De ce să începi să folosești cardul de credit?

De ce ar trebui să începi să folosești cardul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 26.02.2018
blog-views-icon 2008

In viata noastra pe repede inainte sunt multe persoane care nu au folosit niciodata un card de debit sau credit. Defapt, cardurile sunt deja o parte inseparabila a vietii noastre, mai ales cardul de credit pentru plati, asta joaca un rol important in abilitatea noastra de a face plati acum si pe viitor.

Cu toate astea, suntem siguri ca sunt multi tineri care inca nu stiu care sunt beneficiile folosirii unui card de credit. Defapt, plata facuta cu acest instrument financiar poate fi foarte importanta in viitorul financiar al unei persoane tinere, din punct de vedere al finantarii de catre diferite institutii financiare pentru diferite scopuri.

Sa vedem avantajele cele mai importante pe care trebuie sa le iei in considerare daca nu ai cardul de credit inca in portofel.

Folosirea unui card de credit poate fi utila pentru dezvoltarea afacerii tale in viitor.

Daca folosesti acest instrument de plata corect, iti platesti ratele la timp, iti faci un istoric de creditare bun pentru institutiile financiare – atat banci cat si IFN-uri.  Acest istoric pozitiv, va fi o baza buna pentru un imprumut care sa iti finanteze afacerea. De exemplu, daca te hotarasti sa iti incepi o afacere in 5 ani si vrei un imprumut s-o finanteze, institutia financiara se va uita prima oara la ratingul tau de credit si istoricul tau cu alte companii. Daca ai asemenea istoric si platile tale sunt la zi, inseamna ca esti un client serios si nu sunt motive sa nu ti se acorde un imprumut. Pe de alta parte, daca nu ai deloc istoric de creditare si nu ai platit un card de credit, banca nu are informatii despre ce fel de client si platitor esti. Un asemenea factor este decisiv pentru acordarea unui imprumut. Acelasi lucru este valabil si la aplicarea pentru un imprumut imobiliar – daca in istoricul de creditare ai informatii despre imprumuturi platite si folosirea regulata si corecta al unui card de credit, probabil nu vor fi probleme sa fii aprobat pentru un imprumut.  

Cardurile de credit sunt acceptate in aproape toate centrele de shopping din lume

Depinde de tipul de card de credit, dar in cele mai multe cazuri un card de credit este un instrument de plata raspandit in aproape toate hotelurile, restaurantele, linii aeriene sau pagini web. Daca detii un card AXI, care este un card sigla MasterCard, nu vei avea probleme sa faci rezervari sau sa cumperi de oriunde in lume, pentru ca AXI card face mai usor sa ai banii la indemana oriunde ai fi.

Cardurile de credit te ajuta sa inchiriezi masini usor

In strainatate, cele mai multe companii cer sa ai un card de credit ca sa iti imprumute o masina pentru o anumita perioada de timp.

Cu un card de credit poti profita de cele mai bune reduceri in magazinele online

Daca ai un card de credit ai sansa sa iti cumperi o anumita pereche de pantofi care este valabila la un pret redus intr-o anumita zi, fara sa iti faci griji ca tu iei salariul peste o saptamana si pierzi ocazia. A detine bani oricand in orice moment, ofera libertatea de a face cumparaturi standard, dar si sa beneficiezi de reduceri si promotii avantajoase online. In acest fel, nu vei rata o oferta buna si in acelasi timp vei economisi bani, pentru ca faci cumparaturi la pret mult mai mic decat cel standard.

Spre deosebire de un card de debit, un card de credit imbunatateste ratingul de credit

Nu uita ca folosirea cardului tau AXI iti face bine la ratingul de credit si iti face un istoric de creditare bun. Nu conteaza ca platesti mult cu cardul de debit, asta nu iti afecteaza pozitiv profilul de credit pentru banci. Folosirea unui card de debit nu iti va inlesni sansele pentru un imprumut mare. Cardul de credit pe de alta parte, cu plata regulate a ratelor, este un mod perfect de a cladi un istoricde creditare bun.

Cardurile de credit sunt mai sigure decat numerarul

Comparativ cu banii cash care pot fi pierduti usor, banii de pe cardul de credit nu se pot pierde fara urma, in special cand urmaresti tranzactiile pe contul personal. Cu AXI card poti primi informatii oricand numai prin logarea pe profilul personal – poti vedea balanta curenta, ratele pe care trebuie sa le platesti si toate miscarile din cont. In acest fel, chiar daca observe o tranzactie care nu a fost facuta de tine, poti imediat contacta emitentul si sa dezactivezi cardul.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii