De ce este important sa ai un fond de urgente

De ce este important sa ai un fond de urgente?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 18.03.2022
blog-views-icon 1513

Situatia internationala din ultimii ani ne-a aratat din nou cat de important este sa economisim bani si sa avem un fond de urgenta la dispozitie. 

Pandemia de Covid-19 a scos in evidenta importanta unor economii pe care sa le putem folosi in caz de nevoie. Cand spunem caz de nevoie luam in calcul chiar si posibilitatea de a ramane fara loc de munca. Acest lucru s-a intamplat pentru foarte multe persoane in perioada pandemiei. Astfel, pentru a preveni situatiile neplacute in care ramanem fara loc de munca, iar cautarea se poate prelungi mai mult decat am dori, economiseste bani intr-un fond de urgente. Acest fond de urgenta nu ar trebui sa fie limitat la o anumita suma, insa recomandam ca suma minima sa fie de cel putin 3-4 salarii. Astfel, chiar si daca ramai fara loc de munca vei avea timp sa-ti cauti unul si nu vei fi presat financiar. 

Evident, suma din fondul de economii poate sa fie si mai mare, pe principiul: cu cat mai mult, cu atat mai bine. 

Daca vrei sa economisesti bani, dar nu reusesti, iti recomandam sa-ti analizezi toate cheltuielile lunare. Multe dintre acestea nu sunt necesare sau sunt realizate pe servicii pe care nu le folosesti. Pentru a putea pune bani deoparte ar trebui ca procentul cheltuielilor lunare sa nu depaseasca 75-80% din venituri. 

In cazul in care iti ajung banii doar de la o luna la alta este cazul sa iei masuri. Daca in urma analizei cheltuielilor nu ai gasit metode prin care sa economisesti bani, poti lua in calcul si schimbarea locului de munca pentru a incasa un salariu mai mare. 

Iata cateva dintre cele mai folosite metode pentru a putea economisi bani. Mancatul in oras si comandatul de la restaurante poate fi inlocuit cu gatitul acasa. Poti chiar sa faci seri tematice alaturi de partener/a si sa gatiti impreuna. Nici macar masa de pranz de la birou nu trebuie sa fie comandata din oras. Pregateste-ti pachet de acasa, iar astfel vei reusi sa economisesti sume consistente de bani. 

Renunta la cafelele cumparate din oras. Poti sa-ti prepari cafeaua acasa si sa o pui intr-un termos pentru a o pastra calda cat mai mult timp.

Redu iesirile in oras cu prietenii. Serile de clubbing pot fi inlocuite cu jocuri de socializare, unde cu siguranta suma cheltuita va fi mult mai mica. 

Linie de credit pentru fond de urgenta

Daca inca nu ai o suma de bani stransa poti apela la o linie de credit de la AXI Card. Marele avantaj al acesteia este ca nu trebuie sa platesti nimic in cazul in care nu cheltui din bani. Mai exact, poti obtine o linie de credit in valoare de 3.000 de lei pe care sa-i folosesti doar la nevoie. Pana ce nu vei cheltui din acesti bani, nici nu va trebui sa platesti nimic. Astfel, putem spune ca AXI Card poate inlocui cu succes un fond de economii. 

Pentru a putea solicita o linie de credit AXI Card trebuie sa accesezi site-ul axi-card.ro si sa completezi datele solicitate pe pagina “Aplica Acum”. Pentru a ti se aproba cererea nu trebuie sa furnizezi adeverinte de venit, insa va trebui sa faci dovada unui venit constant (salariu, pensie). 

Pe langa ca poti plati online sau la POS, cu AXI Card poti si sa retragi bani de la bancomat. Spre deosebire de alte produse financiare asemanatoare, la AXI Card nu ti se va percepe comision in cazul in care alegi sa retragi numerar de la bancomat. In plus, nu vei avea de platit taxe sau comisioane ascunse. Chiar si emiterea cardului este gratuita. 

Acestea sunt motivele pentru care iti recomandam AXI Card, chiar si pentru a-l pastra pentru cheltuieli neprevazute sau pentru a-l folosi precum un fond de urgente. 

 

aplica pentru cardul axi fond de urgente

0 comentarii