AXI CARD - Ce tipuri de carduri de credit exista?

Ce tipuri de carduri de credit exista?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 15.05.2017
blog-views-icon 4948

Cand cardurile de credit au fost introduse pentru prima oara, erau doar cateva companii emitente si ofereau doar cateva caracteristici. Acum insa, sunt aproape prea multi producatori de carduri de credit ca sa mai tinem socoteala. Fiindca sunt atat de multe alegeri la dispozitia noastra, merita sa fii informat ca si client. Daca faci un research adecvat al optiunilor disponibile si alegi cu grija cardul care este cel mai bun pentru obiectivele tale, vei avea o sansa mai buna de a gasi un produs de calitate care sa iti safisfaca nevoile.

Toate cardurile de credit au termeni si conditii detaliate. Desi acesti termeni sunt uneori lungi si scrisi in limbaj legal, ar trebui sa citesti cu atentie, astfel vei intelege ce obligatii ai si ce drepturi are banca sau IFN-ul daca nu iti respecti obligatiile contractuale.

Din cauza ca sunt atat de multe tipuri de carduri pe piata, sa examinam diferitele feluri de carduri disponibile.

Carduri de credit emise de banci si IFN-uri

Probabil esti deja familiarizat cu cardurile de credit bancare chiar daca nu esti constient de asta. Daca ai un Visa sau MasterCard, detii un card de credit bancar. Cardurile bancare sunt emise de institutii financiare si iti ofera o linie de credit si o rata de dobanda la balanta curenta. Cardurile de credit bancare sunt imprumut fara garantie, asta inseamna ca nu trebuie sa oferi garantie, cum ar fi un depozit sau garantie bancara pentru a obtine un credit. Daca nu iti indeplinesti obligatiile de plata, creditorul poate recupera dauna prin metode proprii cu ajutorul unei agentii de colectare. Desi un creditor nu poate pune sechestru pe o proprietate detinuta de tine sau nu poate sa iti ia venitul lunar, pot sa deschida un process civil impotriva ta ceea ce poate duce la un ordin judecatoresc de proprire din salariul tau.

Cardurile de credit bancare pot si impartite in doua categorii, carduri care ofera anumite functionalitati speciale consumatorului si carduri care sunt indreptate catre un anumit tip de utilizator.

Carduri cu caracteristici speciale:

Carduri cu dobanda mica


Daca nu platesti rata lunara, problema ta principala ar trebui sa fie dobanda anuala (DAE), adica dobanda pe care o aplica banca sau IFN-ul in cazul in care ai balanta neplatita. Cardurile cu dobanda mica pot veni cu o rata fixa pe toata durata valabilitatii cardului sau care incep cu rata de introducere mica si se ajusteaza la o rata de dobanda mai mare dupa o perioada de timp. Fii sigur ca ai verificat daca cel ales de tine vine cu comision anual. Cauta cel mai bun deal de pe piata. Cardul de credit AXI card nu are comisioane ascunse sau de administrare, daca nu folosesti cardul nu vei plati nimic!

Carduri pentru transfer de balanta


Un card de transfer iti permite sa muti o balanta de pe un card curent pe alt card si in general cu o dobanda mica. De obicei, balanta transferata va fi fixata la zero dobanda sau dobanda mica pentru cateva luni chiar si pana la 18 luni. Dupa aceasta perioada de introducere, rata dobanzii se va ajusta la un procent mai mare. Rata la care se ajusteaza poate ramane fixa sau poate suferi ajustari periodice. Gandeste-te bine daca poti plati toata balanta in timpul perioadei de introducere. Daca poti, ai putea economisi foarte multi bani. Deasemenea, fii atent la comisionul initial aplicat la transferul balantei care poate ajunge si la 5% din balanta transferata. Diferite carduri practica diferite comisioane. Din nou, alege cea mai buna oferta pentru tine.

Cardul de recompensa


Sunt diferite tipuri de carduri de recompensa, insa toate functioneaza pe acelasi principiu. Aceste carduri ofera o recompensa pentru fiecare achizitie facuta de tine prin cardul de credit. Pentru fiecare achizitie facuta, acumulezi puncte care se transforma intr-un premiu.

Cea mai populara forma de recompensa este sub forma de puncte pentru calatoriile cu avionul. Cardul tau de credit standard aduna credit pentru mile la liniile aeriene care poat fi folosite la achizitionarea unui bilet de avion gratuit. Unele carduri bancare sunt co-brand-uite cu o linie aeriana si unele iti da voie sa aplici milele stranse la o varietate de linii aeriene. Nivelul de bonusare si mile acumulate pot varia de la card la card, deci fii sigur ca verifici mai multe oferte.

Cardurile de recompensa adesea vin cu comisionae anuale. Daca alegi un card cu comision, fii sigur ca poti acumula destule mile pentru un zbor gratuit. Deasemenea, afla cat timp sunt valabile milele acumulate inainte sa expire.

Alte tipuri de carduri de recompensa pot fi focusate pe hoteluri sau calatorii, cele legate de un anumit retailer, ofera bani inapoi pe card la sfarsitul anului la cumparaturi care pot fi benzina sau cumparaturi generale. Sunt si carduri de recompensa care sunt legate de cumparaturi pentru bricolaj sau bunuri gospodaresti. Daca ai o ipoteca la o banca, verifica daca au acest fel de card pentru ca suma de reducere uneori poate fi aplicata direct pe balanta ipotecii tale.

Carduri de credit indreptate catre un anumit tip de client

Carduri pentru un omul de afaceri


Daca detii o afacere, vei vrea sa ai un card de credit care este facut pentru tine. Cardurile de credit business iti permit sa iti tii cheltuielile de afaceri separate de cele personale, facand calculul taxelor mai usoara. Deasemenea, unele carduri de credit de business au avantaje si beneficii speciale care nu sunt disponibilie pe cardurile standard. Intreaba de la banca cu care iti tii contul de business daca au in oferta asa ceva.

Carduri de credit pentru studenti


Daca esti student, s-ar putea sa nu ai un istoric de creditare ceea ce ingreuneaza calificarea pentru un card de credit standard. Exista carduri de specialitate care sunt promovate pentru consumatorul student. Folosite corect, aceste tipuri de card pot fi o rampa de lansare pentru construirea unui istoric de creditare solid pe viitor. Din cauza faptului ca studentii in general nu au venit stabil, limitele de credit sunt destul de mici. Daca esti un student care isi face primul card de credit, trebuie sa procedezi cu atentie.

Desi liniile de credit sunt limitate, multi studenti isi iau primul card si cheltuie mult peste posibilitati. In loc de rampa de lansare pentru credit mai bun, daca folosesti cardul de credit iresponsabil, poate fi primul pas catre obiceiuri de cheltuiala nepotrivite si un istoric de creditare negativ.  Cardul AXI este accesibil chiar daca esti student, ai sansa sa fii aprobat si desi probabil limita de credit va fi mica, iti poti caldi un istoric de creditare pozitiv pentru viitor.

Carduri pentru oameni cu credit negativ


Daca nimeni nu iti ofera credit si/sau ai credit negativ, un card securizat este cea mai buna metoda de a stabili sau restabili istoricul tau de creditare. Un card securizat necesita sa efectuezi plati intr-un cont controlat de creditor. Folosind cardul securizat si efectuand plati la timp iti vei stabili un istoric deplata pozitiv care va fi raportat la biroul de credite. Poti sa aplici pentru cardul AXI chiar daca esti in biroul de credite, noi iti analizam dosarul fara sa platetsi pentru asta si ai sanse sa fii aprobat.

Carduri de credit emise de magazine

In afara cardurilor de credit emise de banci sau IFN-uri, mai exista si carduri emise de anumite lanturi de magazine.

Cardurile de credit emise de comercianti sunt deobicei restrictionate la achizitii facute la comerciantul care a emis cardul. Exemple de carduri emise de comercianti includ super market-uri, magazine de mobila, magazine de bijuterii, magazine de electronice sau bricolaj. Cumparaturile pe anumite carduri de acest gen vin cu o peioada fara garantie ca sa achiti suma.

De exemplu, poti cheltui 2,000 Ron si atata timp cat il platesti in totalitate in periodaa specificata de 18 luni nu ti se aplica dobanda deloc. Insa, daca nu platesti in decursul celor 18 luni, va fi aplicata dobanda pe toata suma originala, inclusiv dobanda adunata retroactiva pe perioada promotiei. Deoarece dobanda la aceste carduri este undeva la 20%, fii sigur ca iti achiti balanta in perioada de gratie, daca nu iti permiti sa platesti, este foarte probabil ca nu iti poti permite articolul pe care vrei sa il cumperi.

Carduri de debit

Probabil esti familiarizat cu acest tip de card. Un card de debit este legat de fondurile din contul tau bancar. Desi ofera convenabilitatea de a nu tine numerar la tine si logo-ul Visa sau MasterCard, nu este un card de credit. Daca nu ai banii necesari in contul tau ca sa acoperi achizitia aceasta va fi refuzata.

Sumar

Exista o varietate larga de carduri de credit pe piata in zilele noastre. Gaseste acel card care iti satisfice nevoile cel mai bine. Cauta acel card, care iti ofera cea mai buna dobanda cu cele mai mici comisionae. Cardul AXI iti ofera zero comision de emitere, administrare, de retragere sau re-emitere, ba mai mult daca nu folosesti cardul nu platesti nimic. Nu fa cumparaturi pe care ulterior nu poti sa le achiti. Calculeaza dobanda care va fi aplicata in momentul cand achiti achizitia, inainte sa cumperi ceva. A plati dobanda poate creste considerabil costul achizitiei, uneori mai mult decat costul cumparaturii in sine. Foloseste cardurile pentru beneficiul tau nu al bancii. Nu trai o viata pe care nu ti-o permiti.

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii