AXI CARD - Cumparaturi sigure in sase pasi simpli

Cumparaturi sigure in sase pasi simpli

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 16.02.2018
blog-views-icon 2069

Consumatorii de peste tot devin din ce in ce mai dependenti de bancomate si carduri de credit. Aduce mii de aspect pozitive si convenabile, de la plata lucrurilor de zi cu zi cum ar fi benzina, mancare, pana la produse mai mari ca un laptop sau cel mai nou smartphone.

Insa, covenabilitatea vine cu propriile riscuri. Apar tot feluri de fraude si capcane noi in buletinele de stiri si auzi povesti despre prietenul prietenului tau care a fost jefuit dupa ce a retras o suma mare de la bancomat.

Merita sa stii ca sunt metode de a inlatura riscurile. Poti sa iti protejezi banii si cumparaturile de hoti cu aceste sase planuri de asigurare:

Protectie anti frauda pentru cardurile de credit

Daca gasesti dintr-o data tranzactii necunoscute pe extrasul cardului tau de credit poate fi un cosmar. Poti sa te protejezi si cardul tau de credit de la tranzactii neautorizate chiar daca iti pierzi cardul sau nu. Gaseste o asigurare de card, asta te poate ajuta sa fii despagubit daca cineva iti fura cardul sau daca esti fraudat.

Exista carduri de credit care au asigurare de frauda inclusa insa trebuie sa raportezi frauda in 48 de ore daca ai pierdut cardul si 30 de zile daca ti s-a furat identitatea, nu da nimanui codul tau PIN si ai grija de la ce bancomat scoti bani.

Distruge orice continand numarul cardului tau.

Nu iti arunca extrasul de cont al cardului tau in cosul de gunoi – deregula acestea contin numarul cardului tau. Distruge-le sa nu cazi prada celor care cauta in gunoiae sa iti fure numarul de card. Acelasi lucru se aplica si cardurilor de credit vechi sau anulate.

Poti sa mergi si mai departe, dupa ce le distrugi in shredder pune-le in alti saci de gunoi in caz ca cineva vrea sa refaca bucatile de extras.

Fii protejat cu cardul tau de credit online

Nu da click pe nici un email de la nimeni care este similar cu banca ta, compania de credit sau alte afaceri care iti folosesc informatiile personale, chiar daca arata legitim. Aceste linkuri sunt deobicei scheme de phishing si fraudatorii vor sa iti introduce datele de autentificare pe pagina lor falsa.  Intra direct pe pagina oficiala si acolo sa te autentifici.

Fii sigur ca esti precaut cand folosesti cardul de credit online. Sa nu iti introduci numarul de card decat pe pagini web care sunt 100% autentice. Sa fii sigur ca un website este securizat, cauta https:// in bara de adresa pe partea dreapta a browse-ului. Acesti pasi simpli te vor ajuta sa eviti frauda de card de credit.

Fa-ti parole puternice si ai grija de ele

Numarul cardului tau de credit poate fi pastrat in nenumarate locuri online. De exemplu, iti poti salva cardul de credit pe Amazon ca sa poti face achizitii cu un click. Fii sigur ca ai parole puternice – o combinatie de litere mari si mici, numere si caractere – Evita sa iti notezi parola sau s-o dai cuiva.

Fii atent la bancomate sa nu aibe Skimmer

Hotii de carduri de credit plaseaza skimmer de card de credit pe cititoarele de carduri de pe bancomate sau la benzinarii. Aceste skimmere captureaza si salveaza informatiile tale de card iar hotii vin mai tarziu sa ia aparatul. Skimmer-ul e plasat peste swipe-ul normal de card, deci daca ti se pare ceva ciudat cand introduce cardul de credit, du-te la alt bancomat.

Raporteaza un card pierdut imediat

Cu cat mai repede raportezi un card pierdut cu atat mai repede emitentul poate bloca acel card si preveni tranzactii frauduloase. Raportarea din timp al unui furt de card de credit scade probabilitatea sa fii nevoit sa platesti tranzactii ilegale facute cu cardul tau de credit. Noteaza numarul de urgenta al emitentului tau ca s ail ai la indemana can iti va trebuie.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii