10 motive să folosești cardul de credit în străinătate

10 Motive pentru a folosi cardul de credit in strainatate

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 18.04.2017
blog-views-icon 3298

Daca ai in plan o vacanta internationala in viitorul apropiat, asigura-te ca iti acorzi timp suficient pentru a te familiariza cu beneficiile si slabiciunile cardului tau de credit in cazul uneu calatorii internationale. Vei vrea sa te asiguri ca nevoile tale vor fi satisfacute de cardul tau de credit, sau poate vei vrea sa aplici pentru un card nou care va fi mai potrivit nevoilor tale, si s-ar putea sa te si coste mai putin pe termen lung.

Securitatea cardului

Securitatea si protectia informatiilor personale au devenit de importanta majora in lumea noastra moderna. Ca sa te protejezi cand calatoresti, nu uita sa contactezi emitentul cardului inainte sa pleci la drum. Spune-le ca vei fi plecat si mai ales unde vei calatori. Asta va preveni anularea sau suspendarea cardului tau de credit in cazul in care, compania emitenta detecteaza activitati suspecte pe cont.

Majoritatea emitentilor de carduri de credit au trecut deja la pasul urmator, tehnologia chip si Pin, asta face mult mau usoara folosirea cardului in strainatate unde aceasta tehnologie este deja standard si acorda si un grad mai mare de securitate. In cazul in care cardul tau inca foloseste banda magnetica, ar trebui sa ai la tine mereu documente de identificare. Comerciantii in unele tari pot cere sa iti vada pasaportul inainte sa accepte cardul tau. Noteaza-ti numerele de telefon ale emitentilor cardurilor tale si nu le tine in portofel. In acest fel chiar daca ti se fura portofelul, poti alerta compania de credit in cel mai scurt timp posibil. (Prima companie de credit a fost introdusa cu 10 ani inaintea Visa sau MasterCard).

Acceptarea Cardului

Nu toate tarile accepta carduri de credit straine. Fii sigur ca te informezi inainte sa pleci de acasa ca sa stii exact care este cea mai acceptata metoda de plata in tara in care te vei duce. In cazul in care, cardurile de credit nu sunt acceptate de cele mai multe ori, este poate mai bine sa folosesti cash. Nu toate tipurile de card sunt acceptate , deci e mai bine sa folosesti carduri mai cunoscute cum ar fi Visa sau MasterCard.

Rata de schimb

In general, cardurile de credit ofera o rata de schimb mai buna decat rata curenta la banca sau agentii de schimb valutar. Din acest motiv, cardurile de credit sunt mai avantajoase cand vine vorba de calatorii. Fii atent cand comerciantii iti ofera rata de conversie dinamica. Asta se intampla cand un comerciant se ofera sa schimbe preturi in moneda ta de acasa. Desi asta poate parea convenabil, acesti comercianti nu ofera in general o rata de schimb foarte buna, nu ca cea de la compania ta de credit, poti chiar sa ajungi sa platesti mai mult

Costuri de tranzactie

Din pacate multe companii mari de carduri de credit vin cu taxe de tranzactii pentru cumparaturi facute in alta tara. Contacteaza emitentul cardului tau ca sa afli care sunt taxele de tranzactie in strainatate.  Multe carduri de credit taxeaza 2-3% pe cardul tau de credit la cumparaturi, deci chiar daca gasiti o rata de schimb favorabila, taxa de tranzactie poate strica orice beneficiu ai putea primi din alte avantaje.

Retragere numerar

Avansurile de numerar pot fi convenabile, in special in tari unde cardul tau nu este acceptat frecvent la ATM. Insa, tine minte ca vei incepe sa platesti dobanda pe banii pe care ii retragi, si mai exista si o taxa de tranzactie. Depinzand de rata dobanzii – in special la unele carduri de credit premium care vin cu rata de dobanda mare – aceste dobanzi se pot cumula chiar si in scurt timp.

Carduri Recompensa Calatorii

Multi emitenti de carduri de credit ofera un anume card recompensa de calatorii. Aceste carduri ofera puncte de recompense pentru calatorii pentru fiecare achizitie facuta cu cardul, si recompensa creste la fiecare ban cheltuit pe calatorie. Aceste puncte pot fi schimbate pe zboruri gratuite care este perfect pentru cei care calatoresc frecvent, desi fii atent. Unele carduri de acest gen vin cu taxe anuale si dobanzi de pana la 20%. Emitentul trebuie sa plateasca pentru acele zboruri gratuite cumva.

Asigurare

Multe carduri de credit ofera si tipuri de asigurare pentru cei care calatoresc. Tipul asigurarii si suma oferita de cardul tau de credit poate varia si pot exista restrictii, deci fii sigur ca ai investigat tot in amanunt. Pana si cele mai simple carduri de credit ofera o forma de asigurare utilizatorilor. Nu este nevoie sa platesti pentru aceeasi asigurare de doua ori, deci iti poti limita suma asigurarii aditionale. De exemplu, Capital One's Guaranteed MasterCard ofera detinatorilor de card asigurare de accidente, asigurare pentru intarzieri bagaj si asigurare de coliziune cu masina inchiriata. Cardurile care au fost concepute pentru calatorii, ofera si mai multe avantaje detinatorilor cum ar fi ScotiaGold Passport Visa, care ofera ingrijire medicala de urgenta, asigurare in cazul anularii calatoriei, asigurare impotriva furtului din hotel ca sa numim doar cateva dintre avantaje.

Rata dobanzii

Daca este putin probabil ca iti poti plati vacanta intr-o singura plata, ar trebui sa iei in calcul rata dobanzii cardului tau. Multe institutii financiare iti vor oferi carduri cu dobanda mica cu rate intre 10 si 12%, si multe dintre aceste carduri vin cu taxe anuale mici sau zero.

Cu AXI card poti calatori in liniste stiind ca ti se ofera siguranta de care te-ai obisnuit oriunde te-ai afla in lume. Nu uita sa ne contactezi inainte sa parasesti tara ca sa iti putem da cele mai bune sfaturi in legatura cu securitatea cardului tau si informatiilor tale personale.

Afla mai multe despre cardul tau AXI

 

0 comentarii