De ce sa nu iti fie frica sa aplici pentru un card de credit

Ti-e teama sa iti faci un card de credit? Nu trebuie, afla de ce

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.03.2019
blog-views-icon 1688

A aplica pentru un card de credit sau nu? Aceasta este intrebarea pe care probabil o ai in minte. Ai auzit povestiri de groaza despre familia sau prietenii tai care platesc taxe scumpe sau ca s-au inecat in datorii. Unii altii s-ar fi confruntat cu dificultati in a obtine aprobarea pentru un card. Si toti dau vina pe cardurile de credit (sau pe emitentii lor) pentru nenorocirea lor. Sau mai rau, poate ai experimentat-o singur si ai jurat ca nu vei mai trece niciodata prin astfel de dureri.

Conform sondajului financiar 2018 MoneyMax.ph Financial Life, Pinoys nu obtine un card de credit din trei motive: rata dobanzii, procesul de aprobare si lipsa disciplinei financiare. Aceste cauze comune ale fobiei cardului de credit se bazeaza doar pe idei irationale. Te poti bucura pe deplin de avantajele cardului de credit - atata timp cat il vei folosi corect si vei plati facturile la timp. Iata 10 motive pentru a nu te teme de cardurile de credit (si de ce sunt chiar mai bune decat cardurile de debit).

1. Detinatorii de card responsabili nu au datorii

Frica de datoria cardurilor de credit este unul dintre motivele care descurajeaza oamenii sa aplice pentru un card de credit. Ei bine, datoria se intampla, dar vina nu ar trebui sa fie a cardului, ci mai degraba cheltuielile si obiceiurile de plata ale persoanei care o foloseste. Daca depasesti des limita cardului, platesti cu intarziere facturile cu cardul de credit sau platesti doar soldul minim, taxele de dobanda se vor acumula cu siguranta si va fi dificil sa iti platesti integral soldul.

Pe de alta parte, daca utilizezi cardul in mod responsabil, platile lunare cu cardul de credit vor fi gestionabile. Si daca nu ai niciun sold neplatit din luna precedenta, nici macar nu vei plati taxa de finantare. Ce inseamna sa fii un detinator de card de credit responsabil?

  • Cheltuiala unei sume pe care poti sa o replatesti in totalitate cand vine urmatoarea factura
  • Detinerea controlului asupra cheltuielilor cu cardul de credit, adica sa nu il folosesti la cumparaturi impulsive, cheltuieli zilnice si retragere numerar (exceptie este cardul AXI care nu are taxa de retragere numerar de la orice bancomat din tara)
  • Mentinerea cheltuielii lunare pe cardul de credit sub 30% din limita de credit
  • Plata cardului de credit inainte de scadenta

2. Iti poti monitoriza cheltuiala lunara

Administrarea cheltuielilor de pe cardul tau de credit este usoara. Iti poti urmari soldul cardului tau si tranzactiile facute si te poti asigura ca nu depasesti limita de credit. In acest fel, nu vor fi surprize cand vine factura lunara.

3. Cardurile de credit sunt sigure la platile online

Te ingrijoreaza utilizarea unui card de credit pentru tranzactiile online? Cumparaturile online sunt la fel de sigure ca si site-urile pe care le vizitezi si cat de atent esti la frauda cu carduri de credit. Asigura-te ca ai cumparat numai de pe site-uri de incredere cu sisteme de plata sigure. Unul dintre avantajele utilizarii cardului de credit este securitatea pe care o ofera tranzactiile online. Folosirea unui card separat doar pentru cumparaturile pe internet te protejeaza de fraudele de shopping online, deoarece are un numar de card diferit de cardul tau obisnuit.

4. Cardurile de credit sunt mai sigure decat cardurile de debit

Cardurile de debit ofera aceeasi comoditate ca si cardurile de credit. Poti utiliza cardul tau de debit pentru tranzactii online si la magazinele care accepta Visa sau Mastercard. Dar folosirea unui card de debit in loc de card de credit prezinta anumite riscuri. Daca un hacker fura informaiile tale de pe card, este mai probabil sa iti recuperezi banii daca sunt furati de pe un card de credit decat un card de debit. Deoarece cardurile de debit sunt legate direct de conturile de economii ale detinatorului, ar fi extrem de inconvenient sa iti pierzi cardul sau sa fie furat. Tranzactiile neautorizate ar deduce sume mari de bani din contul tau.

5. Utilizarea cardului de credit are beneficii

Avantajele utilizarii unui card de credit include mile de zbor, beneficii la calatorii si cash back. Recompensele cardurilor de credit sunt ceva de care nu te poti bucura de fiecare data cand platesti cu numerar sau card de debit. Ceea ce face ca punctele de recompensare sa fie mari este ca, in general, acestea nu expira, atata timp cat contul tau este in stare buna.

6. Cardurile de credit ajuta la istoricul de creditare

Unul dintre miturile comune despre cardurile de credit este ca cererea pentru un card poate dauna scorului de credit. Nu neaparat - o aplicatie de card de credit poate stimula de fapt scorul tau de credit de-a lungul timpului. Acesta creste creditul total disponibil si reduce rata de utilizare a creditelor, care se numara printre factorii utilizati pentru calcularea unui scor de credit. Avand un card de credit pentru incepatori este minunat daca nu ai inca un istoric de creditare, deoarece te poate ajuta sa iti construiesti unul pe termen lung cu o utilizare responsabila. Fara aceasta, nu vei primi aprobare pentru imprumuturi sau rate de asigurare mai mici la masini.

7. Obtinerea unui card de credit este defapt usor

O alta conceptie gresita despre cardul de credit: este dificil de solicitat si greu de aprobat. Aplicarea pentru un card este convenabila, deoarece majoritatea bancilor si IFN-urilor permit utilizatorilor sa o faca online. Nu este nevoie sa iti parasesti casa - trebuie doar sa depui cererea de card de credit online utilizand telefonul mobil. Daca te nelinisteste ca ai fost refuzat pentru un card de credit din cauza venitului tau scazut, vei fi bucuros sa stii ca exista carduri de credit cu cerinte minime de venit pentru care te poti califica. Cum este si cazul AXI Card, un card de credit avatajos si accesibil pentru noi toti.

8. Nu pierzi bani cand ti se fura cardul

Daca se pierde sau se fura cardul de credit, poti contacta imediat banca pentru a bloca cardul pentru a impiedica utilizarea neautorizata. In schimb, atunci cand banii sunt pierduti sau furati, exista o sansa slaba ca vei fi despagubit.
Acum, ca stii avantajele cardului de credit si motivele pentru care poti sa aplici cu incredere, ti-ai schimbat parerea cu privire la aplicarea pentru unul?

AXI Card este disponibil online, ia cateva minute sa aplici si te sunam noi, nu trebuie sa astepti mult pana iti primesti cardul de credit acasa prion curier. Cu AXI Card nu ai nici comisioane nici taxe abuzive, daca nu il folosesti nu platesti nimic si il poti tine pentru cand vei avea nevoie de el.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii