AXI CARD - Rezolva problema soldului pe cardul de credit?

Cum sa rezolvi problema soldului pe cardul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 13.06.2018
blog-views-icon 3693

Sa ai sold mare pe cardul de credit, chiar si pe unul, poate fi daunator pentru creditul si finatele tale. Suma datoriilor acumulate este al doilea cel mai important factor care impacteaza scorul de creditare. Pentru ca datoriile pe cardul de credit sunt asa de importnate pentru scorul de creditare. A detine sold mare raportat la limita de credit va avea un impact negativ pe scorul de credit.

Pe langa faptul ca soldul mare este daunator creditului tau, este daunator si portofelului tau.

Soldurile ridicate pe cardul de credit au taxe financiare mai mari – bani care se duc catre emitent pentru faptul ca te lasa sa iti replatesti soldul in timp mai indelungat. Daca soldul tau are o dobanda mare, aceste comisioane financiare lunare fac plata soldului mai grea.

O balanta mare pe cardul de credit te poate impiedica sa fii aprobat pentru alte carduri de credit sau imprumuturi. Emitentii de carduri de credit prefera sa ai soldul mic raportat la limita decredit. Daca esti aprobat, chiar si cu sold mare, este posibil sa fii aprobat cu dobanda mai mare decat daca ai fi avut soldul mic.

Plata soldurilor mari acumulate pe cardul de credit este benefic din mai multe puncte de vedere, dar sa stii cum sa tratezi aceste solduri mari nu este mereu usor. Iata doua strategii pe care le poti folosi.

Nu mai folosi cardul de credit

A folosi cardul de credit si a si plati balanta este ca si cum ai vrea sa detii un tort dar sa il si mananci in acelasi timp.

Este imposibil sa faci ambele. Daca vrei sa achiti soldul cardului de credit, trebuie sa nu mai folosesti cardul deloc. Altfel, vei perpetua acest ciclu al datoriilor pentru totdeauna.

Imagineaza-ti, de exemplu, ai un sold pe cardul de credit de 1000 de Lei sa zicem cu DAE 15.9%. Plata ta lunara ar fi 10.89 Lei, soldul fiind 1010.89 Lei.

Dupa o plata de 100 Lei, soldul scade la 910 Lei. Daca mai tarziu folosesti cardul de credit sa platesti 125 lei pentru ceva, soldul se ridica la 1035 lei. Dupa alta plata de 100 Lei soldul ar fi 946 Lei.

Din punct de vedere matematic, iti vei plati datoria eventual atata timp cat totalul cheltuielilor tale lunare (plus taxe si dobanca) sunt mai mici decat plata lunara. Chiar si asa, va dura mai mult sa achiti soldul decat daca ai inceta sa folosesti cardul de credit in totalitate. Exemplul anterior arata ca iti poti plati soldul de 1000 de Lei in doar 11 luni cu plati de 100 de Lei pel luna fara alte cheltuieli si taxe de intarziere.

Nu te mai baza pe cardul de credit pentru orice achizitie. Asta inseamna sa iti tii cheltuielile sub venitul lunar. Asta te va ajuta sa nu iti mai folosesti cardul de credit, si iti vor ramane bani sa platesti si soldul.

Daca nu poti sa te abtii de a folosi cardul de credit deloc, poti recurge la vechiul truc si taie-l.

Scapa de toate bucatile si asa nu vei putea sa il folosesti nici la cumparaturi online. Sterge orice optiune de plata imediata si abonamentele lunare muta-le pe cardul de debit.

In afara de faptul ca nu mai trebuie sa cumperi pe cardul de credit, trebuie sa eviti sa acumulezi taxe aditionale. Penalizarile cum ar fi cele de intarziere iti pot incetini progresul de a plati soldul cardului de credit. Daca ai taxa de administrare anuala (cee ace la cardul de credit AXI Card nu exista) probabil nu vei putea evita taxa. Poti, insa, sa muti soldul pe un card de credit fara taxa anuala cum este AXI Card.

Incearca sa faci plati mai mari

Emitentul iti acorda posibilitatea de a face doar plata minima lunara. Asta este tot ce esti obligat sa achiti lunar sa mentii cardul de credit intr-o stare buna. Vei evita taxe de intarziere si contul tau va fi raportat ca si curent la biroul de credit.

A face insa doar plata sumei minime lunare, este cel mai gresit mod de a plati soldul. Cand faci doar plata minima pe luna, va dura foarte mult si vei plati multa dobanda. De exemplu, poate dura pana la 13 ani sa platesti o balanta de 1000 de Lei cu o dobanda de 15.9% asta daca platesti doar suma minima lunara, chiar daca nu faci alte plati cu cardul de credit.

De ce dureaza atat de mult plata minima lunara? In primul rand, o mare parte din plata minima lunara merge la plata dobanzii contului. Din aceasta cauza, soldul scade foarte putin. In al doilea rand, este modalitatea prin care se calculeaza platile minime. Cele mai multe carduri de credit calculeaza suma minima de plata ca un procentaj din soldul curent. Cum scade soldul, lafel scade si soldul. Este mai usor sa faci plata sumei minime, dar totusi, doar o parte din plata merge la plata soldului.

A rezolva problema unui sold mare necesita sa faci plati mai mari decat suma minima constant. Considera soldul de 1000 de Lei mentionat anterior. Daca faci plati de 50 de Lei lunar, fara sa ratezi o plata, vei plati soldul in 2 ani. Asta inseamna cu 11 ani mai putin decat daca platesi doar suma minima. Deasemenea vei economisi sute de lei in dobanda.

Vrei sa stii cat va dura sa iti platesti datoria doar cu suma minima? Verifica cel mai recent extras al contului tau. Creditorii iti spun exact timpul necesar si suma care mai trebuie achitata daca achiti doar suma minima.

Nu este usor sa tratezi solurile mari, dar daca esti constiincios si consistent in a plati mai mult decat suma minima de plata iti va permite sa achiti soldul total. Odata ce ai platit soldul, fa-ti un obicei de a plati cardul de credit in totalitate lunar ca sa eviti acumularea unui sold mare si costisitor.

Cardul de credit AXI Card te scuteste de taxa de administrare sau de emitere, ba chiar si de comision de retragere de la bancomat, insa trebuie sa fii consistent in plata soldului ca sa nu te gasesti intr-o situatie negativa, daca nu esti sigur ca poti achita ce vei cheltui mai bine pastreaza cardul AXI pana vei avea nevoie de el si esti sigur ca poti achita, cu cardul de credit AXI nu platesti nimic daca nu folosesti cardul.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii