AXI CARD - Pastreaza cardul de credit in stadiu pozitiv

Pastreaza cardul de credit in stadiu pozitiv

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 18.09.2018
blog-views-icon 1968

Sa tii contul tau de credit in situatie buna inseamna in general, ca te supui termenelor si conditiilor din contractul tau de credit. In timp ce termenul “situatie buna” variaza de la emitent la emitent, inseamna ca iti platesti macar suma minima de plata pana la data scadenta lunar. Unii emitenti de carduri de credit definesc situatia pozitiva a contului prin pastrarea acestuia activ si mentinerea cheltuielilor sub limita de credit. Alte conturi la aceeasi banca, pana si un cont de imprumut, pot impacta situatia cardului tau de credit.

Deci, este important sa mentii o situatie buna a conturilor tale.

Ce se intampla cand pierzi acest privilegiu?

Mentinerea contului tau in stare pozitiva iti permite sa beneficiezi de unele privilegii ale contului de credit, de exemplu, posibilitatea de a cheltui pana la limita de credit, colectarea unor premii pe cardul de credit. Insa, odata ce pierzi aceasta situatie pozitiva, si asta se poate intampla cu o singura plata tarzie, vei suferi anumite consecinte.

Taxe sunt adaugate la factura ta, de exemplu, daca intarzii si o zi cu plata cardului tau de credit sau plata este mai putin decat suma minima lunara.

Limita de credit este scazuta ca rezultat al platilor tarzii sau soldului mare pe alte carduri de credit. (scaderea limitei de credit nu inseamna mereu ca nu ai contul in situatie pozitiva. Uneori emitentii scad limita de credit din motive de business)

Dobanda se mareste dupa ce nu platesti ratele cardului de credit timp de 60 de zile. Fii atent, odata ce s-a aplicat rata penalizarii, se poate aplica indefinit la noile achizitii facute pe contul tau.

Beneficiile tale sunt anulate dupa ce ratezi un anumit numar de plati, asta difera de la emitent la emitent. Unii emitenti pot reintroduce aceste beneficia dupa ce ti-ai facut platile si ti-ai reglat contul. Altii insa le suspenda in mod indefinit.

Privilegiile de plata pot fi suspendate pentru o perioada de timp pana iti readuci contul in starea pozitiva necesara realocarii acestor privilegii.

Contul tau poate fi inchis daca intarzii cu platile in mod constant, daca ai devenit un client rauplatnic sau daca ti-ai lasat contul nefolosit cu lunile. Odata inchis contul, va trebui sa aplici pentru un altul. Chiar si dupa ce este inchis contul, platile tale lunare sunt scadente.

Ce este de facut?

Daca ai probleme cu contul tau, de exemplu, platile cu cardul de credit sunt brusc refuzate sau bonusurile nu sunt valabile, sau daca vezi o crestere neasteptata a dobanzii sau taxelor, contacteaza emitentul cardului de credit sa aflii ce se intampla. Corectarea acestei actiuni negative iti poate reda privilegiile asta daca nu este prea delincvent contul tau deja.  

Nu este in joc doar relatia ta cu alti emitenti de carduri de credit daca pierzi situatia pozitiva a cardului tau de credit. Unele actiuni iti pun tot profilul de credit la risc. In special, daca intarzii cu mai mult de 30 de zile cu plata cardului de credit, o inregistrare negative va fi inclusa in raportul tau de credit.  Ca rezultat, scorul de credit poate sa scada. O delincventa serioasa ca neplata timp de 90 de zile sau inchidere anticipate poate pune in pericol relatia altor emitenti fata de tine ca si client.

Pastrarea cardului tau de credit in stare buna este important pentru a pastra un scor de credit pozitiv. Istoricul contului este inca un factor important chiar daca starea ta actuala este buna. De exemplu, daca esti in urma cu platile, instiintarea de plata ramane pe contul tau si in raportul de credit (timp de 4 ani de la data delincventei) chiar si dupa ce ti-ai facut toate platile tarzii. Emitentii de carduri de credit pot refuza cresterea limitei de credit sau scaderea dobanzii daca ai greseli pe contul tau.

Daca platesti la timp cardul tau AXI Card nu vei avea probleme cu scorul tau de credit, nu uita sa achiti macar suma minima de plata pe data scadentei ca sa te bucuri de cardul tau de credit fara probleme pe viitor, asa daca vei vrea sa faci un credit imobiliar in viitor, creditorii vor vedea ca esti un client responsabil si iti vor acorda imprumuturi mai mari.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii