Plata zilnică cu cardul: Avantaje și dezavantaje

Plusuri si minusuri in plata zilnica prin cardul de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 13.03.2018
blog-views-icon 4637

Unii folosesc optiunile nelimitate ale cardului credit la orice tranzactie – de la cumparaturi la supermarket pana la o noua masina. Insa, altii prefera sa se limiteze cand vine vorba despre intrumente de credit.

In realitate, ambele optiuni sunt avantajoase. Trebuie sa fim onesti, cardul de credit nu este doar pentru anumite produse si servicii, si nu este doar pentru a face cumparaturi de Craciun. In esenta, cardul de credit este destinat pentru a face cumparaturi oriunde, oricand. Din aceasta cauza detinatorii de carduri aleg cum procedeaza cu cardul de credit si cat de del il folosesc. Obiceiurile consumatorilor si inclinatia catre decizii impulsive au, deasemenea, un rol mare de jucat aici. De exemplu, consumatorii mai in varsta sunt obisnuiti de o viata cu platile cash. Generatie mai tanara, pe de alta parte, de la 18 la 36 de ani prefera plata cu cardul de credit. Aceasta solutie este influentata de varietatea de tehnologii care sunt parte integrala din viata de zi cu zi in viata unui tanar.

 Potrivit unui studiu din 2017, numarul detinatorilor de card de credit pentru cumparaturi mici, depinde de factorul de varsta.

Aici vine intrebarea “ar trebui cardul de credit folosit la orice?”

Iti vom ajuta plusurile si minusurile folosirii cardului de credit zilnic, si poti judeca ce fel de utilizator de card de credit vrei sa fii.

Plusuri si minusuri platilor zilnice cu cardul de credit:

5 motive sa iti folosesti cardul de credit zilnic:

1. Acumuleaza mai multe puncte de loialitate si primeste bonusuri de la creditor in forma premiilor si reducerilor. Acesta este probabil una dintre cele mai comune motive sa folosim cardul de credit asa de des.

2. Adaugi mai multe informatii la profilul tau de credit, ceea ce te ajuta sa iti faci un rating de credit. Sau, spus in alt fel – cu cat platesti mai mult cu cardul de credit si iti platesti ratele la timp, cu atat va fi mai mare ratingul tau de credit in fata institutiilor financiare. Asta pentru ca demonstrezi tuturor creditorilor ca esti un platitor capabil si de cuvant. Aici nu trebuie sa excludem factorul “plata la timp”, pentru ca creditorul nu vrea doar sa iti dea banii imprumut ci sa primeasca si banii inapoi la timp. Daca una dintre aceste conditii nu este indeplinita, nu iti poti creste ratingul de credit. Din aceasta cauza, daca vrei sa ai un istoric de creditare bun, trebuie sa fii un client disciplinat – foloseste cardul cu cap si nu cheltui mai mult decat poti replati.

3. Iti pastrezi banii cash pentru cumparaturi importante, care pot aparea din senin – a cumpara cu un card te poate ajuta sa pastrezi numerar, de care poti avea nevoie intr-o situatie de urgenta. Adica – poti sa tii in portofel o anumita suma de bani si la mall poti face cumparaturi numai cu cardul. Insa, daca nu te numeri printre cei care poarta mereu cash la ei – cardul de credit este iarasi un avantaj pentru obiceiurile tale financiare. Asta se intampla pentru ca iti permite sa nu tii la tine mult cash si sa faci cumparaturi intr-un mod mai sigur pentru finantele tale.

4. Poti urmari bugetul tau si platile facute – bineinteles, platile cu cash nu iti permit sa revizuiesti platile zilnice si sa tragi o concluzie despre obiceiurile tale de comsumatie. Cu un card de credit, insa, poti tine un ochi pe cheltuieli. AXI Card iti ofera aceasta optiune, multumita ei poti avea grija sa stai in buget si sa tii socoteala tranzactiilor lunare. Prin contul tau personal online, poti vedea soldul cardului de credit, si fiecare detaliu ale tranzactiilor facute.

5. Cardul de credit ofera protectie, spre deosebire de cash. Acesta este un fapt care nu poate fi negat.

Care sunt minusurile folosirii cardului de credit zilnic?

1. Cardul de credit poate avea costuri excesive pe care nu le poti plati – ceva de care multi detinatori de card se tem pentru ca sunt pasibili sa faca achizitii impulsive. De asta este bine sa ne gandim ce este cu adevarat necesar cand facem cumparaturi, mai ales cu bani din imprumut.

2. Comerciantii mici nu accepta de cele mai multe ori plata prin card.

3. Se poate sa iti cheltuiesti toata balanta – prea multe plati cu cardul te pot duce la cheltuirea intregii limite de credit. Dupa cum stii deja, asta nu este o practica buna pentru solvabilitatea ta. Din acest motiv, te sfatuim sa iti monitorizezi soldul zilnic cu atentie, si nu te apropia de limita cand folosesti cardul de credit.

In timp ce minusurile folosirii cardului de credit zilnic la plati par mai putine decat plusurile, nu uita ca achizitiile care nu sunt necesare, iti pot dauna la istorul de credit pentru o perioada lunga.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii