AXI CARD - 10 greseli cu cardul de evitat in calatorii

10 greseli cu cardul de credit pe care trebuie sa le eviti cand calatoresti

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 19.03.2018
blog-views-icon 2199

Sa calatoresti cu cardul de credit este, in multe privinte, mai sigur decat sa pleci cu cash. Cu zero raspundere de frauda, pierderile tale sunt minime daca ti se fura cardul de credit sau este pierdut. Dar, desi sa folosesti un card de credit in vacanta este mai sigur, exista cateva greseli critice la care trebuie sa fii atent.

Ratezi termenul de plata

Poti fi in vacanta, dar nu esti in vacanta de la obligatiile tale, cum ar fi plata pentru cardul de credit.

Verifica toate termenele de plata inainte sa pleci in vacanta. Programeaza acele plati care card in perioada cand vei fi plecat. Daca ratezi o plata vei plati taxa de intarziere si poate ti se aplica si dobanda penalizatoare.

Folosesti un card care are taxe de tranzactie pentru strainatate

Multe carduri de credit au o taxa pentru tranzactiile facute intr-o moneda straina, crescand costul de a calatori cu un card de credit. Daca pleci in strainatate des, foloseste un card de credit care nu are taxa de tranzactii pentru alta moneda.

Arunci chitantele cardului de credit

Pastreaza toate chitantele cardului tau de credit pana s-a inregistrat tranzactia si ai verificat pe extrasul de cont ca toate platile sunt corecte. In acest fel ai dovada in caz ca o tranzactie nu este corecta.

Nu iti notifici compania de card de credit inainte de calatorie 

Cei mai multi emitenti de carduri de credit incurajeaza detinatorii de carduri sa ii instiinteze inainte sa plece in strainatate, mai ales cei care calatoresc international des.

In acest fel, nu iti vor semnala tranzactiile tale ca si frauduloase, asta poate duce la refuzarea tuturor tranzactiilor tale. Spune-le data calatoriei tale, in acest fel emitentul poate semnala orice plata externa facuta dupa ce ai venit inapoi in tara.

Nu folosesti un card de credit cu beneficii la cheltuilei pentru calatorii.

Multe carduri de credit te rasplatesc prin puncte sau mile de zbor. Biletele de avion sau rezervarile la hotel sunt servicii care iti pot maximiza numarul punctelor castigate. Daca ai un card de credit cu beneficii, foloseste-l cand calatoresti ca sa castigi mai mult.

Pui toata cheltuiala vacantei pe cardul de credit fara sa stii cum platesti inapoi

In timp ce poti maximiza beneficiile castigate prin plata vacantei, este o idee proasta sa platesti pentru tot cu cardul de credit fara sa stii cum vei plati inapoi suma.

Nu iti primesti extrasul cardului de credit dupa calatorie

Odata ce te intorci din vacanta, verifica extrasul cardului de credit pentru tranzactii frauduloase sau care sunt mai mari decat suma de pe chitanta. Daca vezi ceva suspicios, notifica imediat emitentul.

Nu iti iei fond de rezerva

Nu presupune ca acel card de cedit va fi acceptat peste tot. In unele locatii internationale, numai cardurile de credit cu chip si pin sunt acceptate. Cardul tau de credit sa poate sa nu fie deloc acceptat. Sau, poate sunt comercianti care accepta numai cash sau moneda locala. Daca ti se fura cardul de credit sau il pierzi, trebuie sa ai o sursa secundara de fonduri ca sa te bucuri de vacanta.

Nu te protejezi impotriva furtului

Daca iti lasi cardul de credit in hotel, pune-l intr-un seif incuiat, insa nu il lasa niciodata in masina chiar daca este inchisa. Multi turisti au o geanta de brau care permite sa tina obiectele de valoare aproape de corp. Inainte sa pleci in vacanta, verifica ce zone sunt mai periculoase din cauza furturilor si evita acele zone pe cat posibil.

Nu ai numarul de telefon de la suportul de clienti al emitentului tau

Daca ti se fura cardul de credit, sau il pierzi, trebuie sa contactezi emitentul cardului cat de repede posibil ca sa nu fii tu acuzat de frauda. Copiaza numarul serviciului de clienti de pe cardul de credit si tine-l seprat de card. Asta iti va permite sa contactezi usor si simplu emitentul daca este nevoie.

Vrei sa te bucuri de vacanta – si zilele de dupa – fara sa te preocupe probleme majore cu cardul de credit.

Tine minte aceste ponturi sa eviti greseli mari cu cardul de credit pe timpul vacantei, nu uita ca AXI card este un card de credit international sub sigla MasterCard care poate fi folosit aproape oriunde in lume, perfect pentru o vacanta de vis!

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii