8 avantaje ale unui credit nebancar IFN

8 avantaje ale unui credit nebancar IFN

blog-calendar-icon Created at: 22.12.2023
blog-views-icon 191

Un credit nebancar IFN poate fi obținut mult mai ușor de către orice persoană care are un venit stabil și îndeplinește alte câteva cerințe minore. Pe lângă bănci, în cazul care ai nevoie de o sumă de bani, poți apela și la instituții financiare nebancare. De regulă, un credit IFN poate fi obținut mult mai ușor decât un împrumut bancar. 

Creditele bancare sunt o soluție rapidă și eficientă pentru a-ți rezolva problemele financiare sau pentru a acoperi o cheltuială neprevăzută. Indiferent de motivul pentru care apelezi la un credit online vei ave parte de aceleași servicii. 

Îniante de orice, trebuie să știi că nu oricine poate primi creditul nebancar. Acesta este dedicat doar cetățenilor români care au împlinit minim 18 ani. În plus, pentru accesarea unui împrumut rapid trebuie să ai o sursă de venit constantă (salariu, pensie etc). 

Avantaje credit nebancar IFN

  1. Accesibilitate: Împrumuturile nebancare sunt, în general, mai ușor de obținut în comparație cu împrumuturile bancare tradiționale. Acestea pot avea cerințe mai puțin stricte în ceea ce privește punctajul de credit și verificarea veniturilor.
  2. Rapiditate: Împrumuturile nebancare au adesea un proces de aprobare și un timp de plată mai rapid. Unii creditori pot furniza fonduri într-o perioadă scurtă de timp, de doar câteva minute
  3. Flexibilitate: Aceste credite pot oferi mai multă flexibilitate în ceea ce privește condițiile de împrumut și opțiunile de rambursare. 
  4. Aplicare online: Poți să aplici online, direct pe site-ul creditorului. Acest lucru te scutește de drumuri inutile la sediul fizic al instituției. Toate actele le poți încărca pe site sau le poți trimite pe mail. 
  5. Mai puține acte: Spre deosebire de creditele bancare, la un împrumut nebancar nu ți se vor solicita la fel de multe documente. Printre cele mai întâlnite documente ce îți pot fi solicitate sunt: extras de cont bancar și imagine cu cartea de identitate. În unele cazuri îți va fi solicitat doar un simplu CNP (de ex: AXI Card). Pe baza acestuia se vor realiza verificări în baza de date a Biroului de Credit și ANAF.
  6. Fără cerințe de garanții: În funcție de creditor, este posibil ca împrumuturile nebancare să nu necesite garanții colaterale, cum ar fi proprietăți sau active, pentru a garanta împrumutul. 
  7. Folosire fonduri împrumut rapid: Creditele nebancare pot fi utilizate în diverse scopuri, inclusiv pentru consolidarea datoriilor, cheltuieli medicale, renovări la domiciliu sau pentru a începe o mică afacere. 
  8. Dobânzi competitive: Deși ratele dobânzilor la împrumuturile nebancare pot fi mai mari în comparație cu împrumuturile bancare tradiționale, există totuși un potențial pentru rate competitive. Având la dispoziție o gamă de creditori nebancari, împrumutații pot compara dobânzile și condițiile pentru a găsi cea mai potrivită opțiune pentru nevoile lor.

Descoperă AXI Card

Un credit nebancar IFN care te poate ajuta în situația în care ai nevoie de bani este cel oferit de AXI Card. Acesta este un împrumut rapid care funcționează precum o linie de credit acordată pe 5 ani. În tot acest timp tu vei putea folosi banii de oricâte ori ai nevoie. Practic, putem spune că timp ce 5 ani vei avea un „credit pre-aprobat”. Folosești banii, îi rambursezi prin rate lunare sau printr-o plată unică și apoi poți să o iei de la capăt. Prin această metodă te asiguri că ai mereu bani disponibili pentru situațiile de urgență ivite. 

Pentru a-ți putea gestiona creditul cât mai ușor, vei putea folosi aplicația mobilă și contul online. Prin ajutorul acestora vei fi la curent mereu cu suma pe care o ai de rambursat, dar și cu ultimele plăți efectuate. Astfel se reduc mult șansele ca acest card să-ți fie furat și folosit fără să știi. 

La fel ca și în avantajele prezentate mai sus, la acest credit nebancar IFN vei putea aplica online, fără a încărca pe platformă un extras de cont sau o adeverință de salariu. Procesul de analiză este foarte rapid, astfel că nu trebuie să-ți faci griji că vei aștepta câteva săptămâni pentru a primi răspunsul. Cardul îți va fi livrat la adresa indicată, iar fondurile vor fi disponibile direct. Poți folosi cardul pentru orice tipuri de plăți, fie că sunt la POS, online sau în străinătate.. De cele mai multe ori, cardurile de credit similare impun comisioane mari pentru retragerile de numerar, însă nu este și cazul AXI Card. 

Este important de reținut că, deși împrumuturile nebancare pot oferi beneficii, acestea pot veni și cu rate ale dobânzii și comisioane mai mari. Împrumutații ar trebui să analizeze cu atenție situația lor financiară și să compare diferitele opțiuni de împrumut înainte de a lua o decizie. Totodată, trebuie reținut și faptul că plățile lunare trebuie realizate la timp. În caz contrar se vor aplica dobânzi de penalizare pentru fiecare zi de întârziere. 

0 comentarii