Educația tinerilor despre cardurile de credit

Cea mai buna metoda sa educam tinerii despre carduri de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 22.10.2018
blog-views-icon 1736

A educa tinerii despre folosirea unui card de credit responsabil este una dintre cele mai bune metode sa ii pregatim pentru succes financiar. Tinerii responsabili financiar au o sansa mai buna sa evite capcane financiare des intalnite cum ar fi sa fie luati prin surprindere de credit negativ cand vor sa aplice pentru imprumuturi mai mari, apartamente sau joburi.

Din pacate, multi tineri nu primesc educatie financiara sau poate nu sufiecient, in ciuda faptului ca este stiut de catre parinti cat de importante sunt discutiile despre bani.

Educa prin exemplu

Inainte sa iti educi copilul despre comportamentul corect de credit, este important sa inveti sa te prezinti ca si un exemplu bun de urmat.

Din fericire, nu trebuie sa fii un expert. Parte dintr-un exemplu bun este deschiderea catre a invata. Chiar daca nu stii toate detaliile folosirii unui card de credit, este un moment propice sa inveti si sa demonstrezi comportamentul corect. Lasa copilul tau sa vada cum prioritizezi cheltuielile care sunt importante pentru familie si cum faci plati la datorii.

Chiar daca ai cazut de pe caruta comportamentului pozitiv de credit (sau l-ai ratat prima oara), sari inapoi si verifica bazele creditelor. Daca iti joci cartile corect, scorul de credit va creste si iti ajuti copilul sa isi stabileasca primul scor propriu.

Ce trebuie sa stie tinerii despre cardurile de credit?

A invata despre cardurile de credit nu este atat de greu ca si cum ai invata fizica cuantica. Insa, sunt unele terminologii de baza peste care ar trebui sa treci:

  • Limita de credit
  • Rata dobanzii
  • Scorul de credit
  • Raportul de credit

Poate parea evident cum functioneaza un card de credit, insa fa-ti timp sa explici si copilului cum functioneaza.

Discuta costul unui credit negativ. Pe scurt, creditul negativ duce la costuri mai ridicate in general pentru produsul financiar de care avem toti nevoie. Acele costuri aditionale sunt alcatuite din bani care ar trebui sa fie in buzunarul tau sau al copilului.

Practica, practica, practica

Toata vorbaraia din lume nu va inlocui practica, invata prin a face.

Lasa tanarul sa foloseasca un card de credit.

Da, ai citit corect. Cea mai buna metoda sa inveti managementul banilor este sa faci practica in ce inseamna comportament financiar corect (nu doar sa vorbesti si sa citesti despre ele). La ce varsta? Asta depinde de tine. Dar inainte sa inceapa viata pe cont propriu, Juniorul ar trebui deja sa stie cum este sa cheltuie bani cu un card de credit si cum sa platesca facturile. Vom discuta cateva optiuni despre cum sa faci asta in cele ce urmeaza.

Redacteaza un contract.

Un card de credit nu este o unda verde la cheltuit. Este un instrument al convenabilitatii, sa cumperi ceva azi ce nu iti poti permite si sa poti sa achiti in cateva saptamani poate mai repede. Dar cineva care este nou in notiunea cardurilor de credit, poate parea o permisiune la cumparaturi nelimitate.

Pregateste reguli de baza

Cine va plati factura?

Care este limita de cheltuiala lunara?

Pentru ce cumparaturi poate fi folosit cardul?

Cat de des veti verifica extrasul de cont impreuna (saptamanal, la doua saptamani, lunar)?

Ce se va intampla daca nu este platita factura (vei lua bani din economiile copilului, blochezi cardul, sau ii dai taskuri in plus de exemplu)?

Spune-i exact ce se asteapta sa faca si care sunt consecintele daca violeaza regulile.

Foloseste un card de credit de training

Cardurile preplatite sunt o optiune foarte buna de a educa atunci cand esti pregatit sa introduci cardul de credit copilului. Tu incarci fonduri pe card. Copilul poate cheltui pana banii se termina.

Avantajul unui card de credit preplatit este ca, poti lasa tanarul sa se familiarizeze cu cardurile fara riscul de a face datorii, si in limitele sumei aprobate de tine.

Cardurile de credit securizate

Daca tanarul vrea sa inceapa sa isi faca un istoric de creditare singur fara un co-semnatar, poate descide propriul card de credit securizat. Va trebui sa faca un depozit ca si garantie. Cardul se comporta ca si orice alt card de credit – foloseste la cumparaturi si plateste factura lunar. Daca are sold, va plati dobanda pana se termina soldul.

Dupa ce iti ajuti tanarul sa isi stabilaesca obiceiuri de credit bune cat inca este mic si sub superviozarea ta, poti sa il tranzitionezi catre un card de credit normal. O tranzitie graduala cu nivel de responsabilitate crescut este cel mai bun mod de a asigura ca tanarul are priceperea necesara  pentru a naviga cu succes apele tulburi ale lumii financiare.

Cardul de credit AXI Card este perfect pentru a incepe viata financiara mai ales pentru a cladi un istoric financiar. Este un card transparent si foarte usor de folosit, daca stii cum sa il utilizezi si nu intarzii cu platile nu vei avea probleme cu datoriile, vei invata ce inseamna sa ai la dispozitie o suma de bani si cum sa nu ramai in datorii.

Este foarte usor sa aplici pentru AXI Card si nu ai probleme cu cerintele greoaie ale bancilor.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii