AXI CARD - Mareste-ti creditul prin cardul de credit

Mareste-ti creditul prin cardul de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 24.05.2017
blog-views-icon 9757

Ca sa iti construiesti un istoric de creditare bun si sa il si mentii, trebuie sa alegi, sa folosesti si sa platesti cardurile de credit sau alte imprumuturi in mod destept. Fiecare pas este important. Pune-le pe toate la un loc si ratirngul tau de credit ar trebui sa creasca. Ia decizii gresite, si ai putea sa iti faci rau in moduri surprinzatoare chiar.

Alege cardul care este perfect pentru tine.

Cand aplici pentru credit, aplica doar pentru carduri pe care stii ca le vei folosi ani de acum inainte. Practica de a aplica mereu la cele mai noi carduri si a transfera balanta de pe cele vechi pe cele noi cu cea mai mica dobanda speciala in perioada de gratie poate parea o miscare desteapta daca economisesti dobanda si iti coboara platile lunare. Adevarul insa, este ca a deschide si a inchide conturi de credit are un impact negativ asupra raportului tau de credit. Istoricul de plata conteaza cand vine vorba de ratingul de credit, deci nu vrei sa inchizi conturi pe care le-ai avut pentru multi ani. Deci, daca iti inchizi cardul vechi cand iti transferi soldurile pe cel nou, nu iti faci nici o favoare la scorul de credit. Evita acesta capcana de credit rating alegand cardurile destept de la inceput si ramai cu ele pana la sfarsit.

Platesti in totalitate?

Cel mai vechi mit despre cardurile de credit este ideea ca ar trebui sa iti platesti cardurile in totalitate lunar ca sa ai un istoric de creditare perfect. Gresit! Agentiile de raportare credite ca Equifax sau TransUnion prefera detinatori de card care au o balanta mica pe card luna de luna. Asta dovedeste agentiei ca esti responsabil si capabil sa administrezi o datorie. Utilizatorii care folosesc aceasta metoda isi vad ratingul de credit crescand.

Plateste la timp

Cu siguranta ai auzit ca a face plata la timp este obligatoriu. Contrar mitului de mai sus, acesta este incercat si foarte adevarat. Platind mai putin decat suma minima sau facand plata mai tarziu iti va scade ratingul de credit cu siguranta dar iti si va aduce taxe de intarziere care va duce la balante si mai mari. Plateste orice ar fi macar suma minima lunar ca sa eviti sa fii catalogat rau platnic. Daca totusi ai plati tarzii in istoricul de creditare, incearca sa fii la zi cu cardurile noi macar doi ani. Agentiile de raportare acorda atentie speciala la platile recente, nu cele din trecut. Asa ca, revenind la a face plati la timp te va ajuta la scorul de credit.

Card de credit securizat.

Ca sa incepi sa iti faci un istoric de creditare bun, va trebui sa obtii un card de credit, foloseste-l, si fa prima plata inainte sa vezi efecte pe scorul de credit. S-ar putea sa fii nevoit sa te inregistrezi pentru un card securizat ca un prim pas, daca nu te califici la un card standard. Cu un card securizat istoricul tau de creditare nu conteaza. Ca sa obtii un card de credit securizat, esti nevoit sa depui bani intr-un cont controlat de catre emitent. Orice datorie acumulezi folosind cardul este securizat de catre fondurile pe care le-ai depus. Un card de credit securizat reduce riscul creditorului cand au client care are istoric de creditare prost sau limitat.

In timp ce un card securizat nu iti da mare libertate de cheltuiala, este un mod efectiv de a-ti construi scorul de credit. Odata ce ti-ai facut prima plata la timp pentru cel putin suma minima ceruta de creditor, ar trebui sa iti vezi scorul de credit crescand in saptamanile urmatoare. Daca ai balanta mica luna de luna pe card, creditul tau ar trebui sa se imbunatateasca asta daca nu ai alte datorii care iti trag scorul in jos. Alte modalitati de a creste credit din nimic pot include obtinerea unui card de la comerciant sau un card de benzina. Aceste carduri au deobicei o dobanda mare, deci evita sa ai balanta mare lunar. Fii sigur ca iti faci platile la timp. Un pont de mare ajutor ca sa nu uiti niciodata sa platesti o rata la timp este sa iti setezi un sistem automat de plata fie de la creditor fie de la banca ta.

Co-semnatar pentru cardul de credit

Daca cineva cu un istoric de creditare mai bun va semna pentru un card cu tine, vei beneficia de istoricul de creditare puternic al co-semnatarului ca sa te ajute la istoricul tau. Cum un co-semnatar este in egalitate responsabil sa plateasca balanta, in caz de neplata ambii veti suferi la ratingul de credit. Co-semnatarul ar trebui sa stie de potentialul risc asupra istoricului sau daca e de acord sa semneze.

In timp ce multi utilizatori folosesc cardul de credit gresit si iau decizii proaste de achizitii, administrare si obiceiuri de plata, utilizarea responsabila a cardului de credit este benefica si obligatoriu daca vrei sa mentii un scor de credit bun.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii