5 trucuri rapide scorului FICO

5 trucuri rapide scorului FICO

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 12.10.2018
blog-views-icon 22724

! Articol actualizat Mai 2024

Un scor de credit mare poate părea un obiectiv dificil de atins, iar creșterea rapidă a acestuia poate fi și mai complicată. Ce trebuie să faci pentru a-ți îmbunătăți scorul FICO și ce soluții există? AXI CARD te poate ajuta!

Ce este Scorul FICO și de ce Contează?

Scorul FICO variază între 300 și 850, iar cu cât este mai mare, cu atât mai bine. Acest scor depinde de mai mulți factori, inclusiv istoricul de plată, creditele în derulare, durata istoricului de credit, tipurile de credit utilizate și numărul de interogări în Biroul de Credit.

Plata facturilor la timp este esențială pentru a evita „ucigașii” scorului de credit, cum ar fi conturile de colectare, plățile întârziate sau falimentul. Dar ce faci dacă ai nevoie de rezultate rapide? Iată cinci trucuri care te pot ajuta să îți crești scorul FICO în doar câteva zile sau luni.

1. Contestă Informațiile Negative de pe Raportul de Credit

Verifică-ți rapoartele de credit pentru a identifica informațiile negative care nu sunt corecte, sunt vechi sau nu pot fi verificate. O dispută legitimă și corectă poate ajuta în două moduri:

  • Dacă informația negativă este eliminată, vei vedea o creștere a scorului tău de credit în luna următoare.
  • Conturile disputate sunt temporar excluse din calculul scorului FICO pe durata investigației, care durează aproximativ 30 de zile.

2. Elimină Datoria Cardurilor de Credit

Una dintre cele mai directe metode de a crește scorul de credit este să elimini sau să reduci considerabil soldul datoriei de pe cardurile de credit. 30% din scorul tău de credit este bazat pe suma soldului actual deținut. Reducerea soldului va genera o creștere rapidă a scorului în 30-60 de zile.

 

3. Programează-ți Plățile

Indiferent dacă achiți sau nu cardul de credit integral lunar, scorul tău poate fi afectat dacă faci plățile exact în ziua scadenței. Creditorii raportează soldurile doar o dată pe lună, deci achită-ți cardurile de credit înainte de scadență pentru a avea solduri mai mici raportate.

4. Folosește Metoda „Pusculița”

Metoda „pusculița” implică adăugarea unui utilizator autorizat pe contul de credit al unei persoane cu un istoric de credit excelent. De exemplu, un părinte poate adăuga copilul ca utilizator autorizat pe un card de credit vechi, contribuind astfel la îmbunătățirea scorului de credit al acestuia.

5. Transformă Datoria Negativă în Datorie Pozitivă

Datoriile de pe cardurile de credit sunt considerate datorii „negative” în evaluarea scorului de credit. Poți transforma aceste datorii în datorii „pozitive” prin refinanțare cu un credit de nevoi personale cu rate fixe. Acest lucru poate duce la o creștere a scorului de credit în 30-60 de zile.

Cum Te Ajută AXI CARD

Dacă dorești să îți crești scorul FICO pentru a avea mai multe șanse de creditare în viitor, AXI CARD este soluția ideală. Folosind AXI Card, îți poți construi un istoric de credit solid, beneficiind de:

  • Transparență și Simplitate: Fără comisioane și taxe inutile.
  • Monitorizare: Notificări prin SMS pentru fiecare tranzacție, astfel încât să fii mereu informat.
  • Flexibilitate: Posibilitatea de a gestiona online contul personal.

 

Aplică pentru AXI CARD

Fă primul pas către un scor de credit mai bun și planuri financiare reușite. Aplică acum pentru AXI CARD și bucură-te de beneficiile unui card de credit eficient și ușor de folosit.

1 comentarii



Diana Tarlea 2 luni în urmă | 0

Buna seara cum pot sa- mi screasca scorul credit?