Ce trebuie sa stii despre cardurile de credit retail?

Tot ce trebuie sa stii despre cardurile de credit retail

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 21.01.2020
blog-views-icon 2091

Se intampla tot timpul. Cumperi ceva dintr-un magazin si, cand te pregatesti sa platesti, casierul te intreaba daca vrei sa deschizi cardul de credit al magazinului pentru a economisi 10 (sau 15 sau 20) la suta din achizitie - atunci ei mentioneaza ca este nevoie de doar cateva secunde pentru a aplica pe loc. In unele cazuri, vei primi totusi reducerea doar pentru a aplica, chiar daca nu se aproba inca cererea. Cu siguranta este tentant. Pana la urma, cine nu vrea sa mai economiseasca putin si sa plece acasa cu un portofel plin? Dar nu este aproape niciodata o idee buna. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le stii despre cardurile de credit retail:

Au dobanzi ridicate

Rata dobanzii la cardurile de credit retail este de obicei 20% sau mai mult. Daca poti sa platesti soldul integral in fiecare luna, aceasta nu este o problema. Dar daca ar fi sa ai un sold chiar si pentru cateva luni, rata dobanzii ridicate ar anula orice economie suplimentara pe care ai primit-o la deschiderea cardului.

Au intrebuintare limitata

Cand deschizi un card de credit retail, cardul respectiv poate fi utilizat doar la magazinul respectiv sau, in unele cazuri, la unul sau doua magazine mai mari. Unii retaileri mai mari ofera carduri de credit traditionale de renume - cum ar fi Visa - care poate fi o optiune mai buna, deoarece ar oferi mai multa flexibilitate. Asigura-te ca stii exact pentru ce aplici inainte de a introduce toate informatiile.

Aplicarea iti poate dauna scorului de credit

De fiecare data cand soliciti un credit nou, acesta va avea impact asupra scorului tau de credit. Chiar daca este doar o scadere temporara de cateva puncte, nu este o idee buna. Si poate fi in special daunator daca esti in procesul de a aplica pentru ipoteca sau vrei sa cumperi un vehicul, atunci cand fiecare punct conteaza cu adevarat pentru a obtine cele mai bune dobanzi.

Au limita de credit scazuta

La prima vedere, acest lucru poate pareaun lucru bun. O limita de credit scazuta inseamna ca exista sanse mai mici de a o depasi, nu? Desi acest lucru ar putea fi valabil in unele cazuri, daca folosesti toata limita de pe aceste carduri va afecta scorul de credit (procentul de credit disponibil), care este una dintre componentele cheie ale punctajului tau de credit. De asemenea, te poate determina sa depasesti limita daca nu esti atent si vei suporta taxe de depasire a limitei.

Pot duce la cheltuieli excesive

Daca esti genul care face cumparaturi pentru recreere sau eliminarea stresului, cardurile de credit retail pot aduce dezastru. Chiar daca au limite mici, detinerea mai multor carduri de credit retail este una dintre cele mai frecvente modalitati care duce la datorii neadministrabile. Jonglarea tuturor scadentelor pentru mai multe carduri de credit poate duce cu usurinta la plati ratate si taxe pentru plati facute cu intarziere. Daca deja ai mai multe facturi de la mai multe carduri de credit de retail, care trebuie platite in fiecare luna, dorim sa te ajutam. Consilierea gratuita a creditului te poate ajuta sa revii pe drumul cel bun si sa faci un plan pentru a le plati rapid.

Afla mai multe despre despre AXI Card

0 comentarii