Credit cu istoric negativ: Cum poți să-ți crești scorul FICO

Credit cu istoric negativ: Cum poți să-ți crești scorul FICO

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 19.08.2022
blog-views-icon 5761

Cum poți accesa un credit cu istoric negativ este una dintre cele mai des întâlnite întrebări. Atât băncile, cât și instituțiile financiare nebancare, evită să acorde credite pentru cei cu istoric negativ.

În momentul solicitării unui credit bancar, instituția solicită Biroului de Credit valoarea scorului FICO. 

Scorul FICO este numărul utilizat de bănci și instituțiile financiare nebancare în procesul de analiză a gradului de risc prezentat de solicitantul unui credit. Prin acesta se urmărește aflarea probabilității ca clientul să-și îndeplinească obligațiile contractuale fără întârzieri. 

Scorul FICO este format din 3 cifre și este rezultatul statistic prin care se prelucrează datele de la creditele înregistrate în sistemul Biroului de Credit. Datele analizate sunt: istoricul de plată, datoria curentă, durata contului de credit, cererea de credite noi și tipurile de credite. 

Astfel, deși sunt multe companii care se promovează că acordă credite online cu istoric negativ, în realitate nu este chiar așa. 

Cine acorda credite cu istoric negativ in biroul de credit

Dacă vrei să te asiguri că ești eligibil pentru un credit trebuie să eviți să ajungi în situația de a avea un istoric negativ. Poți realiza acest lucru prin plata la timp a ratelor pe care le ai. Nu întârzia plățile ratelor pentru a nu fi înregistrat în Biroul de Credit ca și rău-platnic. În cazul în care ești în imposibilitatea de plată a unei rate, îți recomandăm să înștiințezi banca sau instituția financiară nebancară ce ți-a acordat creditul.

Cum pot să cresc scorul FICO

Dacă totuși ai ajuns în imposibilitatea de plată și ai fost înregistrat în Biroul de Credit, poți aștepta 3 ani pentru ștergerea automată a datelor sau poți să-ți crești scorul FICO prin urmarea unui model de comportament care și-a dovedit deja eficiența.

Credite nebancare cu istoric negativ? Uită de această problemă. Un client poate să-și crească scorul FICO de la 0 la 718 în doar 3 luni. Această creștere poate fi realizată cu cheltuieli infime, de sub 50 de lei. 

Primul pas pe care trebuie să-l faci este să soliciți un card de credit AXI Card. După ce ai intrat în posesia cardului de credit utilizează minim 35% din limita de credit acordată. Poți cheltui banii pe absolut orice. Poți și să retragi banii de la bancomat fără nicio taxă sau dobândă. Următorul pas este să achiți lunar suma minimă de plată plus 10%. Înainte de a achita integral suma cheltuită de pe AXI Card trebuie să utilizezi din nou minim 35% din sumă și apoi să achiți iar lunar suma minimă de plată plus 10%. 

Un lucru foarte important de care trebuie să ți cont este să nu depășești data scadentă (05 în fiecare lună) și nici să nu folosești toată suma creditată și apoi să achiți doar suma minimă de plată. 

Poți opta și pentru rambursarea integrală a creditului folosit, dar analiza specialiștilor noștri a scos la iveală că prin metoda prezentată în acest articol vei avea cel mai bun randament de creștere a scorului FICO. 

Prin acest comportament, clientul a reușit să își crească scorul FICO în Biroul de Credit de la 0 la 718 în doar 3 luni. Costurile aferente cardului AXI în această perioadă au fost de doar 40.34 RON. 
 

Urmează și tu acest comportament și vei putea obține un credit nevoi personale cu istoric negativ. Aplică acum pentru AXI Card și crește-ți scorul FICO în doar 3 luni. 

0 comentarii