AXI CARD - Nu plati cardul de credit in ziua scadentei

De ce este gresit sa platesti cardul de credit in ziua scadentei?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 04.04.2018
blog-views-icon 2459

Sunt o persoana care este condusa de un lucru: scadenta. Poate este din cauza job-ului nu stiu sigur.

Este o calitate importanta cand vine vorba despre finantelemele. Imi platesct facturile la timp pentru ca am obiceiul sa incercuiesc instinctive data scadenta pe calendarul meu.

Cand pot, platesc online, deobicei programez plata in aceeasi zi in care imi vine facture. Dar aproape de fiecare data, autorizez un transfer de fonduri electronic din contul meu care sa se intample in ziua scadenta a facturii.

Aici era sa comit o greseala foarte costisitoare.

In Ianuarie, m-am trezit cu un email de la banca in care mi se spunea ca, plata cardului meu de credit nu a putut fi procesata pentru ca suma autorizata nu a fost disponibila in contul de plata ales cand am planificat plata electronica.

Oops.

O greseala de neatentie poate deveni costisitoare

Din geseala am setat plata dintr-un cont care avea sold foarte mic in loc de contul personal. Daca nu vedeam acel email, eram pasibil de o penalizare pentru intarziere si dobanda pe langa asta.

Am vazut email-ul in timp – si am avut timp sa raspund. Unele carduri de credit au o perioada mica in care poti plati in ultima secunda fara sa mai platesti penalizari. Insa, poate fi periculos sa lasi o plata pe ultima secunda, dupa anumita ora tranferul facut nu se va mai inregistra pentru acea zi si deja este tarziu fiind considerat ca ai intraziat cu plata.

Cu sivuranta imi voi schimba obiceiul de a plati cardul de credit in ziua scadentei ca sa fiu sigura. Pana la urma, daca nu eram la munca puteam usor sa ratez acel email iar consecintele puteau fi mai grave.

De ce trebuie sa platesti factura din timp?

Se pare ca, insa, pana si expertii sunt deacord ca aceasta strategie de asteptare cu plata pana la scadenta nu este tocmai corecta.  

“Recomand sa platiti cardurile de credit inainte de data scadentei ,” spune Chris Simchuk, vicepresedinte imprumuturi retail la Numerica Credit Union cu sediul in Spokane Valley, Washington.

Aceasta asociatie de credit chiar militreaza pentru acest aspect.

Mai jos cateva dintre cele mai bune motive sa platesti din timp factura, potrivit Numerica:

Reduce bobanda datorata.


Daca ai sold luna de luna, poti sa economisesti putin daca platesti inainte de termen. Asta pentru ca dobanda este calculate zilnic in functie de soldul detinut, spune Simchuk.

Poate ajuta scorul de credit.


Plata facuta din timp reduce rata de utilizare. Acesta este unul dintre factorii care determina scorul tau de credit. Daca institutia raporteaza balanta ta la biroul de credit la inceputul lunii, plateste inainte de asta ca sa ai un sold mai mic, spune Simchuk.

Platind inainte de scadenta te ajuta sa scapi de datorii mai repede.


Daca ai sold, poti sa te scoti din datorii mai repede – putin, intradevar – platind inainte de scadenta. Asta se refera la acea scadere a balantei zilnice.

“Noi ii spunem angajament personal,” spune Simchuk. “De cate ori cineva spune ca vrea sa iasa din ciclul de datorii, trebuie sa faca un angajament cu ei insisi ca vor sa atinga obiectivul de a plati acea datorie.”

Plateste soldul la AXI card lunar si te vei bucura de cardul tau de credit fara sa iti faci griji pentru plata lunara. AXI card este un instrument de plata transparent si flexibil care te ajuta in momentele grele, este o rezerva de bani cand ai cea mai mare nevoie.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii