5 trucuri rapide scorului FICO

5 trucuri rapide scorului FICO

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 12.10.2018
blog-views-icon 21823

! Articol actualizat septembrie 2020.

Scorul de credit mare poate fi un obiectiv greu de atins, ba chiar frustrant. Sa iti maresti scorul de credit rapid este si mai complicat. Ce trebuie sa faci pentru imbunatatirea scorului FICO? Ce solutii exista? Te ajuta AXI CARD!

Scorul FICO are valori intre 300 si 850 si, cu cat este mai mare cu atat este mai bine,

Acest scor depinde de mai multi factori: istoricul de plata, creditele in derulare, durata istoricului de plata, tipurile de credit utilizate, precum si de numarul de interogari in Biroul de Credit din ultima perioada.

Probabil stii deja ca se poate ridica acest scor de credit gradual, in timp prin plata facturilor la timp ca sa eviti ucigasii scorului de credit cum sunt conturile de colectare, plati

anticipate sau faliment.

Dar ce se intampla daca ai nevoie de rezultate rapide si vrei sa cresti scorul FICO repede?

Poate planuiesti sa aplici la un credit ipotecar in viitorul apropiat. Sau poate vrei sa fii aprobat pentru un card de credit nou care ofera multe beneficii care iti surad.

Nu te teme.

Aici sunt 5 trucuri pe care le poti face cu scorul de credit care iti pot mari scorul FICO – in doar doua zile sau doua luni.

Truc scor de credit #1: Contesta informatiile negative de pe raportul de credit

Intotdeauna sa contesti datele negative in rapoartele tale de credit care nu sunt corecte, sunt vechi sau nu se pot verifica. O disputa legimita si corecta ajuta in doua feluri.

In primul rand, daca informatia negativa este scoasa din rapoartele de credit ale Biroului de Credit, vei vedea o majorare a scorului tau de credit in luna urmatoare.

Al doilea rezultat este ca, aceste conturi disputate sunt scoase din istorul tau de creditare din punct de vedere al scorului de credit. Pentru aproximativ 30 de zile, timp in care biroul de credit investigheaza aceste dispute, conturile respective nu sunt incluse cand scorul FICO este calculat. Asta se poate dovedi de ajutor daca ai nevoie de o imbunatatire rapida a scorului de credit care este tras in jos de informatii eronate, incomplete sau vechi.

Truc scor de credit #2: Elimina datoria cardurilor de credit

Una dintre metodele cele mai directe de a creste scorul de credit este sa elimini datoria la cardul de credit total (sau cel putin sa reduci soldul considerabil).

Pana la urma, 30% din scorul de credit este bazat pe suma soldului actual detinut.

In masura in care poti sa scazi balanta cardului de credit, vei vedea o crestere rapida a scorului de credit, in mod normal in doar 30 sau 60 de zile de la reducerea soldului.

Truc scor de credit #3: Programeaza-ti platile

Indiferent daca achiti sau nu cardul de credit in intregime lunar, scorul tau de credit poate fi totusi mult mai mic decat ar trebui sa fie pentru ca iti achiti ratele gresit – adica exact in ziua cand sunt scadente.

Motivul pentru acest obicei de plata iti poate afecta scorul de credit este ca, creditorii raporteaza soldurile la biroul de credit doar odata pe luna. Depinzand de perioada cand sunt raportate balantele tale, poti parea un client mai riscant decat esti in realitate.

Deci, daca vrei sa imbunatatesti scorul rapid, plateste soldurile cardurilor de credit inainte de scadenta. In acest fel, in loc sa raporteze soldurile care nu sunt platite, asa cum apar pe raportul lunar, compania de credit va raporta balanta redusa la biroul de credit.

Cu sold mai mic raportat la biroul de credit sau poate sold zero pentru cei care achita tot, in curand vei avea scor mai mare.

Truc scor de credit #4: Incearca metoda “pusculita”

Pusculita este un truc de credit scor unde poti profita de ratingul bun si istoricul lung de creditare al altcuiva.

Este uzual pentru cupluri sa adopte aceasta metoda, o strategie unde individul cu credit excelent permite altcuiva cu credit “subtire” sau mediocru sa fie adaugat ca si utilizator autorizat pe contul de credit, cel mai des un card de credit.

Unii parinti permit copiilor de peste 18 ani sa adopte aceasta metoda, sa se ajute pe viitor cu ratingul puternic al parintilor.

Initial, se adauga unul dintre copii sa zicem de 20 de ani ca si utilizator autorizat la cardul de credit al mamei folosit deja de 10 ani, care are si o limita de credit foarte mare. 

Mai tarziu, parintii cumpara un apartament fiicei, o adauga la ipoteca, astfel crescand si mai mult scorul de credit si facand istoricul de creditare mai puternic.

Truc scor de credit #5: Schimba datoria negativa cu cea pozitiva

Din punct de vedere al scoring-ului de credit, datoria circulara – cunoscuta ca si datorie card de credit – este datoria “negativa” care iti distruge scorul de credit. Deci in general, cu cat ai mai mari datorii la cardul de credit, cu atat mai mic este scorul de credit.

Dar chiar si daca nu detii banii pentru a reduce semnificativ platile cardului de credit, tot poti sa dai un imbold scorului de credit. Trebuie doar sa transformi datoria cardului de credit in datorie “pozitiva” – datorie in rate – care este considerata de lumea scoring-ului de credit a fi mai putin riscanta si deci mai benefic scorului de credit.  

De exemplu, daca iti faci un credit de nevoi personale cu rate fixe ca sa scapi de datoria cardului de credit, schimbi datoria negativa in una pozitiva din punct de vedere al scorului de credit. Rezultatul: ar trebui sa vezi o crestere la scorul de credit in 30 sau 60 de zile dupa ce ti-ai platit datoria cardului de credit cu un credit cu rate fixe.

Dupa cum vezi, sa iti imbunatatesti scorul de credit nu necesita neaparat mult timp si nu trebuie sa fie foarte dificil.

Daca vrei sa urci scorul FICO pentru a avea sanse crescute la creditare in viitor, te poate ajuta detinerea unui card de credit. AXI CARDAfla mai multe despre AXI card

Foloseste cardul de credit AXI Card sa iti faci un istoric de creditare bun care te va ajuta pe viitor cu planurile tale financiare.

Este un card transparent si usor de folosit, nu platesti comisioane si taxe inutile si scapi de procedurile complicate ale bancilor.

0 comentarii