AXI CARD - Sunt cardurile de credit reciclate?

Sunt cardurile de credit reciclate?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 11.10.2018
blog-views-icon 3019

Iata cateva intrebari la care nu ne prea gandim: Din ce sunt facute cardurile de credit? Se recicleaza cardurile de credit?

Raspunsul este: nu indeajuns.

Din pacate, problema cu identificatorul personal continut de cardurile de credit si amprenta relativ mica de carbon au tinut cardurile de credit si debit in afara miscarii "verzi".

Majoritatea cardurilor bancare sunt facute din polyvinylchloride (PVC) material care este puternic, durabil si material sintetic ieftin, care este gasit oriunde in jurul nostru. Se poate gasi in carpete, tevi, cabluri electrice, chiar si in haine de piele sau echipament impermeabil de schi. Insa PVC-ul este un cancerigen cunoscut si din aceasta cauza nu este potrivit reciclarii.

 “Daca detinatorii de card arunca aceste carduri de credit sau debit in cosul de gunoi pentru reciclare, in cele mai dese cazuri nu va fi recilat” spune Larry Lippold, manager de vanzari Gemalto in America de Nord.

 “Motivul partial pentru asta este ca, diferitele companii de credit (Visa, Mastercard, American Express si Discover) cer detinatorilor de carduri sa le distruga sau sa le taie cu foarfeca in mici bucati.” adauga Lippold. “Dupa asta ajung la groapa de gunoi cu restul gunoiului menajer. Este important ca aceste carduri de credit sau debit sa nu fie arse niciodata pentru ca vor emana chimicale toxice in aer.” Ba mai mult, aceste carduri include un numar de ID care contine informatii despre detinatorul de card cum ar fi numele, valabilitate, numarul de profil din 15 sau 16 cifre precum si codul de securitate.

Ar trebui sa tai cardurile cu foarfeca pentru a proteja datele? Sau ar trebui sa il distrugi in mii de bucati? Chiar si in Carolina de Suv “verde”, unde unele companii ofera carduri de credit sau debit de reciclat fac asta cu un mesaj confuz: “numai daca este intr- bucata, ceea ce nu este recomandat.” Asta inseamna ca refuza sa recicleze un card de credit taiat.  

Mai ramane o mica intrebare despre amprentele de carbon. Desi multi cred ca aceste carduri care ajung la gunoi nu vor afecta in mod advers mediul, nu este complet adevarat. Un produs PVC poate emana chimicale toxice in pamant, in panza freatica sau in aer in acest fel contaminand mediul cu dioxina toxica.

Nu este usor sa fie “verde” un card de credit

Emitentii de carduri de credit observa acest fapt de ani de zile. Isi dau seama insa, ca actioneaza intr-un mod fara sa piarda din vedere scopul final – si anume sa atraga sis a retina detinatorii cu cele mai bune tehnologii si design.

Intr-un articol din revista ICMA, consultantul industrial Ule Trugelmann de la TruCert sugereaza ca in procesul gasirii unui mod de a recila cardurile, emitentii creaza urme de carbon mai mari decat cardul PVC in sine.  

 “Ideea de a te indeparta de la un produs bine stabilitla ceva care ar putea parea mai prietenos cu mediul, nu numai ca scurteaza durata vietii unui produs, dar poate este un lucru gresit” ” spune el. “Cardurile sunt trimise in plicuri de hartie care contine brosuri de hartie. Urma de carbon a acestor foi A4 este posibil identica cu cel al unui card.

Asta nu inseamna ca emitatorii ignora problema.

 “Cardurile de PVC care sunt returnate din diferite morive, inclusiv cele trimise gresit, sunt folosite si reciclate pentru producerea cardurilor noi” spune purtatorul de cuvant al Chase – Laura Rayne. “Cand un client are un card expirat recomandam sa fie distruse, taiate in bucati mici sis a fie scoase chipurile inainte de a fi aruncate.”

Patru moduri de a te asigura ca nu poluezi mediul cu cardurile tale

Inchide-l – Vrei sa scapi de un anumit card, in acelasi timp insa nu vrei sa poluezi mediul? Inchide-l intr-un sertar. Daca inca este activ si esti sigur ca nu il vei folosi – considera dezactivarea si anularea sa.  

Alege app-uri mobile: desi este imposibil sa te asiguri ca nu contaminezi mediul prin cardul tau de credit, poti considera sa alegi o optiune mai “verde” folosind aplicatia mobila a bancii.

Foloseste cardul pentru altceva: gandeste-te la alternative destepte de a tine departe cardul tau de groapa gunoi.

Gandeste-te la un card de credit verde: normal, tot va trebui sa folosesti un card de plastic. Insa, poate te face sa te simti mai bine sa stii, ca imparti responsabilitatea pentru planeta si poate te va face sa te simti parte din miscarea globala pentru un viitor mai bun.  

Inainte sa ajungi la stadiul de reciclare, trebuie sa iti iei un card de credit. Considera un card potrivit tie – cum ar fi cardul de credit AXI Card, care iti ofera libertatea sa te bucuri de a detine finante fara a plati taxa de aplicare sau de aprobare.

0 comentarii