Avantajele unui credit pentru studenți

Avantajele unui credit pentru studenți

blog-calendar-icon Created at: 21.12.2023
blog-views-icon 130

Un lucru bine știut este că, în general, băncile se feresc să acorde credite pentru studenți. 

De aceea multe dintre bănci impun chiar ca vârsta minimă pentru accesarea unui credit să fie 21 sau chiar 23 de ani. Totuși, studenții au și alte alternative pentru a obține un împrumut pe care să-l folosească pentru plata studiilor universitare. Mai mult, prin accesarea unor credite pentru studenți de la instituțiile financiare nebancare, poți folosi banii și pentru plata locurilor de cazare în căminele studențești sau pentru plata studiilor, altele decât taxe.  

Majoritatea instituțiilor financiare nebancare și chiar și unele bănci, au în oferta loc credite pentru studenți. Înainte de a semna însă un contract este recomandat să realizezi o analiză temeinică a ofertelor disponibile. Compară dobânda oferită, sumele disponibile, DAE și taxele și comisioanele percepute. 

În cazul în care nu găsești toate informațiile la una dintre instituții, nu zăbovi și treci la următoarea. Pentru a-ți ușura misiunea, în cadrul acestui articol îți prezentăm principalele aspecte pe care trebuie să le iei în calcul, dar și avantajele unui credit pentru studenți. 

Costul total al creditului

Un aspect important de luat în considerare atunci când vine vorba de împrumutul pentru studenți este costul total al creditului. Acesta include nu numai suma împrumutată, ci și dobânda fixă care va fi percepută pe toată perioada de rambursare. Prin înțelegerea clară a costurilor implicate, studenții pot lua decizii informate și responsabile în ceea ce privește împrumutul pe care îl iau.

Unii studenții aleg să-și continue studiile în străinătate. În aceste cazuri, cursul euro echivalentul în lei devine foarte important. Calcularea creditului și a costurilor și în euro poate ajuta la prevenirea unor situații neplăcute cauzate de fluctuațiile valutare. 

Durata și plata unui credit 

Viața de student este plină de neprevăzut. Accesarea unui credit clasic este de ajutor, însă printr-o linie de credit pe 5 ani poți beneficia de multiple avantaje. Vei avea în cont mereu o sumă de bani pe care o poți folosi de oricâte ori ai nevoie. Nu trebuie să-ți faci griji nici pentru plată, deoarece dacă nu consumi banii nu trebuie să achiți nimic. De exemplu, la o linie de credit oferită de AXI Card, în cazul în care nu folosești banii nu ai nimic de plată. Plata ratelor se activează doar după ce începi să folosești din creditul alocat. 

Pentru rambursarea creditului ai mai multe opțiuni. Poți alege să rambursezi toată suma cheltuită până la finalul lunii sau poți opta pentru plata unei sume minime sau a unei rate lunare. Indiferent de metoda aleasă, AXI Card îți oferă suportul necesar. Ține cont că plățile trebuie realizate la timp. În caz contrar, toate instituțiile financiare nebancare au un sistem de penalizare. Practic, ți se va percepe o dobândă de penalizare pentru fiecare zi de întârziere. 

Un alt avantaj al creditelor pentru studenți este dobânda fixă. Acest lucru oferă stabilitate financiară, deoarece rata dobânzii nu va varia pe parcursul rambursării creditului. Astfel, studenții pot planifica mai ușor bugetul și pot ști exact cât vor plăti lunar.

Cerințe credit pentru studenți 

Cerințele pentru obținerea unui credit pentru studenți pot să difere în funcție de instituția financiară nebancară la care apelezi. În cazul AXI Card, cerințele sunt ușor de îndeplinit

Vârsta - AXI Card acordă creditele doar persoanelor care au împlinit deja 18 ani.

Venit - Pentru a primi un credit trebuie să ai un venit constant. În funcție de acesta se va calcula suma maximă pe care o poți primi printr-un credit. 

Cetățenie - Doar studenții care au cetățenie română pot accesa un astfel de credit. 

Valabilitate - Actul de identitate trebuie să fie valabil minim o lună de zile în momentul în care aplici pentru un credit. 

După cum poți observa, nu sunt impuse cerințe greu de realizat sau exagerate. Mai mult, în momentul în care aplici ai nevoie doar de actul de identitate (buletin). Nu ți se va solicita o adeverință de salariu sau un extras de cont bancar. 

Cum poți aplica pentru împrumut pentru studenți 

În cazul creditelor pentru studenți există metode de aplicare rapide. Aplicantul nici măcar nu trebuie să se deplaseze. Tot procesul de aplicare poate fi realizate online, prin intermediul unui formular. 

Iată metodele prin care poți aplica la AXI Card: 

Online - completează formularul disponibil la pagina „Aplică Acum” de pe site-ul axi-card.ro. În cadrul acestei metode trebuie doar să completezi informațiile personale solicitate: nume și prenume, adresă, număr de telefon, adresă de e-mail și cod numeric personal. 

Telefonic -   Sună la numărul de telefon: 031 90 33 (tarif normal) și solicită un credit AXI Card. 

E-mail - ultima opțiune disponibilă este prin intermediul unui e-mail. Completează toate datele cerute și în formularul de aplicare și trimite un e-mail la adresa: help@axi-card.ro.

Exemplu credit pentru studenți

Pentru a te ajuta să înțelegi mai bine cum funcționează, îți prezentăm un exemplu de credit pentru studenți de la AXI Card. 

Pentru un card de credit AXI cu o limita de credit de 2.000 RON, dobânda lunară fixă este 5,9%, dobânda anuală fixă este 70,8% (DAE 85,04%), iar valoarea totală plătibilă este 1.059 RON/lună, dacă clientul utilizează integral limita de credit la un POS din România, dar nu in numerar, pe data de 1 a lunii si o rambursează integral până la data de 5 a lunii următoare datei utilizării. Perioada de plată este cuprinsă între 1-5 a fiecărei luni. Contractul de credit se încheie pentru o perioadă de 5 ani.

La ce poți folosi banii

Chiar dacă mai ai doar 2 ani de facultate, poți accesa creditul pentru studii pe o perioadă de 5 ani. Atunci când accesezi un astfel de credit nu vei fi întrebat la ce vrei să folosești banii. Practic, ai libertatea să folosești fondurile la orice ai nevoie. Poți folosi banii pentru înscriere în programul preferat, pentru plata cheltuielilor legate de efectuarea studiilor altele decât cursurile de la universitate și nu numai. 

Ai libertatea de a folosi banii chiar și pentru plata chiriei sau a căminului. Chiar dacă poate părea greu de crezut, nu este așa. Poți să utilizezi fondurile și pentru plata creditelor și restanțelor. Altfel spus, tu decizi cum vrei să-ți utilizezi creditul pentru studenți. 

Avantajele unui credit pentru studenți AXI Card

În cadrul programelor de creditare AXI Card vei descoperi numeroase avantaje. Așa cum ai putut deja observa mai sus, printre principalele avantaje se numără faptul că poți aplica online. Nu trebuie să furnizezi dosare stufoase cu acte, este suficient actul de identitate. La acestea se adaugă și flexibilitatea returnării și posibilitatea de a folosi banii pe orice ai nevoie. Iată și alte avantaje utile de care poți beneficia la AXI Card. 

Cont utilizator - după ce ți aprobă creditul online poți să-ți administrezi creditul prin intermediul contului online. Ai acces la contul online din orice browser sau prin intermediul aplicațiilor mobile dedicate. Poți descărca aplicațiile AXI RO din cadrul Google Play (Android) sau App Store (iOS). Indiferent de modalitatea aleasă pentru accesarea contului, vei putea să beneficiezi de aceleași opțiuni. Din cadrul acestuia poți să vizualizezi toate tranzacțiile realizate și poți să inițiezi plata ratelor. Totodată, din cont vei putea să-ți blochezi cardul în doar câțiva pași. Astfel, în cazul în care îl pierzi sau pur și simplu observi o tranzacție care nu îți aparține, poți să-l blochezi pentru a evita pierderi financiare. În cadrul contului de utilizator vei avea disponibil mereu și bilanțul creditului tău. Vei știi mereu care este suma pe care trebuie să o plătești sau câți bani mai ai în cont.

Plăți online - prin intermediul AXI Card poți realiza cumpărături la magazine fizice cu plata la POS, dar și online. Poți plasa comenzi online la magazine din România, dar și din străinătate. 

Retragere de la bancomat - în cazul în care ai nevoie de bani cash, nicio problemă. Utilizează AXI Card pentru a retrage bani de la orice bancomat ai în apropiere. 

Plăți în străinătate - poți folosi AXI Card și la plăți în alte țări. Astfel, acest card se pretează și studenților români care aleg să urmeze specializarea în străinătate. 

Accesează axi-card.ro și descoperă toate informațiile necesare pentru a putea aplica pentru un credit pentru studenți. Nu mai pierde vremea și aplică în doar câteva minute prin intermediul formularului online. În cazul în care nu te descurci cu vreun pas, poți apela oricând la suport. Echipa AXI Card este disponibilă non-stop pentru a răspunde la solicitările tale. 

0 comentarii