AXI CARD - Ti s-a refuzat cardul de credit la plata?

De ce ti s-a refuzat cardul de credit la plata si ce este de facut?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 15.06.2018
blog-views-icon 4625

Sa ti se refuze cardul de credit este poate cel mai umilitor moment din viata, mai ales cand esti primul intr-o coada lunga, sau mai rau nu ai alta metoda de plata.

Cand un casier gliseaza cardul de credit, sistemul de plata ia legatura cu emitentul cardului sa determina daca acel card de credit este valid si ca ai destule fonduri pentru tranzactie.

Daca totul este ok cu cardul de credit, sistemul trimite un mesaj “aprobat” si tranzactia este completa. Insa, in unele cazuri, emitentul cardului trimite un mesaj prin care refuza tranzactia ta cu cardul.

Cinci motive pentru care ti se refuza cardul de credit

Sunt cateva motive comune pentru care ti se poate refuza cardul. Unele pot fi o lipsa de comunicare dintre tine si emitent. Sau, poate fi ceva ce ai facut tu cu contul. Iata cateva motive comune care ar putea explica de ce ti s-a refuzat cardul de credit.

Nu ai destul credit disponibil. Creditul disponibil este diferenta dintre soldul cardului de credit si limita de credit. Poti ramane fara credit disponibil dupa un episod de cumparaturi sau daca ti s-a taiat limita de credit brusc. Tine minte ca platile la masini inchiriate si hoteluri reduc si ele creditul disponibil.

Contul tau este inchis. Creditorii care emit carduri de credit pot sa inchida un card de credit fara avertizare din mai multe motive. Sau, este posibil ca emitentul sa iti fi trimis o scrisoare dar nu ai primit-o inca.

Plata ta este intarziata. Daca ai ratat cateva plati la cardul de credit, emitentul cardului cel mai probabil ti-a suspendat posibilitatea de a face plati.

Va trebui sa achiti tot ce datorezi ca sa poti beneficia de privilegiul de a face cumparaturi din nou.

Cardul tau de credit este expirat. Verifica data de expirare pe cardul tau de credit. Daca a trecut data expirarii, ar explica de ce ti s-a refuzat cardul de credit. Emitentul cardului tau poate ti-a trimis un alt card prin posta. Trebuie doar sa iei cardul nou si sa il activezi.

Contul tau a fost declarat suspect de frauda. Creditorii care emit carduri de credit monitorizeaza constant tranzactiile tale facute cu cardul de credit sa fie siguri ca se aseamana obiceiului tau de cumparaturi. Orice difera de obiceiurile tale tipice de cheltuiala ridica semne de intrebare si pot si vazute ca frauda ceea ce inseamna ca ti se poate refuza cardul.

Ce sa faci cand ti se refuza cardul de credit?

Daca ti s-a refuzat cardul de credit, cel mai usor lucru ce poti face este sa platesti prin alta metoda – cash, card de debit sau alt card.

Ca sa afli ce se intampla cu contul tau, da un telefon emitentului de card. Ei pot sa iti spuna exact motivul pentru care ti s-a refuzat cardul. In unele cazuri, cum ar fi suspiciunea de frauda de exemplu, emitentul cardului poate rezolva problema si vei putea face tranzactia in mod normal.

Ce faci daca nu ai alta metoda de plata?

Imagineaza-ti cel mai urat scenariu cand ti se refuza cardul si nu ai alta metoda de plata.

In unele magazine, poti sa pui inapoi marfa pe care vroiai sa o cumperi si vii mai tarziu dupa ele cand vei avea alta forma de plata. In alte cazuri, cand datorezi bani pentru bunuri pe care deja le-ai consumat sau servicii pe care poate le-ai primit deja, va trebui sa gasesti o solutie cu firma respectiva.

Fii calm si politicos. Nu da vina pe chelnerul de la restaurant. Te vor ajuta daca ai atitudinea corecta. Intreaba daca permit sa te intorci mai tarziu sa platesti datoria dupa ce ai rezolvat problema cardului sau ai gasit alta metoda de plata. (S-ar putea sa fie nevoie sa vorbesti cu managerul pentru asta) lasa detaliile de contact ca si o asigurare in plus ca poti fi contactat pentru plata.

Ofera ceva garantie pana te intorci.

Daca sunt reticenti in a te lasa sa pleci fara sa fi platit consumatia, ofera sa lasi ceva la ei care va garanta ca te vei intoarce.

Suna pe cineva sa te ajute. Un prieten sau membru de familie te poate ajuta cu o plata la telefon sau poate aduce bani sa iti achiti factura sau consumatia. In acest caz, mai bine ramai dator la prieteni decat la acel magazin sau restaurant.

Sa ti se refuse cardul de credit este mereu posibil. Chiar daca iti faci platile la timp si cardul tau de credit este in stare buna, nu vei sti ce se intampla de partea cealalta a POS-ului. Incearca sa ai la tine mereu mai multe metode de plata de exemplu card de debit si credit. In acest fel nu vei avea probleme in a completa o tranzactie.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii