AXI CARD - Evolutia cardurilor de credit

Evolutia cardurilor de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 18.04.2017
blog-views-icon 3096

Azi, dureaza secunde sa platesti o achizitie cu un card de credit. De multe ori, nici nu trebuie sa semnezi, si poti conta pe multiple nivele de securitate pentru a-ti pastra informatiile sigure.

Insa, inaintea procesarii electronice, tranzactiile cu cardul de credit se efectuau cu un imprinter manual si chitante de hartie. Erau lente, nu foarte sigure – folosind hartie de carbon – de multe ori murdare.

Cronologia cardurilor de credit

Inceputul anilor 1900 pana la 1940. Companiile de petrol si magazinele de retail isi emiteau propriile carduri de credit care erau folosite doar la comerciantul emitent. Cardurile erau facute din hartie, carton si mai tarziu, metal.

Anii 1950. Diners Club a fost introdus pentru calatorii si cheltuieli in divertisment. Se crede ca a fost primul card de credit folosit in masa. American Express® a emis propriul card pentru calatorii si divertisment mai tarziu in acelasi an. Ambele carduri necesitau plata lunara de la detinatori.

Mijlocul anilor 1960. Primele carduri de credit pentru uz general, cunoscute azi sub numele de MasterCard si Visa, s-au alaturat pietei.

1973. S-a introdus procesarea electronica a cardurilor de credit. Asta le-a permis comerciantilor sa acceseze informatii de la banci si sa se asigure ca utilizatorul are destul credit pentru achizitie, asta a oferit consumatorilor mult mai multa flexibilitate in a-si folosi creditul si a sporit numarul locurilor unde se putea folosi card de credit ca si metoda de plata.

1986. Cradul Discover s-a lansat la nivel national cu o reclama televizata pe durata Super Bowl XX. Cardul de credit se focusa pe caracteristici si servicii usoare si avantajoase pentru utilizatori, cum ar fi primul program de recompense de bani si lipsa taxei anuale.

Mid 1990s. Chip-ul numit EMV* (Europay, MasterCard, Visa) a fost dezvoltat si lansat in Europa, oferind mai multa Securitate. Technologia a intrat recent pe piata din Statele Unite.

Azi. Utilizatorii de carduri de credit isi pot folosi cardurile la comercianti in toata tara si in lume. Au flexibilitatea de a-si plati balanta lunar sau sa faca plati lunare in functie de bugetul pe care il au. Clientii isi pot lega cardul de credit la telefoanele inteligente. Multe carduri ofera recompense la cumparaturi.

Emitentii de card continua sa lucreze fara incetare la sporirea securitatii si al informatiilor personale ale utilizatorului. Tehnologia card chip EMV este din ce in ce mai folosita de catre emitentii de card si comerciantii din Statele Unite. Cardurile cu cip au si cip precum si banda magnetica traditionala, deci pot fi folosite chiar daca un anume comerciant nu detine inca tehnologia necesara. Cand si comerciantul si emitentul cardului folosesc tehnologia cu cip, cardul cu cip poate fi introdus intr-un terminal pentru a completa tranzactia.

Maine. Companiile de carduri lucreaza la caracteristici noi cum ar fi coduri CVV dinamice (numarul din trei cifre de pe spatele cardului tau de credit sau patru numere pe fata cardului Americam Express.) Acestea ar fi legate de o parola temporara de fiecare data cand folosesti cardul facand astfel dificila folosirea cardurilor furate de catre fraudatori. In plus, platile fara atingere (cele care nu necesita ca utilizatorul sa scoata cardul sau telefonul intelligent din buzunar sau geanta) cum ar fi iWallet, vor deveni din ce in ce mai comune.

Afla mai multe despre cardul AXI

0 comentarii