Greșelile tinerilor cu cardurile de credit

Greșelile tinerilor cu cardurile de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 15.02.2018
blog-views-icon 3528

Tinerii inca au multe de invatat cand vine vorba despre cardurile de credit. Adevarul este ca tinerii au multe lacune in cunostintele de creditare si alte instrumente financiare din lipsa de experienta.

Potrivit unui studiu realizat de catre LendEdu, aproape 45% dintre tineri nu stiu exact cat este dobanda pe cardul de credit folosit. Acelasi studiu spune ca, 36% dintre ei folosesc aproape toata limita de credit, iar 34% nu stiu care este dobanda penalizatoare in cazul in care intarzie cu plata. 17% dintre tineri nu stiu nici macar ce limita de credit au spune acelasi studiu.

29% dintre tinerii din studiu, nascuti la inceputul anilor 90, spun ca au intarziat cu platile ratelor sau nu au platit deloc. Si 17% dintre acesti tineri cred ca scorul lor de credit va ramane neschimbat, chiar daca platesc ratele in mod haotic. Asemenea exemple sunt dovada ca, uneori cultura financiara a tinerilor nu este asa de buna.

Un numar mare dintre tinerii care iau credit nu stiu, ca au dreptul sa protesteze daca banca le creste dobanda. 68% dintre utilizatorii tineri spun ca, daca banca decide sa le faca mai mare rata dobanzii, nu au nimic de facut decat sa accepte. Defapt, pentru banci, platitorul are dreptul sa refuze o taxa anuala mai mare, de exemplu in anumite conditii. Insa, pentru creditor daca vrea sa aibe cerinte in fata bancii, trebuie sa cunoasca foarte bine detaliile contractului incheiat.

Cunostintele precare ale termenelor financiare, insecuritatea de a intra intr-o intelegere cu o institutie financiara, si lipsa de interes in ceea ce priveste un credit, pot avea impact foarte negativ asupra istoricului de creditare. Numai pentru aceste motive, multi tineri au rating de credit scazut si istoric de creditare negativ, ceea ce afecteaza planurile lor de viitor. In multe cazuri, motivul platilor tarzii ale ratelor lunare nu este lipsa finantelor, ci neglijenta utilizatorului de card. Pe langa faptul ca isi inrautateste ratingul de credit, un utilizator care nu stie esenta unui card de credit nu se poate folosi nici de beneficii. Din aceasta cauza, multi tineri sunt sceptici cand vine vorba de instrumente de creditare, le considera ineficiente si fara folos. Acest punct de vedere al tinerilor este datorata lipsei de informatii despre servicii financiare.

Un sfat pe care il da expertii tinerilor este ca, ar trebui sa isi faca un card de credit cand termina studiile si un loc de munca stabil.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le tie orice detinator de card este limita de pe cardul de credit, pentru ca isi poate ajusta obiceiurile de cheltuiala la aceasta limita.

Greselile tinerilor detinatori de carduri se datoreaza in mare parte lipsei de intelegere a termenului de plata, dobanzilor sau taxelor anuale. Din acest motiv, te sfatuim sa te familiarizezi cu termenii contractului de credit pe care il semnezi.

Unul dintre cele mai importante puncte dintr-un contract financiar este taxa pentru platile tarzii. Daca folosesti un card de credit emis de o banca, vei avea si alte taxe in afara de cea de intarziere. Taxa anuala de administrare este doar una din taxele pe care va trebui sa le platesti.

Nu trebuie sa fii de acord cu asemenea conditii si taxe daca ai incerere in AXI card. Pentru ca este un card de credit international emis de o institutie financiara nebancara. Din aceasta cauza, nu ai taxe suplimentare de administrare nici de retragere. Un alt avantaj care face cardul de credit AXI diferit fata de alte carduri de pe piata este ca, il poti avea gratuit fara sa platesti aprobarea cererii. Un asemenea plus face cardul AXI un instrument ideal pentru tineri, care nu vor sa accepte cardurile standard pe care le ofera alti creditori. Ca o alternativa si metoda moderna de plata, cardul de credit AXI te salveaza de birocratie si proceduri bancare si nu te costa absolut nimic pana cand nu il folossti. Defapt, din lipsa de taxe aditionale, cardul de credit AXI este complet gratuit daca nu il folosesti, poti doar sa il pastrezi pentru ocazii speciale cand ai nevoie de finante. Daca inca nu ai un card AXI poti face o cererela numarul de telefon 031 90 33.

Afla mai multe depsre cardul AXI

0 comentarii