AXI CARD - Cum iti poti imbunatati ratingul de credit?

Cum iti poti imbunatati ratingul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 29.03.2017
blog-views-icon 3750

Stii ce inseamna termenul “rating de credit”?

Credit ratingul evalueaza solvabilitatea unei persoane. In afara de persoane fizice, institutii, banci si companii au deasemenea credit rating. Este calculat pentru a afla solvabilitatea entitatii in cauza. Calculul solvabilitatii contine informatii privind abilitatea unei personae sau entitati sa restituie un imprumut conform celor stipulate in contract.

Ratingul de credit este rezultatul unei analize a mai multor factori. Cel mai crucial si definitoriu dintre acesti factori este istoricul de credit, rata de indatorare a persoanei, raportul dintre venit si cheltuieli. Datoria totala include suma intreaga a fondurilor care sunt alocate unei persoane, fie sub forma unui imprumut, card de credit sau ipoteca.  Istoricul de credit contine toate dovezile despre clientul in cauza, luand in calcul relatii cu institutii de creditare, incluzand ipoteca, imprumuturi prezente si trecute, carduri de credit, plati intarziate.
In practica, ratingul de credit poate varia de la o institutie la alta.

Motivul pentru asta este, ca diferite banci sau institutii nebancare au criterii diferite de a evalua un potential client. De asta, daca o banca a refuzat sa iti dea un card de credit, asta nu inseamna ca nici alta institutie financiara nu iti va da un card, defapt la o alta banca poate ratingul tau de credit este mai mare. Iti vom da un exemplu cu cardul AXI, pe care il poti solicita chiar daca nu ai istoric de creditare sau chiar daca nu ai folosit niciodata serviciile unei banci. Factorii pe care ii folosim in evaluarea clientilor nostri sunt numerori si istoricul de de credit nu este cel mai important.

Desigur, toti sunt interesati sa isi imbunatateasca ratingul de credit ca in timp sa-si mareasca limita de credit si sa aibe mai multe resurse financiare. Daca esti interesat de cum sa devii un debitor de incredere si sa ai un card de credit cu o limita de credit mare, iti vom da cateva ponturi.

Obtine un card de credit

Adevarul este ca a avea un card de credit este un mare plus pentru tine. A face cumparaturi online si a efectua transferuri bancare cu cardul de credit este un mod de a arata companiilor de creditare ca esti de incredere. Desigur, in acest scop trebuie sa platesti darile la timp si sa nu retragi sume mari care se apropie de suma limita.  Daca planuiesti sa aplici pentru un imprumut sau o ipoteca mai mare, folosirea cardului AXI pentru a efectua plati te va ajuta sa iti imbunatatesti ratingul de credit. Este universal acceptat ca oricine vrea un istoric de creditare bun si in cele din urma un credit rating mare, ar trebui sa aibe cel putin odata in viata un imprumut si sa fi platit toate obligatiile in intregime.

Nu iti folosi intreaga limita de credit

Daca vrei sa iti imbunatatesti limita de credit incet dar sigur, este de recomandat sa nu iti folosesti intreaga limita de pe cardul tau AXI. De exemplu, daca limita ta este de 6000 RON asta nu inseamna ca trebuie sa te duci la cumparaturi si sa cheltuiesti 5800 de RON din prima, chiar daca ai posibilitatea sa pui banii inapoi la timp. Alternativa mai buna este sa folosesti carduri de credit la sume mai mici, cum ar fi 800 – 1000 RON dar mai des. In acest fel vei putea sa repui suma fara stres. Folosind asa cardul de credit iti va afecta ratingul de credit in mod pozitiv. In acest mod iti poti cladi un profil de platitor loial si de incredere care este in stare sa foloseasca un card de credit insa, in acelasi timp stie sa cheltuiasca economic si se gandeste cu grija la sumele imprumutate de la institutia financiara. Este bine sa iti monitorirezi regulat balanta pe cardul de credit. Cu cardul AXI asta nu este o problema pentru ca iti ofera un cont personal care iti ofera informatii complete si gratuite despre banii cheltuiti, precum si suma totala a datoriei pana in acel moment. Tine minte ca este mult mai bine pentru scorul tau de credit sa faci plati frecvente cu cardul de credit pentru sume mai mici decat sa faci o plata mai mare care se apropie de limita de credit.

Foloseste cradul tau AXI frecvent

Dupa cum am mai mentionat este mai bine sa folosesti cardul AXI frecvent chiar si pentru achizitii mai mici. Daca te intrebi de ce este asa, este pentru ca platile regulate prin cardul de credit arata bancilor ca nu numai ca esti capabil sa detii un astfel de instrument de plata, dar ca poti sa il si folosesti destept.  Pentru institutii de creditare asta inseamna ca trebuie sa fii un detinator de card de incredere si asa iti cresti sansele sa poti extinde un imprumut sau o ipoteca.

Toate aceste simple reguli sunt un pas crucial spre a obtine un rating de credit mare. Tie ti-a mai ramas un lucru de facut, sa iti iei cardul AXI daca deja nu au facut asta, si profita de beneficiile pe care ti le ofera.

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii