau o canapea, cand nu este posibila plata in totalitate la sfarsitul lunii.

Transfera balanta

Daca deja ai datorie pe un card de credit existent, un card de transfer cu 0% dobanda poate fi raspunsul. Pentru un commision, poti transfera balanta pe un card la cre nu vei plati dobanda pentru o perioada fixa de timp – uneori chiar si trei ani.

Sa fii atent la comisioanele de transfer care de obicei sunt intre 3% pe balanta transferata, si include asta in planul tau de plati. Trebuie sa achiti inainte ca perioada de 0% sa se termine sau vei ajunge sa platesti dobanda foarte mare la restul balantei.

Nu are importanta ca unele carduri cu perioada de gratie mai scurta au costuri mai mici la transfer, calculeaza cat timp iti trebuie sa platesti datoria curenta inainte sa alegi ce card vrei.

Potrivit pentru: Cei cu datorii existente pe un card de credit

Rate scazute (pe viata)

Unii oameni sunt fericiti sa schimbe de la un deal de 0% la altul, platind un comision de fiecare data. Altii prefera simplitatea unui card care aplica o rata scazuta pe toata durata achitarii datoriei.

Potrivit pentru: cei care stiu ca plata datoriei va dura mai mult decat perioada de gratie si nu vor sa piarda timp pe un nou deal.

Da un impuls scorului de credit

Emitentii de carduri sunt pretentiosi cand vine vorba de clientii lor. Vor ca toti sa aibe un scor de credit aproape perfect, deci daca ai avut probleme cu datorii in trecut aplicatia ta poate fi refuzata.

Asta nu inseamna ca usa este inchisa daca ai un istoric de credit mai putin perfect – exista carduri pentru cei cu istoric de creditare negativ cum ar fi AXI CARD, la noi poti sa aplici chiar daca esti in biroul de credit, ai sanse sa fii aprobat. Ar trebui sa explorezi aceasta optiune daca esti refuzat mereu pentru alte imprumuturi.

Aceste carduri in unele cazuri au dobanda mai mare, insa te ajuta sa iti pui in ordine ratingul de credit. Daca iti administrezi platile cu grija, poti da un impuls scorului de credit si cu putin noroc te califici la un card cu valoare competitiva.

Potrivit pentru: Cei care au istoric de creditare negativ sau pentru cei care nu au avut inca imprumut, deci nu au avut sansa sa construiasca un istoric de creditare.

Fara comisioane aditionale sau scazute

Multi iau cardul de credit cu ei in vacanta pentru ca este un mod convenabil sa tii banii – si pot fi folositoare mai ales in situatii de urgenta. Insa multi emitenti aplica o taxa pe tranzactiile din afara tarii emitente, deci poate fi scump in unele situatii.

Cei care calatoresc des ar trebui sa caute un card care nu are aceasta taxa sau este foarte mica.

Potrivit pentru: Cei care au vacante sau calatorii dese

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii