Ce este un imprumut nebancar

Ce este un imprumut nebancar și cine poate accesa un astfel de credit

blog-calendar-icon Created at: 22.02.2024
blog-views-icon 245

Un imprumut nebancar poate fi accesat doar de la instituții financiare nebancare. Procesul de creditare seamănă cu cel bancar, însă obținerea unui împrumut nebancar este mai ușor de realizat. Nu trebuie să parcurgi la fel de mulți pași, condițiile nu sunt la fel de stricte și nu trebuie să-ți faci griji în privința cozilor interminabile. La instituții financiare nebancare poți accesa credite online. Procesul de aplicare pentru acestea este online, fără să fie nevoie să te deplasezi la sediul fizic. 

Pentru a lua un credit nebancar trebuie însă să îndeplinești anumite condiții. Chiar dacă nu sunt la fel de stricte ca și la bănci, acestea sunt obligatorii. Ia în calcul că persoanele care au împlinit deja 18 ani pot solicita credite rapide nebancare. În plus, unele instituții au extins această limită până la 20, 21 sau chiar 23 de ani. 

O altă condiții foarte importantă este venitul lunar. Pentru a putea obține un credit rapid online ai nevoie de un venit constant. Pe baza acestuia se stabilește și suma pe care o poți primi. Practic, conform legislației în vigoare, gradul maxim de îndatorare la creditele în lei este de 40% din venitul net. Asta înseamnă că valoarea ratelor lunare nu poate să fie mai mare de 40% din salariul tău net. Dacă ai un salariu de 4.000 de lei, valoarea ratelor nu poate fi mai mare de 1.000 de lei/lună. 

Perioada de creditare la împrumuturile IFN este deseori mai mică. Vei avea ocazia să iei un credit rapid online chiar și pentru o lună sau două. Un astfel de credit de nevoi personale te poate ajuta în cazul unor cheltuieli neprevăzute. Sunt însă și credite care se întind pe durata a cinci ani. 

Sistemul de aplicare pentru un credit nebancar este foarte bine pus la punct. Ai la dispoziție mai multe variante prin care poți aplica. Una dintre cele mai rapide și sigure este online. Mai exact, trebuie să accesezi site-ul creditorului și să-ți introduci datele persoanele în cererea de credit. Analiza unui dosar de credit nebancar este mult mai rapidă decât la bănci. Nu trebuie să stai zile sau săptămâni pentru a primi răspunsul. Dacă toate actele sunt în regulă și îndeplinești cerințele impuse, poți să primești banii în contul bancar chiar și în cursul aceleiași zile. 

În cazul creditelor nebancare trebuie să ai însă grijă și la termenii contractuali. Alege un credit cu o dobândă avantajoasă și verifică dacă creditorul îți impune comision de analiză a dosarului sau alte taxe asemănătoare. Noi îți recomandăm să nu accesezi credite cu astfel de comisioane deoarece te poți trezi cu multe taxe și comisioane inutile. 

În cele ce urmează îți prezentăm succint un imprumut nebancar foarte avantajos - AXI Card. Acesta funcționează ca o linie de credit pe o perioadă de 5 ani. Poți obține bani rapid doar completând formularul de aplicare online. Suma de care ai nevoie îți va fi oferită pe un card MasterCard, pe care îl vei putea folosi așa cum dorești. Poți să faci plăți la POS, să achiți comenzi online sau chiar să retragi de la bancomat numerar. 

Nu ți se va solicita nici comision de analiză dosar sau alte taxe asemănătoare. Nici măcar pentru emiterea cardului nu ți se va percepe taxă. În plus, în cazul în care nu folosești defel cardul, nu vei avea nimic de plată. Sistemul de plată în rate se activează doar după ce ai realizat prima tranzacție cu cardul. La finalul fiecărei luni ți se emite un bilanț în cadrul căruia se specifică și care este suma minimă pe care o ai de plată. La începutul fiecărei luni, între datele 1-5, trebuie să achiți cel puțin suma minimă specificată. Poți alege să plătești și o sumă mai mare, important este ca aceasta să fie mai mare decât cea minimă. 

Acest tip de imprumut nebancar este foarte ușor de folosit. Îl vei putea administra din contul online, care îl poți accesa pe desktop sau dintr-un browser mobil. Pentru o portabilitate și mai bună, descarcă aplicația AXI RO, care este disponibilă pe dispozitive mobile cu sistem de operare Android și iOS. În cadrul contului vei putea să vezi toate tranzacțiile realizate, să emiți un extras bancar și chiar să-ți blochezi parțial sau total cardul. 

După cum ai observat, AXI Card este un credit adaptat nevoilor clienților și vremurilor actuale. Nu mai este necesar să faci drumuri la bancă pentru a solicita un credit și nici măcar pentru a plăti rata. Toate tranzacțiile se pot realiza în deplină siguranță de la distanță. 
 

Pentru a descoperi toate detalii AXI Card, citește termenii și condițiile disponibile pe site-ul oficial axi-card.ro, unde poți și aplica pentru imprumut nebancar



 

0 comentarii