Cardul de credit si viitorul

Cum va arata cardul de credit al viitorului?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 12.11.2019
blog-views-icon 1764

Daca esti confortabil sa folosesti amprenta digitala pentru a plati ceva cu telefonul, pregateste-te pentru urmatorul loc unde companiile vor sa iti puna amprenta - cardul de credit.
Mastercard® a dezvaluit in aprilie un card de credit care are un senzor incorporat in plasticul cardului de credit. Titularul cardului poate utiliza o amprenta, in loc de un PIN sau o semnatura, pentru a autoriza plata. Cardul este testat in Africa de Sud.
Numit si biometrie, senzorul de amprenta de pe cardul de credit este o continuare a Touch ID, care este comun pe iPhone-uri inca din 2016 ca o modalitate de a autoriza plata cu o amprenta. Alte tipuri de telefoane au si ele senzori.
Desi nu toată lumea are un telefon cu tehnologie senzor de amprenta, majoritatea oamenilor au cel putin un card de credit fizic.
Amprentele digitale nu sunt singura modalitate prin care companiile de carduri de credit incearca sa isi faca produsele mai sigure. Chip-uri computerizate cu informatii despre cardul de credit pot fi incorporate intr-un breloc, astfel incat un client sa poata finaliza o tranzactie fara a folosi un card de credit. Aceasta si alte inovatii pot fi sau nu realizate ca metode de plata zilnice.
Iata cateva modalitati prin care plata cu un card de credit se poate schimba in viitor:

Va depasi problemele cu amprenta

Un avantaj al Mastercard-ului biometric este acela ca functioneaza ca orice alt card cu cip, potrivit companiei. Comerciantii pot utiliza aceleasi terminale pentru carduri EMV pe care le detin deja.
Senzorii de amprenta nu pot fi folositi in tranzacții online, biometria comportamentala, in care este analizata interactiunea tipica a unui utilizator, poate fi folosita mai mult in viitor pentru a sti ca utilizatorul este cine spune ca este.

De exemplu, biometria comportamentala poate analiza modul in care cineva isi folosește telefonul, invatand tiparele utilizatorului pentru imbunatatirea nivelului de securitate. Presiunea degetului, dimensiunea degetului, coordonatele de atingere, unghiul in care tii dispozitivul si viteza de tastare se numara printre peste 100 de parametri de comportament fizic masurati.
Comportamentul este validat pe un profil de utilizator unic, permitand verificarea identitatii in timp real. Compania cu carduri de credit poate alege o toleranta de la zero la 1.000 (un scor de 1.000 este un client confirmat 100 la suta) pentru a aproba tranzactia.

Te lasa sa schimbi numarul cardului – in continuu

In cazul in care cardul tau de credit este furat, poate fi necesar sa te conectezi la multe conturi online in care cardul de credit este stocat pentru a anula cardul si a configura unul nou.
Emitentul cardului de credit Final incearca sa rezolve aceasta problema, permitand detinatorilor de carduri sa genereze cat mai multe numere de card temporare sau blocate de comertianti, asta impreuna cu un numar CVV unic (cod de securitate din 3 cifre) si data de expirare. Detinatorii de carduri nu ar mai trebui sa depinda de un singur numar de credit static.

Cod de Securitate pe rotatie

Oberthur Technologies, care face majoritatea cipurilor din SUA, detine ceea ce se numeste card Motion Code, cu un mini-ecran pe spate care schimba CVV-ul de 72 de ori la fiecare 24 de ore.
Tehnologia este similara cu cea al Kindle, aratand temporar o imagine pe micul ecran si apoi se opreste pana se schimba din nou. Bateria cardului are o durata de viata de trei ani si nu este mai gros sau mai mare decat un card de credit traditional.
Odata ce numarul se schimba, orice informatie furata de pe cardul de credit este inutila deoarece nu mai este exacta, potrivit companiei, prevenind astfel fraudele. Cardurile sunt lansate in Europa si ajung in curand in SUA, a declarat o purtatoare de cuvant a companiei.

Credit purtabil

Barclaycard si-a lansat cardul de credit in Marea Britanie in urma cu mai bine de 50 de ani, dar modul in care sunt utilizate cardurile de credit nu s-a schimbat prea mult. In general, cardul insusi este inmanat unui casier sau introdus intr-un cititor, astfel incat numarul sa poata fi inregistrat.
Compania introduce acum o tehnologie pentru a inlocui cardul de plastic cu articole care pot fi purtate, cum ar fi un inel, o bratara sau un breloc care contine un cip. Clientii ar putea cumpara ceva fara sa se opreasca la casierie pentru a plati pentru asta, potrivit BBC.
Tehnologia din magazin va recunoaste ca esti acolo si vei scana orice achizitie facuta in magazin, impreuna cu informatiile de plata din brelocul tau.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii