Dicționar Financiar

Durata de timp sau data convenita intre debitor si creditor pentru restituirea imprumutului. Se calculeaza de la data acordarii imprumutului sau dupa un anumit timp de la acordare. Perioada exclusa din calculul termenului de rambursare poarta denumirea conventionala de perioada de gratie. Termenele de rambursare pot fi unice sau esalonate, in transe (rate succesive). Termenele de rambursare pot fi prelungite prin acordul partilor inscris intr-un act aditional la contractul de imprumut.

Cu AXI Card poți efectua retrageri de numerar și la bancomatele din străinătate. În plus, poți realiza și plăți la comercianții din străinătate sau la cumpărături online.
În cazul în care în contract nu este trecut niciun termen de restituire, acesta va fi decis de instanță.Pentru a evita astfel de cazuri îți recomandăm să stipulezi în contractul de împrumut și termenul limită pentru plată.
Instituțiile financiare nebancare oferă credite doar în lei, însă băncile acordă împrumuturi și în valută. Cea mai întâlnită monedă în care poți lua un credit bancar este euro.