AXI CARD - Rolul cardurilor de credit in viata consumatorului

Rolul si importanta cardurilor de credit in viata consumatorului modern

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 05.07.2018
blog-views-icon 2318

Incepand cu crearea lor, la mijlocul secolului trecut, cardurile de credit au reusit sa devina importante si folosite si au devenit instrumentul de plata preferat de catre consumatorul modern. Evolutia acestui produs este fara indoiala legata de nevoia de a se adapta schimbarilor constante in nevoile oamenilor. Azi, mai mult ca niciodata aceasta goana dupa adaptare suna adevarat, din aceasta cauza cardul de credit joaca un rol important in activitatile de zi cu zi ale consumatorilor moderni. Iata cateva dintre motivele care explica de ce cardul de credit a reusit sa iti faca viata de zi cu zi putin mai usoara si mai buna.

Construirea unui istoric de creditare

Istoricul de creditare este important pentru utilizatori mai ales cand vine vorba despre atingerea obiectivelor financiare. Un istoric de creditare bun iti poate oferi conditii mult mai bune pe aplicarea ta pentru un imprumut bancar sau ipotecar de exemplu. Pe langa asta, poti beneficia de discount-uri semnificative la oferte speciale si mai ales cand cumperi anumite produse financiare sau de asigurari. Cum iti poti construi un istoric de creditare, daca nu ai avut niciodata un imprumut? Una dintre cele mai simple metode sa faci asta este cu un card de credit folosit corect. La ce ne referim cand spunem “corect”? Ar trebui sa il folosesti numai la cumparaturi pe care ti le permiti si trebuie sa platesti factura la timp luna de luna. In acest fel vei putea arata viitorilor creditori, ca tu esti o persoana pe care se pot baza din punct de vedere financiar si esti, de aceea, de incredere.

Cresterea sigurantei in plati

In acest sens, cardurile de credit sunt mult mai eficiente decat cele de debit. Defapt, motivul este chiar simplu. Cardurile de debit sunt legate direct de contul tau bancar si din acest motiv este un risc destul de mare sa pierzi bani sau sa fii victima altor fraude financiare. Cardurile de credit, pe de alta parte, nu au acest risc. In aditie, cele mai multe companii de carduri de credit de pe piata au implementat masuri speciale acre protejeaza datele personale ale clientilor. De exemplu, cei care detin un AXI Card, beneficieaza de acces intr-un cont personal unde pot urmari tranzactiile cu usurinta de pe un telefon mobil. Acest profil contine istoric complet de plata si alte informatii despre cardul de credit care ii poate interesa.

Garantie mai lunga

Cumparaturile facute cu cardul de credit iti pot oferi garantie mai lunga la multe produse. O garantie mai lunga poate fi importanta in multe situatii. Poate ai observat ca multe produse incep sa se strice dupa ce au iesit din perioada de garantie. Daca, insa, garantia este mai lunga, aceasta problema sau stricaciune poate aparea pe timpul perioadei de garantie. Din aceasta cauza, vei avea dreptul sa returnezi produsul producatorului sau retailer-ului. Asta iti va da posibilitatea de a cere un schimb sau despagubire.

Oferte speciale

In special cand vine vorba despre activitatile de shopping zilnice, cardul de credit poate fi folositor pentru a primi beneficii aditionale. Asemenea beneficii includ posibilitatea de promotii si reduceri pe anumite produse.

Accesul la un imprumut mic

In practica cardul de credit iti permite sa profiti de un imprumut pe termen scurt care se poate folosi sa platesti facturi curente. Aceasta posibilitate este benefica mai ales cand te gasesti intr-o situatie financiara dificila – o problema cu care se confrunta multi in ziele noastre. Asemeanea probleme financiare se produc din situatii neprevazute, cum ar fi intarzierile salariale au plati urgente (medicale sau de alta natura). Fara o sursa aditionala de finante, te vei gasi intr-o situatie dificila. Daca, insa, ai un card de credit poti accesa bani imediat si sa platesti mai tarziu.

Cand vine vorba despre activitati zilnice, cardul de credit AXI Card poate devine cel mai de incredere prieten. Cardul de credit AXI este un card international sub sigla MasterCard carte iti da oportunitatea sa faci plati oriunde in lume oriunde ai fi in vacanta sau poate calatorie de afaceri. Cardul AXI se potriveste nevoilor tale oriunde ai fi si oricand ai nevoie de el.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii