AXI CARD - Zece intrebari inainte de a face un card de credit

Zece intrebari pe care trebuie sa le pui inainte de a face un card de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 25.01.2018
blog-views-icon 4216

Oferte nesolicitate de carduri de credit iti pot inunda emil-ul, si in cele mai multe cazuri, poate nici nu te uiti la aceste oferte. Dar, odata ce esti hotarat sa adaugi un card de credit la portfoliul tau financiar, este important sa intelegi cele mai elementare detalii ale acestor oferte si sa alegi cardul potrivit. Cardurile de credit nu sunt lafel, deci este important sa iti pui aceste 10 intrebari inainte sa accepti o oferta.

1. Este momentul oportun sa aplic pentru un card de credit?

Poate nu stii, dar este o perioada potrivita pentru a aplica pentru un card de credit, si este o perioada cand poate fi alegerea gresita. In mod normal, nu vei aplica la un card de credit daca te gandesti sa iti faci un credit imobiliar. De cate ori iei un imprumut, creditorii iau in considerare nivelul de indatorare prezent. Daca iti faci un nou card de credit si iti faci o balanta mare repede, iti va majora nivelul de indatorare si iti reduce puterea de cumparare. Nu este nimic rau in a-ti face un nou card de credit, dar asigura-te ca decizia de a accepta o oferta de credit nu iti va afecta posibilitatea de finantare in viitor.

2. Sunt candidatul potrivit?

Exista carduri de credit pentru orice tip de client. Inainte sa accepti o oferta de card de credit, citeste termenii cu atentie mai ales termenii de calificare pentru card, daca nu o sa pierzi timp aplicand pentru carduri pe care nu le vei primi. Unele  carduri de credit sunt create in special pentru oameni cu credit excelent, pe cand alte carduri sunt potrivite pentru cei cu scor de credit mai mic. Ai sanse sa aplici pentru AXI card chiar daca esti in biroul de credit.

Companiile de carduri de credit compara clientii cu cardul potrivit situatiei lor. Deci, daca primesti o oferta pe email, esti cel mai probabil un candidat potrivit. Dar daca tu cauti oferte, fii atent la termenii de eligibilitate.

3. Ce este DAE (Dobanda Anuala Efectiva)?

Daca acumulezi o balanta de la o luna la alta, fii sigur ca stii care este procentajul DAE. Acest procentaj iti arata cata dobanda vei plati daca nu achiti cardul in totalitate in fiecare luna. Rata dobanzii variaza si depinde de scorul tau de credit. In mod ideal, vrei cea mai mica rata ca sa platesti cele mai mici taxe financiare. Formularele de aplicare pentru cardurile de credit, arata clar procentajul DAE.

4. Exista comision anual?

Unele carduri de credit au comision de administrare anual care poate fi 4 lei sau 10 lei, depinde de card. Acest comision depinde in mod normal, de beneficiile oferite de card. Fii sigur ca citesti amanuntele despre acest comision cu atentie. Nu fiecare card are acest comision anual, cardul de Credit AXI este unul dintre cardurile care nu au acest comision.

5. Exista un program de loialitate?

Multe carduri de credit ofera beneficii, cum ar fi mile, puncte, sau cashback la fiecare leu cheltuit. Un asemenea program este de ajutor daca iti folosesti cardul des. Dar este important sa gasesti un card de credit care este potrivit stilului tau de viata. Daca faci calatorii frecvent, alege-ti un card de credit care iti acorda mile si le vei putrea folosi la bilete de avion. Ideea din spatele unei promotii este sa primesti ceva cand cheltui (este si un mod de a te face sa cheltui) dar daca tot folosesti cardul macar sa ai beneficii. Cardul AXI nu are deloc comison, nici de emitere, administrare sau retragere numerar.

6. Banca/IFN-ul raporteaza la biroul de credit?

Nu fiecare companie financiara raporteraza la biroul de credit in mod regulat. Fie ca vrei sa iti cladesti sau imbunatatesti scorul de credit, alege o companie de creditare care iti va raporta activitatea la biroul de credit in mod regulat. Poti gasi informatii despre acest aspect in contract sau termini de utilizare, sau poti suna pentru aceasta informatie.

7. Am nevoie de alt card de credit?

Daca primesti o oferta de card de credit, nu inseamna ca trebuie sa si faci acest lucru. Gandeste-te daca ai nevoie de un card de credit. Va oferi noul card beneficii si avantaje? Exista un card cu termini interesanti? Insa, daca nu poti face platile lunare, sau daca mai ai carduri de credit neplatite, a face un nou card de credit iti va complica finantele.

8. Ce sunt comisioanele cardurilor de credit?

Costul detinerii unui card de credit nu se opreste la comisionul annual si DAE. Cardurile de credit includ o varietate de alte taxe, este important sa numeri aceste taxe inainte de a accepta o oferta. Trebuie sa consideri taxele de plata tarzie, taxa de avans, taxele de utilizare in afara tarii sau transfer balanta. Pe langa asta, daca folosesti cardul in afara tarii, vei plati o taxa din acea tara? Taxele cardului de credit se aduna repede. Poti economisi bani daca alegi un card cu cele mai putine taxe, cum este cardul de credit AXI care nu include astfel de comisioane, deloc, in mod normal taxa de intarziere exista dar numai daca nu platesti la timp rata lunara.

9. Ce altceva imi poate oferi un card de credit?

Pe langa programe de loialitate, cardurile de credit ofera si alte beneficii utilizatorilor. De exemplu, unele carduri de credit, cum este AXI card, ofera utilizatorului posibilitatea de a ccesa contul lor inline, unde au toate tranzactiile facute. Alte carduri ofera asigurare de inchiriere, de anulare vacante, garantie extinsa si alte beneficii..

10. Cum se compara oferta cu altele de pe piata?

Nu este de ajuns sa stii detaliile unuei oferte de card de credit, trebuie sa determine cum se compara cu alte oferte. Adevarul este ca, nu vei sti care este un card de credit bun pana nu compari cu alta oferta. Dupa ce primesti o oferta, taxele si dobanda pot parea potrivite. Dar daca mai cauti poate gasesti ceva mai bun. Asta nu inseamna ca trebuie sa pierzi saptamani cautand, dar trebuie sa compare macar trei sa poti face o decizie buna. Cardul de Credit AXI este perfect daca ai nevoie de o suma de bani de urgenta, pentru ca nu are taxe nu platesti nimic daca nu il folosesti, insa cand ai nevoie este acolo.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii