Card de credit: da ori ba? Avantaje si dezavantaje | axi-card.ro

Card de credit: da ori ba? Avantaje si dezavantaje

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 24.02.2021
blog-views-icon 1113

Avantajele si dezavantajele unui card de credit?

Cardul de credit este unul dintre cele mai la moda si mai utilizate produse financiare. Limita de creditare de pe cardurile de credit are avantajul ca ofera o adevarata plasa de siguranta pentru cumparaturi sau cheltuieli neprevazute, pentru calatorii sau excursii, pentru urgente sau chiar pentru mici investitii pe termen scurt.

Citeste si: Stii sa folosesti un card de credit? 

De ce un card de credit? Avantaje:

  • Pe scurt, cardul de credit iti permite sa cumperi un lucru sau sa platesti un serviciu fara a avea bani in acel moment.
  • Folosesti banii din limita de credit oferita pe card, insa la data scadenta, in luna urmatoare cheltuirii banilor, trebuie restitutia suma cheltuita sau minimul de plata, mentionat in contract.
  • Cardul de credit este folosit des de multe persoane pentru a pune bazele unui istoric de creditare si daca nu ai detinut niciodata un card de credit, exista o sansa sa nu ai deloc scor de credit.
  • Utilizat rational costul cardului de credit este mult mai mic decat al altor imprumuturi. Daca este folosit necorespuzator, cardul de credit scoate la iveala dobanzi si comisione foarte mari.

Atentie la comisioane!

  • Verifica daca exista comision de retragere numerar de la ATM, costuri pentru emitere card si administrare cont.
  • Daca nu platesti toata suma utilizata din limita de credit si achiti minimul de plata, dobanda si perioada imprumutului cresc.

Citeste si: Cei 6 termeni pe care trebuie sa ii cunosti atunci cand folosesti un card de credit.

Accesibilitate card de credit

  • In Romania, cardul de credit este foarte cautat, insa accesul la acest produs nu este mereu usor. Majoritatea institutiilor, care pot emite asemenea instrument de plata, sunt bancile. In 90% din cazuri insa, un card iti va fi emis numai daca ai istoric de creditare curat.
  • Cardurile de credit sunt o alternativa recomandata pentru fiecare dintre noi, ce nu aduce costuri suplimentare legate de comisioane sau dobanzi cu conditia sa respectam o serie de reguli de disciplina financiara si sa alegem de la inceput creditorul potrivit.

0 comentarii