Diferenta dintre cardul de debit si cardul de credit

Diferenta dintre un card de debit si un card de credit? Diferente explicite

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 30.11.2016
blog-views-icon 10302

Articol actualizat: 02.12.2020

Cardurile de debit si cele de credit sunt aproape identice in aparenta, insa ofera optiuni diferite in ceea ce priveste gestionarea bugetului personal.

Diferenta dintre cardul de debit si cardul de credit

  • Cardul de debit este o modalitate de a avea acces permanent la banii din contul bancar. Cu acesta vei obtine numerar de la ATM-uri, platesti in magazine sau faci cumparaturi  on-line. La orice retragere sau achizitie banca preia automat suma din contul tau. Principala diferenta fata de cardurile de credit este ca poti dispune numai de banii pe care ii ai in cont, niciun ban in plus. 

 

  • Cardurile de debit pot fi emise numai de catre banci, conditiile de utilizare si taxele depinzand exclusiv de banca si oferta bancii. Este foarte important sa fii atent la toate comisioanele pe care trebuie sa le platesti - pentru retragerea de la bancomat, plata prin POS sau online. Este important sa verifici care sunt tarifele pentru tranzactiile in strainatate. Pentru ca un card sa fie emis, trebuie doar sa ai un cont curent. Emiterea cardului de debit este de obicei usoara, deoarece nu exista proceduri de aprobare, asa cum este cazul cardurilor de credit.

 

  • Un card de credit, pe de alta parte, ofera o gama mult mai mare de oportunitati pentru consumatori.  Ti-l poti imagina ca pe un prieten bun, care este intotdeauna langa tine, gata sa te împrumute cu bani atunci cand ai nevoie.


Multi oameni se tem de utilizarea serviciilor de credit si, cu toate acestea, daca esti atent la conditiile de creditare si utilizezi cardul cu intelepciune, nu vei avea niciun motiv de ingrijorare. In prezent tot mai multi oameni au tendinta de a solicita carduri de credit pentru a avea mai multa libertate atunci cand fac cumparaturi pentru bunuri si servicii.

AXI Card este un card de credit altfel, care se adapteaza nevoilor tale. Fara taxe si fara comisioane! O fera sanse de aprobare si celor cu istoric de creditare negativ!

"Cardul de credit ofera oportunitati mult mai variate pentru clienți. Ti-l poti imagina ca pe un prieten bun, care este intotdeauna langa tine, gata sa te imprumute cu bani atunci cand ai nevoie.”

Atunci cand utilizezi un card de credit, suma cheltuita nu este luata din contul tau bancar. Aceasta este platita de catre emitentul cardului - o banca sau o alta institutie financiara. Apoi, va trebui sa returnezi banii in termenul specificat in contract. Cea mai frecventa perioada este intre 30 si 45 de zile.
 

Contractul prevede de asemenea, o limita de credit, care reprezinta suma maxima pe care o poti primi. Aceasta este stabilita in timpul etapei de solicitare a unui card de credit pe baza mai multor factori, dintre care cel mai important este venitul tau.

In ziua de astazi, bancile si institutiile financiare dispun de proceduri simple de solicitare si aprobare pentru cardurile de credit. Pentru "AXI Card"acest lucru se poate face on-line sau prin telefon, iar cardul va ajunge la adresa specificata de tine.

Poti utiliza cardul de credit pentru retrageri de numerar, plati directe sau cumparaturi on-line. Ca si in cazul cardurilor de debit, inainte de a incheia un contract,  trebuie sa fii foarte atent la toti termenii si conditiile contractuale. Cele mai importante intrebari sunt:

  • Care este limita de credit?
  • Exista o limita zilnica, saptamanala sau per tranzacție?
  • Care este perioada de gratie – cate zile am la dispozitie sa returnez banii cheltuiti, fara a plati dobanda?
  • Care este rata dobanzii perceputa daca am intarziat cu returnarea banilor?
  • Pot face achizitii in cazul in care plata mea este intarziata?
  • Este necesara o garantie pentru sume mai mari?
  • Care sunt toate taxele care trebuie platite pentru utilizarea cardului in Romania si in strainatate?

GHID CARD DE CREDIT - click aici!

Cel mai adesea, atunci cand se retrage numerar de pe cardul de credit, sunt percepute comisioane relativ ridicate si se recomanda utilizarea cardurilor numai pentru plati online sau prin intermediul terminalului POS. Cu toate acestea, daca ai "AXI Card"nu va trebui sa platesti comision pentru retragerile de numerar de la ATM-uri din Romania. Mai mult decat atat, vei primi un SMS gratuit pentru fiecare tranzactie efectuata, iar taxele pentru utilizarea cardului in strainatate sunt minime. Este obligatoriu sa te informezi cu privire la sumele datorate pentru emiterea, reemiterea si intretinerea cardului. Ele sunt zero pentru "AXI Card", dar acest lucru nu reprezinta cel mai mare avantaj fata de cardurile oferite pe piata.

Emitentii de carduri ofera scheme diverse, flexibile pentru achitarea platilor restante, scheme ce merita a fi explorate.

Un alt beneficiu al cardurilor de credit reprezinta masurile de siguranta sporite prevazute in caz de pierdere, furt sau frauda atunci cand faci cumparaturi on-line.

"Daca ai "AXI Card"nu va trebui sa platesti taxe pentru retragerile de numerar de la ATM-uri din Romania. Mai mult decat atat, vei primi un SMS gratuit pentru fiecare tranzactie efectuata, iar taxele pentru utilizarea cardului in strainatate sunt minime."

Utilizarea unui card de credit determina istoricul tau de credit. Acest lucru este important, daca vei solicita un credit de consum, ipotecar sau orice alt serviciu financiar. In cazul in care utilizezi cardul de credit cu intelepciune, poti obtine conditii mult mai bune decat in cazul in care nu ai avut vreodata unul. Cardurile de debit, pe de alta parte, nu au nici un efect asupra istoricului tau de credit.

De aceea, ar trebui sa fii foarte atent atunci cand alegi un card de credit si sa cantaresti bine toate beneficiile pe care un card de credit sau de debit ti le pot oferi.

AXI CARD: pana la 4000 RON, pentru cheltuieli urgente sau pentru bani intre salarii! Lunar!

  • Poti sa faci cumparaturi in orice magazin sau online, sau poti retrage numerar de la orice bancomat din Romania, fara sa platesti comision de retragere;
  • Poti solicita cardul de credit AXI Card online prin completarea unui formular simplu, dupa care te vom suna cu detalii; sau ne poti suna la telefon 031 90 33 si te ajutam noi
  • Fara comisioane pentru emitere si administrare card;
  • Fara comision pentru retrageri de numerar de la bancomate in Romania;
  • Livrare gratuita a cardului de credit la adresa furnizata de tine;
  • SMS gratuit pentru tranzactiile efectuate si sumele datorate;
  • Acces online la profilul personal de client, extras de cont si plati;
  • Servicii non-stop pentru client – asistenta tehnica.

Solicita AXI CARD: cardul de credit cu limita de pana la 4000 RON.

0 comentarii