Evită acumularea de datorii pe cardul de credit

Cum sa evitam acumularea datoriilor pe cardul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 15.05.2018
blog-views-icon 2112

Cardul de credit este unul dintre cele mai convenabile si folositoare  instrumente de plata care aduce o varietate de avantaje utilizatorului modern. Beneficiile sunt multiple si pot varia intre posibilitatea de a primi diferite reduceri si preturi promotionale la magazine, pana la imbuntatirea ratingului tau de creditare creand oportunitati mai bune pentru tine pe viitor. Ca sa te folosesti de aceste beneficii insa, trebuie sa folosesti cardul de credit corect. Daca nu faci asta, ajungi sa iti creezi probleme cauzate de datorii si scaderea istoricului de creditare. Mai jos cateva practici folositoare pe care ar trebui sa le iei in considerare ca sa eviti situatii neplacute.

Asigura-ti o rezerva

Un numar considerabil de utilizatori acumuleaza datorii pe cardul de credit dupa ce l-au folosit sa plateasca facturi medicale, renovari de casa, reparatii auto sau orice alta plata neprevazuta si urgenta. Adevarul este ca in viata se poate intampla orice si trebuie sa fii pregatit pentru orice ar veni in avans. Poti face asta daca economisesti lunar bani pentru zile negre. Indiferent de suma – mare sau mai mica – daca urmezi acest obicei in mod regulat va duce la creearea unei “zone financiare de comfort”, care este gata sa fie folosita oricand apare o situatie neprevazuta si ai nevoie de ajutor financiar – aceasta zona de confort te va salva de probleme financiare si dificultati.

Cumpara cumpatat

Sau, cu alte cuvinte, foloseste cardul de credit sa cumperi doar acele lucruri pe care ti le permiti. O greseala comuna facuta de utilizatori este sa faca achizitii emotionale si uneori inutile, stiind ca suma va fi acoperita de cardul de credit. Cand vine vremea sa platesti aceste sume mari, incep durerile de cap. Din aceasta cauza, iti recomandam ca inainte sa faci aceste achizitii scumpe cu cardul de credit, sa te gandesti daca merita sau nu si daca se incadreaza in posibilitatile tale financiare si veniturile tale.

Nu rata platile

Este de importanta maxima sa platesti tot ce datorezi la cardul de credit in timp util. In caz contrar vei acumula dobanda care va fi adaugata la suma deja datorata si mari cheltuielile. In ansamblu, a fi punctual cand vine vorba despre suma datorata joaca un rol critic in mentinerea unei relatii bune intre detinatorul de card si emitentul cardului de credit. Din acest motiv, aceste plati au prioritate completa si trebuie sa le pui pe primul loc intre cheltuielile tale lunare.

Fii sigur ca stii termenii si conditiile

Termenii descrisi in contractul tau de credit trebuie cititi cu grija si mai ales intelesi. Cea din urma este obligatorie pentru a avea o imagine clara si o idee despre cum sa folosesti acel card de credit. Care aspect ale contractului necesita mai multa atentie? Mai presus de toate ar trebui sa verifici atent la cum este calculata dobanda si alte cheltuieli. Este critic sa fii constient despre cum si in ce circumstante se poate mari rata dobanzii si cand se pot aplica taxe aditionale pe langa cele standard. In acest fel vei putea sa evaluezi cum sa folosesti cardul de credit sis a limitezi cheltuielile.

Fii atent la semnele negative

Multi ajung in grave probleme financiare pentru ca nu au observat semne grave financiare din timp. Cand vine vorba de cardurile de credit, sunt anumite semne de avertizare care ar trebui luate in considerare si care ar trebui folosite ca o harta care sa te ajute sa ramai pe drumul bun facand schimbarile necesare unor obiceiuri financiare corecte. Unul dintre cele mai importante semne este dificultatea de a aduna banii necesari platii facturii lunare la cardul de credit. Acesta este o indicare clara ca sunt probleme. Daca te chinui sa aduni banii de rata literalmente cateva zile inainte de termen si ii ceri sefului tau un avans, ar trebui sa regandesti modul in care iti folosesti cardul de credit.

Nu da cardul de credit nimanui!!

Este de departe cea mai mare greseala pe care poti s-o faci. De cate ori altcineva iti foloseste cardul de credit, toata responsabilitatea cheltuielilor facute iti revine tie. Chiar daca este vorba despre un prieten apropiat, tot nu ar trebui s-o faci. Poti sa ajungi sa platesti toate cheltuielile facute de altcineva; mai rau este ca poti avea probleme cu ratingul tau de credit sau cu datele personale.

Daca nu ai experienta cu aceste instrumente financiare, cardul de credit AXI Card este cel mai potrivit pentru tine. Acest card de credit nu necesita comisioane sau taxe aditionale; dobanda lunara este aplicata pe suma folosita pentrucumparaturi. Pe langa asta, ca si client AXI Card vei beneficia de un profil individual care te ajuta sa urmaresti tranzactiile facute, istoricul de plata si orice altceva ce te intereseaza direct pe telefonul mobil.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii