AXI CARD - Cum sa ne reparam situatia financiara?

Rating de credit negativ – cum sa intoarcem situatia in favoarea noastra

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 06.03.2018
blog-views-icon 2565

Din pacate, multi inca nu acorda destula atentie ratingului de credit si nu considera asta o parte importanta din viata si finantele lor. Insa, adevarul este ca, ratingul de credit este mult mai important decat cred multi. Iti acorda multiple optiuni pe viitor si oportunitati financiare. Bineinteles, daca iti controlezi atent finantele iti va asigura un istoric de creditare pozitiv. Mai jos ne vom familiariza cu modalitatile prin care poti face un rating de credit bun. Inainte de asta, sa spunem cate ceva despre natura ratingului de credit in sine si impactul asupra vietii noastre zilnice.

Ce consecinte poate atrage un rating de credit negativ?

Ratingul de credit slab este deobicei rezultatul administrarii gresite a finantelor personale sau folosirea eronata a instrumentelor financiare de baza, cum ar fi cardurile de credit de exemplu. Efectele negative ale acestora nu se pot observa imediat, dar se va simti in situatii viitoare.

Ca exemplu, mai jos cateva situatii:

Cand aplici pentru un credit

Cand aplici pentru un credit de casa sau masina, istoricul tau de creditare joaca un rol important in negocierea conditiilor dintre tine si institutia financiara. Trebuie a stii ca ratingul de credit negativ inseamna incertitudine in legatura cu abilitatea ta de a plati si integritatea ca si client. Ceea ce va rezulta automat in conditii mai putin favorabile pentru tine cand vine vorba de dobanda, perioada de plata, etc. pe langa asta, ratingul de creditare negativ poate fi un motiv sa nu ti se aprobe un credit, indiferent ce job ai.

La cumpararea serviciilor de asigurare

Este posibil ca ratingultau de credit sa afecteze procesul de cumparare a diferitelor servicii de asigurare. In unele cazuri, de exemplu, multumita ratingului de credit bun, utilizatorul va primi reduceri si oferte speciale cand comanda astfel de servicii. Insa, daca nu ai un succes prea mare in a-ti administra finantele personale, vei pierde aceste oportunitati.

Alte cazuri frecvente

Depinzand de situatia in sine, scorul de credit negativ iti poate aduce probleme cand aplici la un job sau vrei sa inchiriezi o casa. Bineinteles, asemenea cazuri sunt specifice si rare, dar nu se stie niciodata.

Cum iti poti imbunatati scorul de creditare?

Dupa revizuirea efectelor negative ale unui rating de creditare nefavorabil, este timpul sa vorbim despre cum poti sa intorci lucruruile in favoarea ta. Sau, cu alte cuvinte, sa iti cresti ratingul de creditare in asa maniera incat va deveni un plus pentru tine.

Mai jos cateva metode clare despre cum sa faci asta.

Aplica pentru un card de credit

Daca este folosit corect, un card de credit poate deveni cel mai bun instrument in a dovedi responsabilitate financiara si integritate din partea ta. Special creeat pentru acest scop este AXI card, pentru care nu este nevoie sa ai un istoric de creditare sa aplici, ai nevoie de documente minime si birocratie putina, un card de credit transparent si simplu de folosit.

Plata la timp a datoriilor

Fie ca este vorba despre rate la cardul de credit, imprumuturi bancare sau alte obligatiuni, ele trebuie platite la timp in termenul agreat. In acest scop, recomandam sa te gandesti la toate cheltuielile pe perioada pentru care trebuie sa platesti. Plata la timp si corecta a obligatiilor este un semn ca esti o persona pe care altii se pot baza.

Verificarea raportului de credit

Inca, rapoartele de credit sunt facute de oameni, si daca ei fac o greseala iti poate afecta negativ tot istoricul de creditare. Deci, este bine sa verifici aceste rapoarte in mod regulat. Daca vezi orice greseala, imediat notifica instituatia in cauza si problema va fi rezolvata.

Inchiderea cardurilor de credit

Nu are rost sa tii carduri de credit vechi pe care nu le mai folosesti. Aceste carduri de credit pot aduce numai probleme, cum ar fi numeroase fraude sau alte iregularitati. Este mult mai bine sa contactezi compania unde ai facut acel card si sa il inchizi permanent decat sa verifici mereu daca sunt tranzactii frauduloase pe rapoartele de credit.

Cardul de credit AXI este cel mai usor mod de a face un istoric de creditare bun in timp ce faci cumparaturi. Pe langa asta, va deveni in curand un card de credit de club, care iti va acorda diferite oferte promotionale intr-o retea de pagini web afiliate. Alege AXI card – solutie practica si convenabila pentru tine.

0 comentarii