Blocarea cardului de credit: Motive și soluții

Motive pentru care poate fi blocat cardul tau de credit.

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 11.10.2018
blog-views-icon 8023

Daca afli ca este blocat cardul tau de credit exact cand ai nevoie de el, inseamna ca te-ai lovit de o situatie foarte neplacuta. Asta este adevarat mai ales daca esti la aeroport, hotel sau orice alt loc unde ai nevoie de bani pe loc. Care pot fi motivele pentru care ti s-a blocat cardul de credit si cum poti preveni asemenea situatii in viitor? In cele ce urmeaza vom trece peste cel mai des intalnite motive pentru care unele companii de carduri blocheaza temporar cardurile clientilor lor. Aditional iti vom furniza cateva ponturi utile despre cum sa eviti aceste situatii si cum sa reactionezi corect.

Motive pentru blocarea cardului tau de credit

Cumparaturi intr-o locatie necunoscuta– este una din motivele majore din cauza caruia se intampla blocari. Iata un exemplu in acest sens: sa zicem ca stai in Bucuresti (si din aceasta cauza cumperi mai mult in acea zona) si brusc cardul tau incepe sa fie folosit in magazine din Madrid sau Barcelona – acest fapt va atrage cu siguranta atentia emitentului tau. In acest caz sigur vor lua masuri sa iti blocheze cardul de credit pentru o perioada ca sa afle daca este vorba despre frauda sau furt. Fara dubiu, poate fi o explicatie buna pentru care dintr-o data cardul tau este folosit in alta locatie. De exemplu poti fi in vacanta in straintate. Insa, emitentul tau nu are cum sa stie asta daca nu ii notifici nu?

Achizitia rapida a mai multe produse – anumite zile din an (mai ales pe timpul sarbatorilor), cum ar fi asa numitele “Black Fridays”, sunt cunoscute ca si zile cand toti comerciantii ofera reduceri masive la produse sau servicii. Este normal pentru un client sa vrea sa profite de aceste reduceri. Insa, cumparaturi asa rapide si voluminoase de la diferiti comercianti pot fi considerate comprotament neobisnuit. Din aceasta cauza este recomandarea noastra sa contactezi compania de credit inainte sa incepi un shopping de acest gen ca sa previi blocarea cardului de credit.

Achizitie mare si mica – acesta este un aspect interesant cu care trebuie sa fie familiarizati utilizatorii de carduri de credit. Aparent, cei care comit frauda de card de credit, tind sa urmareasca succesiunea de a face achizitii mici si mari. Ce inseamna asta? Odata ce fura un card de credit, il folosesc prima oara sa faca achizitii mici (de exemplu sa downloadeze o piesa de pe iTunes); daca totul este OK trec la achizitii mai mari, a caror valoare este mult mai mare undeva la sute de Lei. Ar trebui sa fii atent la aceste combinatii de shopping, pentru ca poate duce la blocarea cardului tau de credit.

Cum sa te protejezi de aceste situatii neplacute?

Blocarea cardului tau de credit poate rezulta in situatii neplacute pentru tine mai ales daca esti intr-o vacanta undeva in strainatate. Din aceasta cauza inainte sa pleci in strainatate este bine sa iei cateva masuri de precautie. Aceste masuri se refera la limitarea riscului de a avea probleme cu cardul de credit si asigurarea instrumentelor de plata sumplimentare in caz de probleme. Mai jos iti vom prezenta ponturi folositoare mai ales in cazul excursiilor in strainatate.

  • Informeaza compania de credit – este vital sa faci asta si iti recomandam s-o faci de cate ori pleci in asemenea excursii. In acest fel compania va sti ca in acea perioada vei fi intr-o locatie diferita de cea normala si achizitiile facute acolo nu vor fi suspicioase.
  • Pastrarea datelor de contact – este o idee buna sa ai datele de contact de la compania de credit in telefonul tau. In acest fel vei putea sa contactezi serviciul de client oricand ai nevoie de ei si ei vor putea reactiona repede in cazul unei probleme.
  • Detinerea instrumentelor de plata alternative – indiferent ca este un alt card de credit, unul de debit sau bani cash – ce este important, e sa ai si alte metode de plata pe care le poti folosi pentru cumparaturi daca problema cu cardul de credit nu se poate rezolva.

Ca detinator al unui card de credit AXI Card iti vei scuti multe probleme care pot aparea dupa utilizarea altor carduri de pe piata. Pe de o parte, odata activat cardul AXI Card ai acces la un profil de user personal unde poti urmari cu usurinta toate platile si tranzactiile facute. Ai posibilitatea de a bloca sau debloca anumite operatiuni singur. Pe de alta parte, poti profita de linia Telefonica 24/7 pentru orice problema. Cardul de credit AXI Card este cardul tau de credit personal, care garanteaza confort maxim oricand si oriunde faci o plata.

0 comentarii